Bir sıfır sistem kurulumunda ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım.
Sorun şu: Anakartın Bluetooth'u çalışıyor ancak dahili Wi-Fi hiçbir şekilde görünmüyor. Aygıt Yöneticisi'nde Qualcomm Wi-Fi adaptörü hiç listelenmiyor. MSI'ın Wi-Fi sürücüsünü kurmaya çalışınca "no suitable drivers" hatası veriyor.
Denediklerim:
Windows 11'i sıfırdan kurdum.
AMD chipset sürücülerini kurdum.
MSI'ın resmi Qualcomm Wi-Fi sürücüsünü indirdim ve kurmayı denedim ("no suitable drivers" diyor).
BIOS'u en güncel sürüme güncelledim.
BIOS'ta onboard Wi-Fi/BT module Control ayarını kontrol ettim; ayar Auto'da kapalı değil.
Aygıt Yöneticisi'nde gizli aygıtları göster ve donanım değişikliklerini tara seçeneklerini denedim.
"Pnputil /enum-devices /class net" komutuyla kontrol ettim. Qualcomm Wi-Fi aygıtı hiç görünmüyor.
Buna karşılık Qualcomm FastConnect 7800 Bluetooth sorunsuz görünüyor ve çalışıyor.
Bluetooth çalışırken Wi-Fi'ın hiç algılanmaması nedeniyle bunun sürücüden çok donanımsal bir sorun olabileceğini düşünmeye başladım.
Benzer durumu yaşayan veya çözebilen oldu mu? Wi-Fi modülü arızalı olabilir mi, yoksa atladığım başka bir kontrol var mı?
Wi-Fi only'de denedim:
Çözdüm arkadaşlar. Çok enteresan bir çözümü var.
Enerjiyi kesip psu off yapıp güçten tamamen çekiyorsunuz. Güç tuşuna basıp çekerek enerjiyi iyice boşaltıyorsunuz. Sonra tam 1 saat civarı bu şekilde beklemesi lazım. 1 saat sonrasında pc yi açtığınızda sihirli şekilde donanımı görmeye başlıyor.