Kerem'in pozisyonu pas geçelim. Nerede Vlahovic'e ceza? Zamanında Meireles, aynı hareketten ceza almıştı. Elle oynamaya ne demeli? Kurallara göre %100 penaltı olmasına rağmen devam kararı verildi. Peki ya Vedat? Adamı maç boyu formasından çekiştirip oynattırmadınız. Burada şov yapmaya gerek yok. İki tarafta fazlaca doğrandı, şanslı olan Beşiktaş'tı ve doğranmadan o sağ çıktı.
Skriniar'ın forma çekmelerine kart çıkarmadığını düşünürsek Vedat'ınkilere de vermedi kartı. İşin şovla alakası yok. Sertlik düzeyi yüksek olarak gördü maçı ve hızlı atak forma çekmeleri haricinde kart vermedi. Forma çekmelere kartı vermiş olsa Kante'sinden Salih'ine Orkun'una herkes 2-3 kere sarılık olmuştu zaten.
Ki penaltı pozisyonunun ben içerde olduğunu düşünmüyorum, Dünya Kupası'nda emsal birçok pozisyon var onun dışarda olduğuna dair. Faul olduğuna eminim ama penaltı değil.
Ayrıca Vlahovic'in iptal edilen golü de oldukça şüpheli, Kante hiç hareket etmeden amiyane tabirle put gibi duruyor Vlahovic topu alıp golü atıyor faul veriyor. Maçta her şey hatalı.
Nereden tutsan elinde kalır, dedim ya: 'Anthony Taylor'a ek mesai yazar.' diye.

Skriniar'ın forma çekmelerine kart çıkarmadığını düşünürsek Vedat'ınkilere de vermedi kartı. İşin şovla alakası yok. Sertlik düzeyi yüksek olarak gördü maçı ve hızlı atak forma çekmeleri haricinde kart vermedi. Forma çekmelere kartı vermiş olsa Kante'sinden Salih'ine Orkun'una herkes 2-3 kere sarılık olmuştu zaten.
Ki penaltı pozisyonunun ben içerde olduğunu düşünmüyorum, Dünya Kupası'nda emsal birçok pozisyon var onun dışarda olduğuna dair. Faul olduğuna eminim ama penaltı değil.
Ayrıca Vlahovic'in iptal edilen golü de oldukça şüpheli, Kante hiç hareket etmeden amiyane tabirle put gibi duruyor Vlahovic topu alıp golü atıyor faul veriyor. Maçta her şey hatalı.
Kısaca güzelim derbinin içinden geçti.

İlk bıraktığım Vedat'ın pozisyonu sonrası Beşiktaş lehine faul verildi. Ne anlatıyorsunuz hoca? Yok forma çekmeymiş, yok sert oyunmuş. Geçin o işleri. Şu pozisyondan sonra Beşiktaş lehine faul veriliyorsa orada kimse bir şey anlatmasın rica ediyorum.

Vlahovic'in iptal edilen golü yok. Vlahovic'in tek golü var o da verildi. Golün iptal edilebilmesi için atılıp hakem kararıyla iptal edilmesi lazım. Düdük çaldıktan sonra, kaleci bıraktıktan sonra boş kaleye gönderdiği topa gol diyemezsiniz. Geçersiz sayılan sürede kendi kendine kaleye gönerdiği top.

Boşuna burada tartışmanın anlamı yok. Hakem Fenerbahçe'nin 1'i net 1'i tartışmalı olarak 2 penaltısını yemiştir. Forma çekme konusunda Beşiktaş'a sınırsız serbestlik tanınırken, Fenerbahçe'ye anında ceza verilmiştir. Maç içinde Beşiktaşlı oyuncu Vlahovic'in kırmızı kartını da es geçmiştir.

Beşiktaşlılar rica ediyorum sonuca baksın. Maçı kazandılar, sevinsinler. Ama hakem konuşmasınlar. Hakem konuşabilecek bir durumları yok çünkü.

Dosya Ekleri

• HRfEVtAXoAMkoIz (1).webp
    HRfEVtAXoAMkoIz (1).webp
    53,6 KB · Görüntüleme: 10
İlk bıraktığım Vedat'ın pozisyonu sonrası Beşiktaş lehine faul verildi. Ne anlatıyorsunuz hoca? Yok forma çekmeymiş, yok sert oyunmuş. Geçin o işleri. Şu pozisyondan sonra Beşiktaş lehine faul veriliyorsa orada kimse bir şey anlatmasın rica ediyorum.

Vlahovic'in iptal edilen golü yok. Vlahovic'in tek golü var o da verildi. Golün iptal edilebilmesi için atılıp hakem kararıyla iptal edilmesi lazım. Düdük çaldıktan sonra, kaleci bıraktıktan sonra boş kaleye gönderdiği topa gol diyemezsiniz. Geçersiz sayılan sürede kendi kendine kaleye gönerdiği top.

