Moderatörün iş yükünü azaltarak hafifletiyor olabilir ancak sürekli düzelt sistemi kullanmak tepkilerden anlaşıldığı gibi pek sağlıklı bir yöntem olmuyor.
Buradaki olay aslında, düzelt sistemini kullanmak değil. Kullandıktan sonra titizlikle kontrol etmemek. Basıp salıyorlar konuyu ve tembelliğe, kolaycılığa yönlendirdiği buradan belli zaten.
Eğer normal bir şekilde kontrol edilip, ona rağmen hata yapılsa hiçbir şey demeyeceğim. Çünkü insanlık hali, uğraşmış ama dalgınlığına gelmiş ve orayı düzeltmeyi unutmuş derim. Ama burada hem emek yok, hem düzgün iş bozuluyor ve 4 ay oldu bu konu gündeme geleli. 4 aydır hala daha düzelmedi, şikayetçi kişi çok ve kullanmak konusunda ısrarcılar.
Kullanıcıların kullanmasında bir sorun yok, düzeltmekle yükümlü kişi kullanıcı değil çünkü. Kullanır, tekrar kontrol edip yazısını yayınlar. Fark etmediği bir hatada düzeltip, gerekirse uyarı vermesi gereken taraf da moderatörler. Burada mantık ters.
O yüzden ben de 4 koca aydır bir sorun haline gelmiş sistemi modlar için kullanılmamasını öneriyorum.
Bir de Türkçe'ye bu kadar titizlikle önem verip, yanlış hatırlamıyorsam "Türkçe kuralları" şeklinde konu açan yönetimin, tek bir buton ile Türkçe'yi bozmaları da çok trajikomik bir durum.
Ki bir şeyleri yasaklayıp, kapattırmanın karşısında duruyorum normalde hep. Bu konuda ben bile yıldım kapatın gidelim dedim yani.