3035

Yetkin
Benim oynadığım oyunlar Valorant, Battlefield 5, CoD Warzone, MW3, God of War.

Monitörüm 165 Hz, şimdi Valorant, MW3 Warzone, BF5 de monitör Hz üstünde FPS aldığım için akıcılık sorunu yaşamıyorum ancak God of War tarzı oyunlarda aldığım FPS monitör Hz altında olduğu için ve sürekli FPS değiştiği için akıcı gelmiyor. Siz de böyle problemler yaşıyorsanız ne yapıyorsunuz buna karşı? Sizin de monitörünüz kaç Hz ve hangi oyunları hangi FPS ile oynuyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Görkem'in söylediği şey kesin çözüm. Monitör ve GPU eşlenmediğinde tearing veya kare atlama sorunları yaşanır. VRR yani FreeSync ve G-SYNC sadece monitörün maksimum Hz'nin altında çalışabilir. Üstüne çıkmasını engellemek lazım. AMD'de chill teknolojisi kullanılabilir sınırlamak için.

Benim oynadığım oyunlar Valorant, Battlefield 5, CoD Warzone, MW3, God of War.

Monitörüm 165 Hz, şimdi Valorant, MW3 Warzone, BF5 de monitör Hz üstünde FPS aldığım için akıcılık sorunu yaşamıyorum ancak God of War tarzı oyunlarda aldığım FPS monitör Hz altında olduğu için ve sürekli FPS değiştiği için akıcı gelmiyor. Siz de böyle problemler yaşıyorsanız ne yapıyorsunuz buna karşı? Sizin de monitörünüz kaç Hz ve hangi oyunları hangi FPS ile oynuyorsunuz?
Şimdi bu kısmen psikolojik, biraz da görsel bir sorun. Ben bu problemi şu düşünce yöntemi ile yendim. Online oyun oynuyorsam akıcı olacak, single player oynuyorsam her şey ultrada olacak ve online kadar akıcı olmayacak.

Yukarıdaki arkadaşlar FPS sabitlemeyle çözüleceğini söylemişler fakat yüksek tazeleme hızına alıştıktan sonra ne kadar sabitlesende hissediyorsun o farkı. Oyun içinde FG varsa onu açın, yoksa AFMF2 veya Lossless Scaling FG gibi teknolojileri deneyebilirsin.

Pardon yanlış anlamışım, evet dalgalanma oluyorsa RivaTuner ile FPS sabitlemeyi denemelisin. RivaTuner bu sabitleme işini çok daha stabil yapıyor ve akıcılığın bozulmamış oluyor.

Yukarıdaki arkadaşlar FPS sabitlemeyle çözüleceğini söylemişler fakat yüksek tazeleme hızına alıştıktan sonra ne kadar sabitlesende hissediyorsun o farkı. Oyun içinde FG varsa onu açın, yoksa AFMF2 veya Lossless Scaling FG gibi teknolojileri deneyebilirsin.
Sırf bunun için 165'den 75'e geçmeyi düşünüyorum.

FPS'iniz düşük olduğu için mi akıcılık sorunu yaşıyorsunuz, yoksa 160-165 FPS'lerde takıldığı için mi sorun yaşıyorsunuz? Düşük FPS aldığınızı düşündüğüm için tavsiye etmiştim.
Hayır mesela God of War'da 1080 Ultra 75-120 arası alıyorum ancak sürekli değiştiği için gözüme kötü gözüküyor.

Ekran kartım NVIDIA. Lossles scaling denedim oyun bayağı tuhaflaştı.