Boşuna burada tartışmanın anlamı yok. Hakem Fenerbahçe'nin 1'i net 1'i tartışmalı olarak 2 penaltısını yemiştir. Forma çekme konusunda Beşiktaş'a sınırsız serbestlik tanınırken, Fenerbahçe'ye anında ceza verilmiştir. Maç içinde Beşiktaşlı oyuncu Vlahovic'in kırmızı kartını da es geçmiştir.

Beşiktaşlılar rica ediyorum sonuca baksın. Maçı kazandılar, sevinsinler. Ama hakem konuşmasınlar. Hakem konuşabilecek bir durumları yok çünkü.
Hatırlatırım, Guendouzi'nin dirseği doğrudan kafaya. Kart pas geçildi, Lukaku'nun tekmeden bahsetmiyorum bile. Maçın başından beri Skriniar cayır cayır dirsek çıkardı, sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Orkun'un faul yaptığı pozisyonun tekrarında Orkun'un formasını okuyabiliyor muydun? Forma L'den XXL'ye çıktı.
Kante topa müdahale etmekten vazgeçip kendini geri çekti, Vlahovic topa ayak kaldırıp aldığı gibi düdük çaldı ki o sırada Vlahovic şutunu çekmişti.
Kerem'in pozisyonu da ayan beyan dışarıda, bu seneki Dünya Kupası'nda tonla emsal karar var. Açar izlersin. Agbadou'nun pozisyonuna da 'El' diyorsan kol denen uzvu bir güzel tekrardan tanıman lazım.
Skriniar ve Vlahovic'in tartışmaya kapalı kırmızı kartı var o tartışmada. Skriniar gırtlaklıyor Vlahovic 'GAY' işareti yapıyor.
Hakem konuşacak son 2 takım birisisiniz, Alanyaspor maçındaki net kırmızı pozisyonu olan adam benim attığım nizami golde sözde faule maruz kalan adam. Aynı zamanda golün faulünü alan adam. Semedo'nun pozisyonunu hem VAR hem sahadaki hakem vermediğinde sesini çıkaramıyorsan senin bu maç hakkında da konuşmaya hakkın yok. Hakem iki tarafı da biçti ama ben topumu oynadım sen kaleme bile gelemedin. Şimdi git kaloriferci hocana söyle yeni transferlerini önce 90 dakika çıkartabilecek kadar maç kondisyonu yüklesin ondan sonra karşıma çıksın, İnönü'de görüşürüz :)

Hatırlatırım, Guendouzi'nin dirseği doğrudan kafaya. Kart pas geçildi, Lukaku'nun tekmeden bahsetmiyorum bile. Maçın başından beri Skriniar cayır cayır dirsek çıkardı, sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Orkun'un faul yaptığı pozisyonun tekrarında Orkun'un formasını okuyabiliyor muydun? Forma L'den XXL'ye çıktı.
Lukaku'nun tekme dediğiniz zaten topa müdahale. Topa müdahale sonrası için faul + sarı kart verilebilirdi belki. Cayır cayır dirsek çıkartan kim acaba ona tekrar bakalım.

Forma çekme konusunda gene konuşmaya hakkınız yok.

Kante topa müdahale etmekten vazgeçip kendini geri çekti, Vlahovic topa ayak kaldırıp aldığı gibi düdük çaldı ki o sırada Vlahovic şutunu çekmişti.
Kendisine yapılan faul sonrası oynamaya devam etmediği için Kante tüm Beşiktaşlılardan özür diliyormuş. Ayrıca çekilen şut düdük sonrası.

1788714333966.webp

Çok ayıp Kante! Maç boyu formanızın yırtılmadığı kaldı zaten. Senin boynundan çekmiş seni, ne var ki devam etsen?
Kerem'in pozisyonu da ayan beyan dışarıda, bu seneki Dünya Kupası'nda tonla emsal karar var. Açar izlersin.
Dünya Kupası kararlarının UEFA'da %100 geçerli olmadığını öğrenmeniz gerekiyor.

O sırada çizginin dışarısında denen pozisyon :) :

Hakemlerin kararlarını da bıraktım. Beşiktaşlı ve iyi bir hakem olan Fırat Aydınus'un yorumu da var orada. Okursun.
Agbadou'nun pozisyonuna da 'El' diyorsan kol denen uzvu bir güzel tekrardan tanıman lazım.
Karar için uzvu değil futbolu bilmen gerekiyor. Nereden itibaren el sayılıyor bunları öğrenemediğin için ben öğreteyim sana.

Omuz ve aşağısı %100 el kabul edilir. Kol diye bir şey yoktur. Bunun kısaca belirtisi koltuk altı ve aşağısı direkt olarak eldir.

