Edit: Ne yazmışım be. İşsiz miyim neyim...
Gerçekten şu futbol başlıklarına girip 2 tarafsız yorum yapmaya çalışıyorum ama gerçekten bazı insanlar var ki öyle böyle delüzyonel değil. Twitter'da mavi tick almış, bazı futbolcu isimlerinden veya takımla alakalı isimler almış kişiler tarafından yapılan dezenformasyona nasıl bu kadar kolay inanıyorlar anlayamıyorum. Arkadaşlar 3.5 ay önce oynanmış yabancı hakemlerin yönettiği, başka bir federasyona bağlı bir maçta verilen karar ile bu maçta verilen karar arasında nasıl bağlantı kurup kendinizi mağdur çıkartmaya çalışıyorsunuz? TFF artık baskılara dayanamayıp yarı otomatik ofsayt sistemi getirdi, hiçbir dış etkiye maruz kalmadan ofsaytı tespit eden sistemin bile "size karşı" çalıştığını iddia etmek nasıl bir...yemin ediyorum kelime bulamıyorum. Allah akıl fikir versin.
Maç konusunda ise şunu demem lazım gerçekten sergen yalçın çok iyi bir teknik direktör, Antalya'ya öyle güzel bir oyun oynatmaya başlamış ki önceki haftalarla fersah fersah fark var aynı şekilde yapılan değişiklikler tam zamanında ve yerindeydi. Özellikle maçın son 15 dakikası Fenerbahçe'yi kalelerinin önüne hapis ettiler ki Fenerbahçe bu duruma 6 yedikleri nordsjælland maçında dahi yaşamamıştı. Eğer cengiz şapkadan tavşan çıkartıp o golü atmasaydı Antalya en azından 1 puan kopartırdı hata Fenerbahçe'nin klasik dakika 60'dan sonra oluşan "gol atmamız" lazım stresinden yararlanıp bir gol bile atabilirdi. Eğer bu maçın son 15 dakikasındaki baskı skor 0-0 iken olsaydı o gol gelirdi ve fener şampiyonluk yarışında büyük bir darbe alırdı.
Fenerbahçe tarafında ise beklediğim djiku+çağlar tandemi kuruldu ileride ise beklediğim şekilde cengiz ile başlamayı tercih etti hoca. İrfan can çizgiye inme konusunda iyi olsa da artık son haftalarda Fenerbahçe'ye karşı uygulanan otobüs taktiğine karşı Cengiz'in ceza sahasına çapraz noktadan attığı orta/şut karışık vuruşlar ve denemeler çok işe yarıyor ki bu maçta da yine çok zor bir noktadan gol atarak maçı takımı için çözen oyuncu oldu, takımına kazandırdığı puan 12'ye ulaştı.
Savunma tarafında livakovic parladı ve 3 puanı getiren en büyük etmenlerden birisi oldu, djiku&çağlar ikilisi ise çok canlar yakacağa benziyor. Becao ve Bonucci'de bu denkleme eklenince Fenerbahçe sezon sonuna kadar savunma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacak gibi gözüküyor ayrıca bonucci bu büyülü vuruşları ile Fenerbahçe'ye, Fred'in yokluğunda topu ileri yollayacak çok sağlam bir silah kazandırmış oldu. Mert müldür ise bu maç biraz silikti, ben hala Osayi'nin daha önde olduğunu düşünüyorum tabii 3 Türk kuralından dolayı zaman mertin her zaman şansı olacak. Hocanın şu an neredeyse her pozisyonda oynatabileceği Türk oyuncular bulunmakta yani 3 Türk kuralı konusunda eli bayağı rahatlatan bir durum oldu bu.
Son maçların görünmeyen kahramanı ise yine ferdiydi, Antalya'nın o kadar fazla topunu kesti ki resmen djiku&çağlar ikilisine iş bırakmadı. Sene sonu ferdiyi kimse tutamaz.
