Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
24
Sabahtan bu sorunla ugrasiyorum. Secure Boot imzalamam icin UEFI'yi setup Mode'a almam gerekiyor. Fakat MSI Intel anakartlarinda olan Reset To Setup Mode, AMD anakartta yok. Her turlu yolu denedim, yonetici sifresi koydum ama yine "System mode" ayarini degistiremedim. Farkli yerden mi ayarlaniyor bu, anlam veremiyorum da. Yardimci olursaniz sevirinim.

Çözüm
MSI anakartlarda anahtarları silmek Setup Mode'a geçiriyor. Sonra zaten sbctl enroll-keys -m (-m eklentisi Microsoft sertifikalarını da yükler) komutuyla anahtarları anakarta yükleyebilirsin.
Sabahtan bu sorunla ugrasiyorum. Secure Boot imzalamam icin UEFI'yi setup Mode'a almam gerekiyor. Fakat MSI Intel anakartlarinda olan Reset To Setup Mode, AMD anakartta yok. Her turlu yolu denedim, yonetici sifresi koydum ama yine "System mode" ayarini degistiremedim. Farkli yerden mi ayarlaniyor bu, anlam veremiyorum da. Yardimci olursaniz sevirinim.
Siz Linux kullanmıyor musunuz? Niye Secure Boot istiyorsunuz?

Okay, deneyeyim o yontemi o zaman. Peki islem bitince nasil User mode'a geri donerim?
Elle PK anahtarını yüklediğin zaman User Mode'a döner. Anahtarları varsayılana sıfırlamak veya enroll-keys komutunu kullanmak sbctl ile User Mode'a döner. İstersen kendi BIOS'umdan fotoğraf atabilirim. Ben de MSI anakart kullanıyorum.

Son düzenleme:
PK anahtarını yüklediğin zaman User Mode'a döner. Anahtarları varsayılana sıfırlamak veya enroll-keys komutunu kullanmak sbctl ile User Mode'a döner. İstersen kendi BIOS'umdan fotoğraf atabilirim. Ben de MSI anakart kullanıyorum.
Sabahtan beridir bununla uğraşıyorum, bir turlu keyleri silmek aklima gelmedi. Düzeldi, isleme devam edeyim o zaman.

@Cruslan imzaladim sonunda. BIOS'ta gelen PK keyleri nasil eklerim peki? Simdilik sadece microsoft vendor keys gozukuyor. Load all vendor keys demem yeterli mi? Yaptigim islemler silinmez umarim.

Son düzenleme: