Monster Notebook söylendiği kadar kötü mü?

Pandemi sürecinden 3-4 ay önce Tulpar serisinden Monster laptop almıştım. Hoparlörü problemliydi ama göndermek istemedim lazımdı çünkü. 1 yılın sonunda ısınma problemleri de başladığı için teknik servise götürdüm. 20. iş gününün sonunda tamir işini halledememişlerdi. Çeşitli alavere dalaverelerle seçimlik hakkımı kullanmamı engellemeye çalıştılar. Zorla ikna ettim adamları ama bu kez içerisinde kullanılmış SSD ve HDD olan laptop gönderdiler.(hoparlör problemi de devam ediyordu :)) velhasıl kelam 50-55 gün kadar uğraşmamın ardından paramı iade ettiler. Tüketici mahkemesiyle uğraştırmadan parayı iade etmeleri de bir meziyet tabii.

Herkesin deneyimi farklı olur. Benimkisi böyle bir deneyimdi. :D

Not: Para iadesinden sonra kendim kasa bilgisayar topladım. Şu an çok memnunum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Monster Notebook söylendiği kadar kötü mü?
Clevo üretimi olanlar çoğunlukla kötü oluyor, ısınıyorlar. Özellikle de 11.nesil ve daha eski işlemcili Abra'ları. Bu arkadaşların birinde macunları yeni sürüldüğü halde işlemcinin 98 derece çakılı gittiğini şahsen gördüm. Yeni üretilenlerde düzeltildiğini iddia ediyorlar, bilemiyorum. Tongfang üretimi olanlar fena değildir, ortalama kalitedirler. Uygun fiyatta alınabilir.

Berbat.

Şu markayı en ufak güzellemeye çalışan herkesi istisnasız göz ardı listeme alıyorum. Çalışanlarından tut cihazlarına kadar her şekilde uzak durulması gereken marka.

Önceden fiyat diyorduk, şimdi amiral markalarla aynı fiyata gelmiş. Ben yeni nesil ASUS'lar, HP'ler, Lenovo'lar, Acer'lar varken bu markanın yanına bile yaklaşmam.

Çalışanlarından tut cihazlarına kadar her şekilde uzak durulması gereken marka.
Yorumuma dislike attığın için benden bahsettiğini düşünüyorum. (Belki çoktan göz ardı ettiğin için bu mesajı görmezsin bile.) Mükemmel, en iyi marka falan demedim bahsedildiği kadar kötü değil olarak sınıflandırdım.
Daha iyi bilgisayar var, bunu ben de kabul ediyorum. Bazı şubelerinde kötü olaylar yaşandığını da inkar etmedim, @UTKUSALONUR'un da dediği gibi kötü olaylara neden olan çalışanlar da var. Bu arada kasan hayırlı olsun.
Yeni nesil Monster cihazım var ve iddialara kendi gözümden yanıt verdim. Pek ağır işler yapmadığım için çoğu zaman 60C'yi bile geçmiyor bilgisayar. Bazı modellerin kronik sorunları olduğunu ve soğutmalarının iyi olmadığını da belirttim.
Kasalarının (üst düzeyde değilse) pek dayanıklı olmadığını da söyledim. Mavi ekran hatasını bile belirttim.
Şu markayı en ufak güzellemeye çalışan herkesi istisnasız göz ardı listeme alıyorum.
Niye MSI hisseniz mi var? Herkes sizin gibi berbat bir deneyim yaşamak zorunda değil. Ve büyük ihtimalle Monster cihazınız olmadığı halde bu yaptınız.
Ben genel olarak iyi bir deneyim yaşadığım için olumlu bir görüş bildirdim ancak buna katılmak zorunda değilsiniz.
Bir problem yaşadıysanız yazarsınız insanlar dikkat eder, berbat diyerek kimseye yardımcı olmuyorsunuz.

Türk teknoloji markalarından genel olarak uzak durmanızı tavsiye ederim. İllaki bir sorunu çıkıyor. Laptop için o kadar para harcamışken iyisini almak daha mantıklı.

Fiyat performans çok nadir 1/2 cihazları var lakin yinede tercih ederken eli kulağında olmak lazım önerirkende bunu belirtiriz. Genel olarak kaliteli cihaz yapmıyorlar limitli işlemciler kötü anakart kötü malzeme kötü panelleri kötü soğutma sistemleri. Bu 2. yaptığım genel yorumumdur. Mesela TongFang kasalar çok kötü soğutmaya sahip değil yinede alınması taraftarı değilim.