Balkon_Atı

Çalışkan
Monster marka laptoplara çok büyük haksızlık yapıldığını düşünüyorum. 2 senedir çeşitli forumlarda mesaj sayısı yüksek olup profilinin altında değişik semboller olan sözde laptop uzmanı kıdemli çok bilmiş üye "Monster çöp alınmaz" dedi diye diye hayatında hiç laptopu olmamış kişi bile forumda Monster'ın sözü bahsi açılınca ya gülücük attı ya da çöp, alınmaz deyip durdu.

2 senedir (en azından gaming laptop forumlarında dolaştığım süre boyunca) Monster'ın sadece tek bir modeli dışında başka bir modeline alınır dendiğini duymadım. Ne önerildiyse ya Acer, ya Lenovo, Victus veya ASUS önerildi.

Gel gör ki önce Omen daha sonrasında Victus'ta ortaya çıkan kronik hall effect, Lenovo'larda kronik anakart yanması (Ama kıdemli üye bunların sadece Hindistan menşeili laptoplarda ortaya çıktığını söylemişti(!)) Nitro 16'larda sıvı metal sorunu, ASUS ROG Strix'lerde yine sıvı metal sorunu yaşanmıştı. Kimse bu koskoca markalara çöp demedi. HP servisi sorunu çözmek yerine dalga geçer gibi ya hall effect kablosunu söküyor ya da bekletip bekletip anca yine aynı sorunu çıkarmaya gebe olan anakartı değiştiriyor. Acer olsa bile ısınma veya sıvı metal sorunu yok diyerek Nitro 16'ları geri yolladı. Kısaca pişkin pişkin hareketlerine devam ediyorlar. Bu kronik sorunlar Monster'ın laptopunda çıksaydı forumdaki sözde laptopcuların ağzından düşmezdi. Koskoca Monster kronik sorunlu çöp sakın alma denip durulurdu. Ki kronik sorunu olmasa bile halen alınmaz deniliyor. Hele de Monster'in servisi sorunu çözmek yerine hall effect kablosunu sökseydi rezil Monster diye başlıklar bile görürdük eminim.

Olayı "Benim dedem günde 2 paket sigara içerdi 90 yaşında öldü"ye getirmeye çalışmadan 2 kuzenimin de Monster marka laptopları olduğunu ve ne herhangi bir kronik sorun ne de servis ile ilgili bir sorunları olmadığını söylemek istiyorum. Ayrıca ben yüzlerce ASUS, Acer, Lenovo, HP servis rezilliği başlıkları arasında bir tane bile Monster servisi çöp vb. bir başlığa rastlamadım. Monster servisi öven gördüm ama rezil, çöp, onarım için laptopun fiyatı kadar ücret çıkarıldı, servisten ekran çizik geldi, koruma olmadan sadece kutuya konup gönderildi vs. başlıklar görmedim. Gözümden kaçtıysa özür dilerim ama yüzlerce diğer markaların şikayeti arasında ben görmedim. Yanlış anlamayın servisten memnun kalmayan sayılı başlık gördüm ama aynı yazdığım gibi sorunlarda karşılaşan veya hitap edeni görmedim. Servisleri diğer o koca markaların servisine on basar. Yine diyorum bizzat tecrübe etmedim, diğer kullanıcılardan gördüğümü söyleyip üstüne kuzenlerimin deneyimlerini söylüyorum.

Örnek olması için hatırladığım bir başlığı alta bırakıyorum. Alttaki konuda bile birisinin "Canın sıkıldıkça Monster mi övüyorsun" deyip attığım başlığa bakınca cidden bir ön yargı oluştuğunu düşünüyorum. Monster ne babamın firmasıdır ne de ben onların çalışanıyım. Genel olarak yanlış bir kanı var. Sözlerimin arkasındayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 5000 serisinin yanına milattan kalma 13620H koyup üstüne fahiş fiyat yazmışlar, hak ediyorlar yani. Gamegaraj en azından üst seviye donanım koyuyor bunlara nazaran. Nonamelerin tutunabilmesi için ya donanım albenisi ya da fiyat avantajı olması lazım. Monster'da ikisi de yok.

Hocam Monster kullanıcısı olarak söylüyorum ki gerçekten çok memnunum. Marka olarak çok güzel gerçekten fakat bu fiyatları asla hak etmiyor.