1788714743362.webp

Agbadou'nun pozisyonunu da senin için tane tane açıklayayım.

1788714813045.webp

Burası tam temas anı. Eğer ki gözlerinde bir problem yoksa oyuncunun koluna (yani futbola göre eline) geldiğini çok net görebilirsin. Omuz aşağısı bir pozisyon. Hatta neredeyse dirseğiyle vuruyor, yani tartışmaya kapalı şekilde el ile oynanıyor.

Öte yandan bu doğal konum da değil. Çünkü oyuncunun eli doğal konumda iken topa müdahale yapmak amacıyla kolunu hareket ettiriyor ve topa müdahale ediyor. Bu tartışmasız, sorgusuz sualsiz el ile oynama ve %100 penaltıdır.

Skriniar ve Vlahovic'in tartışmaya kapalı kırmızı kartı var o tartışmada. Skriniar gırtlaklıyor Vlahovic 'GAY' işareti yapıyor.
Burada ilk defa doğru bir şey konuşmuşsunuz, tebrik ederim 🎉.
Hakem konuşacak son 2 takım birisisiniz, Alanyaspor maçındaki net kırmızı pozisyonu olan adam benim attığım nizami golde sözde faule maruz kalan adam.
Bu ülkede en çok hakem konuşmaya hakkı olan takım Fenerbahçe aksine. Diğer hiçbir takımın konuşmaya hakkı yok. Özellikle hakkı yeniyormuş gibi görünmeye çalışıp yöneticilerinin 1500 civarı kupon yaptığı kulüp taraftarı ağzını açmamalı. Rezil olurlar, oluyorlar.
Semedo'nun pozisyonunu hem VAR hem sahadaki hakem vermediğinde sesini çıkaramıyorsan senin bu maç hakkında da konuşmaya hakkın yok.
Ben Semedo'nun pozisyonu hakkında da haklıyı savunurum, Eyüpspor'u yenemeyen Beşiktaş'ın kırmızı kart görmesi gerekirken görmemesinde de, Trossard'ın tokat yemesinde de. Doğru her zaman tektir. Lakin saç çekme pozisyonuna sesini çıkartamayıp, tokat atıldığında kırmızı kart diyen kesimin de ekstra olarak konuşmaya hakkı yok.
Hakem iki tarafı da biçti ama ben topumu oynadım sen kaleme bile gelemedin.
Hayır, hakem tek taraflı şekilde Fenerbahçe'ye maçı kazandırmayacağını ilan etti. Sen evet futbolunu oynadın zaten başkanımız dahil herkes tebrik etti. Ben kalene geldiğimde Vedat Muriqi pozisyonundaki gibi rezil fauller yaptınız. Karşılığında hakem lehinize faul vererek sizi ödüllendirdi.

1788715303230.webp

Düzgün bir hakem yönetimi ile kazanamayacağınız maçı berbat bir hakem yönetimi ile size kazandırdılar. Ama nasıl olsa Beşiktaş kollandı, bir sonraki sefer hakkınız yenene kadar sesinizin çıkmayacağı garanti :).

Düzgün bir hakem yönetimi ile kazanamayacağınız maçı berbat bir hakem yönetimi ile size kazandırdılar. Ama nasıl olsa Beşiktaş kollandı, bir sonraki sefer hakkınız yenene kadar sesinizin çıkmayacağı garanti :).
Kral, emin ol düzgün hakem yönetimleri olmuş olsa Galatasaray'la senin son 20 senede gidecek 5-6 tane şampiyonluğun var. Daha eskilere gidersek hiç hoş görüntüler çıkmaz takımın adına.
Lukaku'nun pozisyonunda Trossard'ın ayak bileğine bariz müdahale var, görmek istemediğin apaçık ortada.
Sana pozisyon anlatmakla uğraşamam, sana hakaret eden başkanını başına getirmek için 40 takla atan camianı kâle alacak değilim.

Kral, emin ol düzgün hakem yönetimleri olmuş olsa Galatasaray'la senin son 20 senede gidecek 5-6 tane şampiyonluğun var. Daha eskilere gidersek hiç hoş görüntüler çıkmaz takımın adına.
Lukaku'nun pozisyonunda Trossard'ın ayak bileğine bariz müdahale var, görmek istemediğin apaçık ortada.
Sana pozisyon anlatmakla uğraşamam, sana hakaret eden başkanını başına getirmek için 40 takla atan camianı kâle alacak değilim.
Pozisyonları tek tek attım. Verecek cevabınız olmadığını söyleseniz olur biter zaten. Bu kadar kasılmaya gerek yok, her zaman eylül'de havlu atan takım bu sene eylül'de atmasın, izlenmeler düşmesin diye ikidir hatalarınız görmezden geliniyor. Doğru neyse onu söyleyin, holiganlık yapmak kimseye bir şey kazandırmıyor.