Orta saha ikilisi olarak İsmail yüksek yine mükemmel performansına devam ediyor orta sahada resmen 2 kişilik iş yapıyor. Krunic ise beklenildiği üzere ne mükemmel ne kötü "iyi" performans veriyor. Krunic zaten maçı mucivezi bir hareket ile kazandırsın diye alınan bir oyuncu olmadığı için performansından gayet memnunum, alıştıkça daha da kendine geleceğini düşünüyorum ama Türk tarafların hiç alışık olmadığı bir oyun tarzına sahip.
İleri üçlüde ise tadic hala ilk haftada verdiği performansı veriyor ama takımlar artık Tadic'in çizgiye inmesine önlem alabildikleri için etkisi giderek azalıyor bu maçta da farklı bir oyun tarzını benimseyip kaleye gitmeyi hedefledi ama son vuruşlarda yaptıkları korkaklıklar maçın daha da açılmasını engelledi. Szymanski ise hem yorgun hem de bu otobüs çeken takımlara karşı arada kayboluyor. Szymanski yerine oynayacak iki oyuncuyu da hoca oynatmayı tercih etmediğini düşünüyorum yoksa zach ve mert hakana şans verilmeli diye düşünüyorum. Ama yine de hala bitmek bilmeyen enerjisiyle hem dzeko yerine pres yapıyor hem de geriye gelip savunmaya yardımcı olmaya devam ediyor. Bu muhteşem performans umarım uzun süreli bir sakatlığa sebep olmaz.
Cengiz ünder maçın yıldızıydı çok söylenen 15 milyon €'nun hakkını verecek gibi gözüküyor.
Dzeko ise formayı bir süreliğine Batshuayi'ye bırakmalı ya da en azından batshuayi son dakikalarda girmek yerine ikinci yarı oyuna dahil olmalı. Batshuayi girdiği zaman genelde solunda king ile oynuyor ama bence tadic ile de gayet iyi uyum sağlayabilecek bir oyuncu "yedek oyuncular" ile değil de ana kadro ile oynayacağı bir maçı zevkle bekliyorum.
Sezon başından beri hem FB hem GS maçlarını izliyorum. FB rakibi zorlayarak, organize ataklar ile çok zevkli bir futbol oynatıyor ama B planı olmadığı için takımın son 1 aydır büyük bir sıkıntı yaşıyor ve puan kayıpları yaşıyor. GS tarafı ise oyuncularının ikili uyumuyla, çok yetenekli futbolcuları ile ve Barış Alper ile Kaan Ayhanın jokerlikleri ile çok ilginç maçlar izletiyor. Cidden bazen maçı değil de bu ikilinin nerede oynayacağını görmek için maça bakmak yetiyor.
GS'li arkadaşlar ne kadar kabul etmese de bir futbol taktiği olarak çamura yatarak, GS'li rakip takım oyuncularının biraz performansını kısmasıyla ve gerçekten şampiyon balı denecek olaylar ile(GS maçından 1 hafta önce Kayserinin golcüsünü satması, Trabzonun en iyi oyuncusunun hiç yoktan Afrika kupasına gitmesi vb.) durumlar ile Fenerbahçenin aksine tam puan kaybedecek dediğim maçlarda puan kaybetmeden yollarına devam ediyorlar. Bu arada çamura yatma meselesine kesinlikle bir şey demiyorum çünkü dozunda her futbolcu bunu yapar, sezon başında Dzeko'nun penaltı için ayağını yanlış hatırlamıyorsam Hatay stoperinin ayağının önüne koyduğu konusunda hemfikirim ama bu hareketlerin bir oyun stili olmaması gerekiyor maalesef ki GS tarafındaki bir iki arkadaş bunu oyun stili yapmış durumdalar dolayısıyla artık GS'li oyuncular gerçekten faule uğradığı zaman olay yalancı çoban hikayesine dönüyor.
Uzun lafın kısası iki çok iyi takımda gayet kuvvetli bir şekilde yoluna devam ediyor bence eğer GS-FB maçına kadar Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan etmezse GS şampiyonluğu eze eze alır çünkü son yıllardaki başarıları onlara özgüven verirken Fenerbahçe büyük stres altında kalıyor. GS'nin UEFA, FB'nin ise Konferans Ligi performansını ise zevkle bekliyorum. Neyse kahvem bitti uyumaya gidiyorum herkese iyi geceler.