Bir markanın servisinin ve ağının iyi olması, o laptopun VRM'lerini, mosfetlerini iyi kılmaz.

Yiğidi öldürüp hak yememek lazım, Monster özellikle bakım konusunda HP, Lenovo yani BDH servisinden çok daha iyi iş çıkarıyor. Buna laf yok.

Lakin, bizim forumda eşeğe eşek derler. Hiçbir marka şişirilmez veya söndürülmez gereksiz yere.

Eğer laptop Monster olup da rezil bir soğutma performansı verirse insanlar tabi ki eleştirir. Kimi modellerinin kasaları farklı, soğutması nispeten iyi (TongFang), kimi modellerinde de rezalet (Clevo). Belirsizlik burada çok fazla.

Ayrıca son zamanlarda da çok daha kaliteli modellerden daha pahalıya daha az donanım satarsan eleştirilirsin.

Monster Tulpar serisini gercekten cok seviyorum. Cok iyi laptop serisi. Keske param olsa alirdim direkt, hic acimam 17" modeline. Servisi gercekten iyi.

Monster gibi markalar genellikle Çin menşeli ve düşük maliyetli bileşenleri kullanarak Türkiye'de montaj yapmaktadır. Bu durum, kalite, dayanıklılık ve uzun vadeli performans açısından bazı kullanıcılar için soru işareti yaratabilir. Bilgisayarlardan biraz anlayan biri bu farkları kolayca fark edebilir.

Eğer hâlâ Monster tercih ediyorsanız, şu soruyu kendinize sorabilirsiniz: iPhone'unuzu satıp Vestel marka telefon kullanmayı kabul eder miydiniz? Bu örnek, kalite ve kullanıcı deneyimi arasındaki farkı ortaya koyabilir.

Uzak durulması gereken markalar:
Casper, Monster, Exper, Game Garaj, Vestel, Arçelik, Grundig gibi markalar, hem teknik destek ve yedek parça erişimi açısından sınırlıdır hem de çoğunlukla yerli montajla, düşük kaliteli donanım kullanırlar. Üstelik bu ürünleri alarak, kalitesiz üretimi teşvik etmekle kalmayıp, dolaylı olarak devlet destekli teşviklerden faydalanan bu firmalara da gelir kazandırmış oluyorsunuz.

Tavsiye edilen markalar:
Dell, Lenovo ve HP gibi global markalar, dünyanın her yerinde geçerliliği olan, yedek parça erişimi ve teknik servis ağı güçlü markalardır. Uzun ömürlü, kaliteli ve güvenilir bir deneyim için bu markalar daha sağlam bir tercihtir.

Monster gibi markalar genellikle Çin menşeli ve düşük maliyetli bileşenleri kullanarak Türkiye'de montaj yapmaktadır. Bu durum, kalite, dayanıklılık ve uzun vadeli performans açısından bazı kullanıcılar için soru işareti yaratabilir. Bilgisayarlardan biraz anlayan biri bu farkları kolayca fark edebilir.

Eğer hâlâ Monster tercih ediyorsanız, şu soruyu kendinize sorabilirsiniz: iPhone'unuzu satıp Vestel marka telefon kullanmayı kabul eder miydiniz? Bu örnek, kalite ve kullanıcı deneyimi arasındaki farkı ortaya koyabilir.

Uzak durulması gereken markalar:
Casper, Monster, Exper, Game Garaj, Vestel, Arçelik, Grundig gibi markalar, hem teknik destek ve yedek parça erişimi açısından sınırlıdır hem de çoğunlukla yerli montajla, düşük kaliteli donanım kullanırlar. Üstelik bu ürünleri alarak, kalitesiz üretimi teşvik etmekle kalmayıp, dolaylı olarak devlet destekli teşviklerden faydalanan bu firmalara da gelir kazandırmış oluyorsunuz.

Tavsiye edilen markalar:
Dell, Lenovo ve HP gibi global markalar, dünyanınher yerinde geçerliliği olan, yedek parça erişimi ve teknik servis ağı güçlü markalardır. Uzun ömürlü, kaliteli ve güvenilir bir deneyim için bu markalar daha sağlam bir tercihtir.
Hocam, yapay zeka forum veya internette ne gördüyse onları özetleyip yazar. Hz. İsa tanrının oğlu mudur diye sorun, evet der size.

