MSI 14 H A13MG-075XTR alınır mı?

Alifer

Uzman
Laptop sadece internet, Netflix, YouTube ve Microsoft Word ve PowerPoint gibi günlük ev ve ofis işleri için kullanılacak. En önemli başlangıç şartımız ekran boyutunun 15.6 inçten küçük olmasıydı; 13-14 inçlik bir şey arıyorduk.

Bu uygulamalar çoğu zaman birlikte açılacağı ve Windows 11 ile birlikte 16 GB standart minimum olacağını düşünerek 16 GB RAM'e sahip 13-14 inç laptopları taramaya başladım.

Amazon.com üzerinden Amazon'un sattığı bir ürün ya da MediaMarkt'tan almak istiyordum. Sonunda bu laptoba karar verdim. Sizce fiyatını hak ediyor mu? Doğru seçimi yapmış mıyım?

MSI COMMERCIAL 14 H A13MG-075XTR Dizüstü Bilgisayar, Core I5-13420H, 14.0 FHD+, 16GB RAM, UMA, 512GB SSD, DOS https://amzn.eu/d/bOgeykb

Not: Linkte DDR5 olarak belirtilmiş ancak DDR4 3200 MHz'dir.

İlginç olan ise bu laptop hakkında çok az inceleme var. İngilizce bile herhangi bir şey bulamadım.

Son düzenleme:
Dediğiniz kullanım senaryosu için 8-9K civarına alacağınız bir laptop bile rahatlıkla isinizi görür. Bu kadar çıkmışken Windows şart değilse Mac düşünür muydunuz?

Maalesef kullanacak kişi MacOS'u kullanmayı öğrenmeye çok sıcak bakmıyor. Öneriniz için çok teşekkür ederim ancak 256GB SSD'de yeterli değil, aynı bilgisayarın 512GB'lık versiyonunun fiyatın görünce kahkahayı bastım gerçekten. Apple'ın satış politikası her zaman insanı mest ediyor.

Son düzenleme:
İfadeler: 802
Dahili GPU olan bir laptop'a göre fiyatı bana çok yüksek geldi. Bu bütçede harici GPU'su olan laptoplar vardır mutlaka.

Ayırca daha uygun fiyatlı 8GB RAM'li modeller de tercih edip, sonrasında fazladan bir 8GB RAM daha takıp yine 16GB RAM kullanabilirsin.

Bu ürüne bu parayı vermek istemezdim ben.

Lenovo'lar vardı gayet uygun fiyata ancak birkaç laptop'un Ram'inin lehimli olduğunu öğrendim, birkaçını da satıcı bilmediğini söyledi ve nereden öğrenebileceğim hakkında da bir fikrim yoktu açıkçası. Siz biliyor musunuz bilmiyorum? Bir de bu yükseltme işi garantiyi bozmuyor mu?

Model belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Windows şart ve harici GPU lazım değilse Zenbook da düşünebilirsiniz.

Buradaki 45.000'liğe kadar RAM'leri dışında hepsi okeydi bana. Nasıl upgrade edilip edilmediğini öğreniyorsunuz, ben çok bir şey bulamadım. Sadece genel geçer birisi demiş Yoga'lar upgrade edilemiyor diye. 45.000'i verdikten sonra da zaten HP Spectre var anasını satayım hatta onu geçtim o paraya 4060'lı 4070'li sistem dizerim deyip gene kabullenemem yani. Dolandırıcılık bu.

Birden fazla RAM slotu olup olmadığı konusunda kullanıcı yorumlarında, satıcı yorumlarında vs. bilgi bulamıyorsan, YouTube üzerinden o ürünün demonte/sökülme videolarına izleyerek de fikir sahibi olabilirsin.

İkinci bir RAM takmanın garantiyi bozup bozmayacağı konusunda bilgim yok. Ancak bazı laptoplarda RAM slotu için ayrı bir kapak olur. Tamamen laptop'u sökmeden o kapağı açarak RAM ekleyebilirsin. Böyle bir senaryoda garantinin bozulacağını düşünmüyorum.

Ayrıca lehimli RAM olan laptoplarda fazladan bir RAM slotu da bulunabilir.

Yine söylüyorum, şayet böyle bir bütçe varsa bence harici GPU'su olan bir model al en azından. Yani harici GPU'ya şu an için ihtiyaç yoksa bile al. Belki ilerde laptop'un kullanım amacı değişir, kim bilir. Bu şekilde daha kullanışlı olacağını düşünüyorum. Bu bütçede harici GPU'su olan laptoplar almak varken dahili GPU'su olan model alsaydım, şahsen üzülürdüm.

Yine de sen bilirsin. Kolay gelsin, bol şans.

Alttaki arkadaşın dediği gibi hocam upgrade edilip edilemediğini öğrenme mevzusu. Onun dışında genelde üretici sayfasında model bazlı olarak yükseltilip yükseltilemeyeceği yazar. Ben de 40000 TL'ye şahsen bırakın iGPU'lu bir laptop almayı, Windows bir laptop dahi tercih etmezdim bu kullanım senaryosu için lakin istediğiniz kriterde de harici GPU'ya sahip bildiğim bir tek Zephyrus var. Burada biraz daha sizin istekleriniz ön plana çıkıyor açıkçası, mesela üstte attığım Zenbook 2K çözünürlüğe sahip OLED bir ekrana sahip. Genel olarak çoğu Windows cihazdan daha iyi batarya ömrü var ve yanlış hatırlamıyorsam yükseltmeye de açık bir model. Ne yönde tercih yapacağınız tekrar dediğim gibi biraz sizin tercihlerinize ve beklentilerinize bakıyor.

Örneğin attığınız linkteki Ideapad Flex 5 cihaz muhtemelen 1 adet 8 GB gömülü RAM ve bir adet boş slot ile geliyor. Detaylı olarak incelemek isterseniz Lenovo'nun paylaştığı dökümanı da paylaşayım.
https://psref.lenovo.com/product/ideapad/ideapad_flex_5_14itl05?tab=spec

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…