Moderatörler neden bu kadar sert? Mesela kimseye yararı olmayan "şu ürün satış rekoru kırdı" veya öneri, tavsiye konusu olmayan bir konuda şaka yaptığımızda neden gereksiz mesaj uyarısı yiyoruz?
Moderatörler sert değil bence. Onlar sadece forum kurallarını uyguluyor. Tavsiye konusu olmasa bile forum kurallarına göre konuyla alakasız şakalar sadece "Mizah ve Eğlence" kategorisinde yapılabilir. Bunun dışında başka bir kategoride konunun asıl amacının dışına çıkan şakalar yapmak "Gereksiz Mesaj" uyarısı almaya sebep oluyor. Yoksa moderatörler kafasına göre zevk için uyarı vermiyorlar.
Ha, en son verilen gereksiz mesaj uyarımın hâlâ haksız olduğunu düşünüyorum orası başka mesele
Yalnız dediğin şey zaten uyarı sebebi. Adam orada satış rekoru kırdı diye bilgilendirme yapıyor sen de şaka yapıyorsun. Mizah ve eğlence kategorisi adı altında "Satış rekoru kırdı" ironisi yapmıyor ki.
Genelde bu tarz konularda ilk defa mizahi mesaja denk geliniyorsa uyarısız bir şekilde mesaj silinir, devamı halinde uyarı verilir. Mizah ve eğlence kategorisi dozu aşılmadığı sürece eğlenmeniz için var, ona keza profil mesajlarında da birçok şeye izin veriliyor. Mizahlarınız için haber vb. konuları tercih etmemelisiniz.
Bazen ise ilgili moderatörün inisiyatifine kalan bir durum oluyor. Örneğin, bahsettiğiniz tarzdaki konularda uyarı verme yanlısı olmasam da, yapılan mizah konuyu tartışmaya götürecekse uyarı verdiğim zamanlar oluyor.
Moderatörler sert değil bence. Onlar sadece forum kurallarını uyguluyor. Tavsiye konusu olmasa bile forum kurallarına göre konuyla alakasız şakalar sadece "Mizah ve Eğlence" kategorisinde yapılabilir. Bunun dışında başka bir kategoride konunun asıl amacının dışına çıkan şakalar yapmak "Gereksiz Mesaj" uyarısı almaya sebep oluyor. Yoksa moderatörler kafasına göre zevk için uyarı vermiyorlar.
Ha, en son verilen gereksiz mesaj uyarımın hâlâ haksız olduğunu düşünüyorum orası başka mesele
"Ders çalışıyor musunuz?" isimli bir konuya "Ders çalışmak iğrenç bir şey, hayatım boyunca böyle bir şey yapmadım" yazdım diye uyarı almıştım. Aslında işin arkası var da o kadar açmayayım şimdi tekrardan uyarı alırım Hedef göstermiş gibi olur.
Ama sonuç olarak ben konunun dışına çıkan bir mesaj yazmamıştım. Sonuçta adam diyor ki "Ders çalışıyor musunuz?", ben de diyorum ki hayır iğrenç bir şey. Yani 1 saatlik bir uyarıydı etkilenmedim bile ancak yine de kötü oldu. Aldığım uyarı sayısı artıyor sonuçta, 10 tane uyarı olunca artık ceza süresi katlanmış olacak. Boş yere 1 uyarı puanı daha eklendi.
Moderatörler neden bu kadar sert? Mesela kimseye yararı olmayan "şu ürün satış rekoru kırdı" veya öneri, tavsiye konusu olmayan bir konuda şaka yaptığımızda neden gereksiz mesaj uyarısı yiyoruz?