Yine uzun ömürlü ve tercih edilebir deyip o “koca” markaları sıralamış tıpkı forumlarda ve Youtube’da denilip durulduğu gibi. Dell’i yazmayı unutmuşum Dell laptoplarda yine yanlış hatırlamıyorsam yazılımla alakalı çözülemeyen ciddi kronik bir sorun vardı. Youtube’a bakarsanız eminim bulursunuz. Ayrıca Monster yap-boz misalı parçaları birleştirmiyor. Arçelik ve Vestel'de aynı şekilde. Ar-ge işlemlerini kendileri yapıyorlar. Eğer kastınız Çin'de üretilen parçalardan oluşan bilgisayar ise o zaman nerdeyse tüm markalar yap-boz Çin malı.

Yok ona göre laptop uzmanları(!) haksız ve Monster inanılmaz kaliteli bir marka. :LOL:

Bu yorumdaki herkese söylüyorum, Monster, Casper ve türevleri markalardan laptop almayın arkadaşlar. Sonra aldığınız cihaz bir sene sonra neden aynı performansta değil diye üzülürsünüz.

Ayrıca Monster yap-boz misalı parçaları birleştirmiyor. Arçelik ve Vestel de aynı şekilde. Ar-ge işlemlerini kendileri yapıyorlar.

Bana Monster'ın ar-ge merkezinin görsellerini atar mısın? Yani bu firma parça alıp, bu parçaları geliştirip taktığını mı söylüyorsun?

Gözünü seveyim bu adamlar MSI'ın dış kabuklarına anakart monte edip üstüne bir de kendini yıllarca kanıtlamış markalarla aynı hatta daha yüksek fiyata cihaz satıyor yapma yahu. Ne AR-GE'si?

Yazık günah bir de "servisi çok iyi, ömür boyu bakım, büyük markalardan daha iyi servisleri var." yazmışsınız.

Siz herhalde açıp arada bir şikayet var okumuyorsunuz? Veya hiç Monster servisine gitmediniz. Yaşadığım en berbat deneyimi bu adamların servisinde yaşadım, şikayet var linki bırakayım biraz gezinin nefesiniz sıkışır okurken.

Konuyu okuyup laptop markaları konusunda kararsız kalan arkadaşlara tavsiyem;

Teknoloji şans işidir, her marka da sorunlar olabilir, ama siz yine de bu tip markalardan uzak durup işinizi tamamen şansa bırakmayın.

Son düzenleme:
2 farklı Tulpar modelini yıllarca kullandım. Hatta Google'da okkalı bir yorumum da mevcut. Servisinin de iyi olduğunu düşünmüyorum. Tamir için PC'yi verdim. Durduk yere panelim bozuldu, aşırı titiz ve temiz kullanıcıyım. Paneli değiştirdiler, 6 ay sonra değiştirdikleri panelde bozuldu. Bu sefer cover kısmını kırdılar. Cover kısmını tamir ettiler, ekranın kasaya değen koruma contalarını takmadan teslim ettiler. En son işlem yaptıklarında ekran ile cover ayrıldı teslim alırken, geri alıp bir daha yaptılar. Paneli yapıştırdık dediler tekrar. Bizzat elden götürüp getirdim. Öyle kargolarda sürünmedi cihazım. Yetkili servis bana, çıkma ekran paneli bile taktı müşteri memnuniyeti adına. En sonunda pes edip, sizin bozmadığınız ne malum denildi. Müşteri hizmetlerinde ki personel bile şaşırdı yaşadıklarımı duyunca. Orada pes ettim artık. Bir panel değişimi için 6-7 kere servise gittim. Eskiden fiyat performans yönünden tercih ederdik, artık o albenisi de yok. Ömür boyu bakım dışında, tercih edilebilecek bir tarafını görmüyorum. Bu markayı da tercih edenlere saygım sonsuz ama. Umarım servise yolları düşmez. 35 yaşındayım, hayatımda görmediğim çılgınlıkları Monster'da yaşadım.

Üstüne çalışırken kola dökülen, yanlışlık üstüne oturduğum, oradan oraya fırlattığım Lenovo hala çalışıyor. Sadece bakım ihtiyacı var.

İnsanlar haksızlık etmiyor, kalitesizlikten şikayet ediyor. Başkaları da kendileri gibi üzülmesin diye çırpınıyorlar.