MSI B840 Gaming Plus Wi-Fi anakartta Wi-Fi görünmüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mychar276
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 17
  • Etiketler Etiketler
    gaming wifi

mychar276

Becerikli
Bir sıfır sistem kurulumunda ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım.

Sorun şu: Anakartın Bluetooth'u çalışıyor ancak dahili Wi-Fi hiçbir şekilde görünmüyor. Aygıt Yöneticisi'nde Qualcomm Wi-Fi adaptörü hiç listelenmiyor. MSI'ın Wi-Fi sürücüsünü kurmaya çalışınca "no suitable drivers" hatası veriyor.

Denediklerim:

• Windows 11'i sıfırdan kurdum.
  • AMD chipset sürücülerini kurdum.
  • MSI'ın resmi Qualcomm Wi-Fi sürücüsünü indirdim ve kurmayı denedim ("no suitable drivers" diyor).
  • BIOS'u en güncel sürüme güncelledim.
  • BIOS'ta onboard Wi-Fi/BT module Control ayarını kontrol ettim; ayar Auto'da kapalı değil.
  • Aygıt Yöneticisi'nde gizli aygıtları göster ve donanım değişikliklerini tara seçeneklerini denedim.
  • "Pnputil /enum-devices /class net" komutuyla kontrol ettim. Qualcomm Wi-Fi aygıtı hiç görünmüyor.
  • Buna karşılık Qualcomm FastConnect 7800 Bluetooth sorunsuz görünüyor ve çalışıyor.

Bluetooth çalışırken Wi-Fi'ın hiç algılanmaması nedeniyle bunun sürücüden çok donanımsal bir sorun olabileceğini düşünmeye başladım.

Benzer durumu yaşayan veya çözebilen oldu mu? Wi-Fi modülü arızalı olabilir mi, yoksa atladığım başka bir kontrol var mı?

Wi-Fi only'de denedim:

Çözdüm arkadaşlar. Çok enteresan bir çözümü var.
Enerjiyi kesip psu off yapıp güçten tamamen çekiyorsunuz. Güç tuşuna basıp çekerek enerjiyi iyice boşaltıyorsunuz. Sonra tam 1 saat civarı bu şekilde beklemesi lazım. 1 saat sonrasında pc yi açtığınızda sihirli şekilde donanımı görmeye başlıyor.

videodaki abi sağ olsun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…