Size bakildigi zaman caylak bile degilim muhtemelen, once sizin rehberi hatim etmek gerek :)).

Dediginiz gibi ilgimde var zaten artik nereye erisebilirsek yardimci olmaya calisalim.

Beni etiketleyen çok var, iyi kötü yardımcı olmak lazım. Devamlı ben olacağım diye bir şey yok ama işte bu tarzda 15-20 sayfa yürütülmesi sıkıntı. En azından ufaktan destek atmak lazım. Bu meslek ölecek yoksa, neslimiz zaten tükendi. :D Adamlar düz EXPO açıp kullanıyor, sıfır fark var diyor. Video serisi yapan arkadaş zaten 6000 CL32-38-38 ile fark %1 diyor senin bu ayarlar arasındaki. Diğer vukuatlarını da zaten anlattım.

@shiiw Benim hatam da tabii sadece Techolay ile sınırlı kalmam oldu. Diğer forumlarda da rehber hazırlayan arkadaşlar var ama işte tecrübe konuşuyor bir yerden sonra. Bir de yetkililer OC işlemine çok müsaade etmeyebilir, vaktiyle burada da sorunlar yaşandı. İnsanları ikna edeceğim derken tartışma ortamı doğabiliyor, bu tarz işlerle uğraşamazsın. Sırf bu yüzden birebir bu hizmeti ücretli olarak veriyor şu anda bir kesim. Onlar da Buildzoid Hynix Easy timings girip bırakıyor ama. Adam silkelemekten başka bir şey değil.

Son düzenleme:
Beni etiketleyen çok var, iyi kötü yardımcı olmak lazım. Devamlı ben olacağım diye bir şey yok ama işte bu tarzda 15-20 sayfa yürütülmesi sıkıntı. En azından ufaktan destek atmak lazım. Bu meslek ölecek yoksa, neslimiz zaten tükendi. :D Adamlar düz EXPO açıp kullanıyor, sıfır fark var diyor. Video serisi yapan arkadaş zaten 6000 CL32-38-38 ile fark %1 diyor senin bu ayarlar arasındaki. Diğer vukuatlarını da zaten anlattım.
Anladim anladim :D tabi orasi oyle herkese bakmak lazim cunku yarin bir gun umursamazsan o adam ya gider ram'i 1.95 ile havaya ucurur ya da 6000 CL32 kullanip kayis gibi oldu der :D.

Nasıl bir silikon gelmiş arkadaşa bi loto falan oynasın en iyisi, dünya genelinde neye denk geliyo bu 2% - 3%?

Valla benim 7700x ve 4 dimm ds3h ile bakışıyoruz şu anda. Fırsat olursa 2 dimm + a die ile yeni bir macera istiyorum açıkcası bu B650m ds3h ile IMC + M die işi beni yormaya başladı bir yere gitmiyor

Oran hayli düşük, 2233 stabil veren ve 1.75'e de olsa CL24-34 açılabilmesi başarı. 9700X'te zaten +200/-30 ben hiç görmedim. B850M-K'nın da stabiliteye ciddi etkisi var ama bir noktadan sonra iş silikonda bitiyor.

Nasıl bir silikon gelmiş arkadaşa bi loto falan oynasın en iyisi, dünya genelinde neye denk geliyo bu 2% - 3%?

Valla benim 7700x ve 4 dimm ds3h ile bakışıyoruz şu anda. Fırsat olursa 2 dimm + a die ile yeni bir macera istiyorum açıkcası bu B650m ds3h ile IMC + M die işi beni yormaya başladı bir yere gitmiyor

Ben size tek bir profil verebilirim ve onu denemenizi isteyebilirim. M-Die'da bazı kurallar var, ona uymadığın vakit çok yorar.

Ben size tek bir profil verebilirim ve onu denemenizi isteyebilirim. M-Die'da bazı kurallar var, ona uymadığın vakit çok yorar.
Valla ben ne derseniz denemeye açığım ama kendi başıma tweak atma işini bıraktım gibi özellikle N63 te patladıktan sonra, 6200 limit olarak düşünüyorum benim setupta açıkcası, 6400 olsa bile timingleri stabil olması için saldığım gibi 6200 den beter olacak.

Valla ben ne derseniz denemeye açığım ama kendi başıma tweak atma işini bıraktım gibi özellikle N63 te patladıktan sonra, 6200 limit olarak düşünüyorum benim setupta açıkcası, 6400 olsa bile timingleri stabil olması için saldığım gibi 6200 den beter olacak.

Konuya ilettim, bence o geçer sende. FCLK 2167'den bence vazgeçin, 2133 kalsın. Ryzen 7000 problematik bu konuda.