Konularda absürt olmadığı sürece ufak dozda şaka yapılmasına karşı değilim ama konu bütünlüğünden alakasız şaka yaparsanız ceza almanız normal. Keza konuya faydalı veyahut yardımcı yanıttan sonra şaka bile yapsanız kimse bir şey demiyor, dozunu tutturamıyorsunuz demek ki.

Ben sert moderatöre hiç denk gelmedim. Aksine iletişimde olduğum moderatörler çok sakin ve tolerans gösterir biçimdeydi. Özellikle de Sosyal'de "beğenmeme" emojisini toksikçe kullanan bir kitle var. İnatla 3 4 mesajıma beğenmeme atıyor. Şikayet ediyorum ki hakkım yani normal bir mesajı bulup niye beğenmeme atarsın ki? Bunda bir art niyet vardır. Fikrime katılmazsın tamam. Yazdığım mesaj yanlıştır buna da tamam ama fikir belirtmeyen bir mesaja niye beğenmeme atarsın ki? Ha bunu ben şikayet edince de moderatörler tarafından "hayır bu kastılı değil. Devam ederse tekrar bilet gönderin" deniliyor. Keşke bu konuda sert moderatörler olsaydı da 1 aylık emoji yasağının tadına baksaydı bu toksik kitle. Çok ilginç.

Böyle konulara denk geldiğimde hep söylüyorum, bizim moderatörleri beğeniyorum. Hepsi iyi ve saygılı çocuklara benziyor.

Kurallara uyulduğunda bir problem yaşanmayacaktır. Bir de en önemlisi buranın sanal bir ortam olduğunu, bazı şeyleri çok kafaya takmamak gerektiğini, tadını çıkarmaya çalışmak gerektiğini unutmazsak sorun kalmaz.