Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Salih ÇEVRÜK

Başarılı
Yer
İstanbul
İyi günler öncelikle herkese iyi Sosyaller dilerim. Aktif olarak Bannerlord oyuncusuyum görsellerde belirttiğim üzere 2K Ultra ayarlarda işlemcim 60-65 derece civarı sıcaklık göstermekte fakat oyun quick save aldığı zaman işlemci 60 - 65 cıvarından 70-75'lere fırlamakta ve yeri geldiğinde bende sürekli quik save almaktayım gün içerisinde 200-250 defa ani ısı değişimleri yaşanmakta demek oluyor burada kullandığım modlardan kaynaklı olduğunu düşünmemekle birlikte sisteme uzun vadede bu ani ısı değişimlerinin zararı olur mu siz değerli okuyucuların fikirlerini merak etmekteyim gerekli görseller ve sistemin özellikleri bu şekildedir.

• Anakart: ASUS ROG STRIX B550-F Gaming Wi-Fi II.
  • İşlemci: AMD Ryzen tm 7 5800X3D 8 çekirdekli/16 dişli, 96MB L3 önbellek, 4,5 GHz.
  • Soğutucu: ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB OLED LCD ekranlı 360mm.
  • Ekran kartı: RTX 4070 Ti Suprim X 12 GB GDDR6X 192bit.
  • RAM: Corsair Vengeance RGB RT 64 GB (4 X 16 GB) DDR4 3.600MHz C16 bellek.
  • SSD: Samsung 990 Pro NVMe M.2 SSD 7450/6900MB/s 1 TB.
  • Kasa: ASUS TUF gaming GT502 siyah ATX kasa.
  • PSU: MSI PSU MPG A850G PCI-E5 850W 80 Plus Gold.
  • Kasa fanları: Lian Li uni fan SL120-V2 Black 3x120mm X13.
  • Termal macun: Thermal Grizzly Kryonaut Extreme 1 hafta önce uygulama yapmış olup orijinal olduğundan eminim.
Sistemin ekran kartı Windows dahil bütün güncellemeleri son sürümdür.

20250502155416_1.webp

20250502154902_1.webp

20250502154959_1.webp

20250502155609_1.webp

20250502155630_1.webp

20250502155636_1.webp

20250502155642_1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şimdi şöyle ki ani ısı değişimleri güzel değil tabii ki ama anlık 70 75'e çıkması sorun çıkartacak kadar da yüksek bir değer değil. Kullandığınız termal macun masaüstü bilgisayarlar için olabilecek en iyi termal macunlardan birisi ama o macunun tek handikapı ani ısı değişimlerini diğer macunlara göre daha az absorbe etmesi, özellikle bir gaming laptop için olacak en iyi termal macunu ararken çok araştırma yapmıştım bu konuda.
O macun diğer rakiplerine göre birkaç derece daha iyi performans gösterir ama ani değişimlerde biraz daha çok zorlanır bu bilgiyi vereyim.
Şimdi şöyle ki ani ısı değişimleri güzel değil tabii ki ama anlık 70 75'e çıkması sorun çıkartacak kadar da yüksek bir değer değil. Kullandığınız termal macun masaüstü bilgisayarlar için olabilecek en iyi termal macunlardan birisi ama o macunun tek handikapı ani ısı değişimlerini diğer macunlara göre daha az absorbe etmesi, özellikle bir gaming laptop için olacak en iyi termal macunu ararken çok araştırma yapmıştım bu konuda.
O macun diğer rakiplerine göre birkaç derece daha iyi performans gösterir ama ani değişimlerde biraz daha çok zorlanır bu bilgiyi vereyim.

Çözüm

Öncellikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim Thermal Grizzly Kryonaut Extreme'in böyle bir handikapı olduğu konusu hakkında bir bilgi sahibi değildim bundan önce ASUS ROG Ryujin III sıvı soğutucumun üstünde gelen termal macunda dediğiniz üzere bu ani ısı değişimleri daha az hissediliyordu.

Laptoplarda ani ısı değişimleri çok çok fazla olduğu için hydronaut kullandım ve iyi sonuç aldım, dediğim gibi sorun olacağını düşünmüyorum ama isterseniz bir dahakine hydronaut da deneyebilirsiniz. Arada tahminen 2 derece kadar sıcaklık farkı olur ama pump-out'a karşı daha dirençlidir :)