Konular farklı. Konu sahibi masaüstü istese konuyu ona göre açardı. Bilgi kirliliği yapıyorsunuz şu anda. Laptop önerecekseniz önerin, yoksa masaüstü sistem konusu atmayın.
Vurgu yaptığı nokta 8 GB VRAM'in yetmediği, yoksa konu sahibine "laptop almak enayilik, masaüstü almanı öneririm" gibi bir tutum sergilememiş.

Evet, okudum. Ben de sizin konuya ilk yazdığınız mesajları okuyup direkt diğer üyeye karşı yargısız infaz yaptığınız tutumu gördüm ve yazmak istedim. İnsanların neyi ne niyetle yazdığını bilmeden direkt karşı atağa geçmeniz doğru değil.

Anladım ki zaten ona göre cihaz önerdim.

Aslında 8 GB VRAM laptoplarda hala alınır. Bütçesi yetmiyordur, oyun ağırlıklı değildir. İşlemciye ağırlık verilir gibi durumlar var.
Yok zaten sana demedim, 8 GB VRAM ise hiç bakma dedim.

Kendim kullanıyorum RAM takviyesi ile ve M.2 SSD ile fiyatı artar.
Veya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, okudum. Ben de sizin konuya ilk yazdığınız mesajları okuyup direkt diğer üyeye karşı yargısız infaz yaptığınız tutumu gördüm ve yazmak istedim. İnsanların neyi ne niyetle yazdığını bilmeden direkt karşı atağa geçmeniz doğru değil.

İlk atılan mesajda bahsedilen konu masaüstü sistemlerde VRAM yetersizliği. Laptoplarda 8 GB VRAM hala daha iş yapar. O yüzden fark etmez gibi bir durum yok. Yargısız infaz da yapmadım, bu da benim üzerime zaten düşmez.

Aslında yukarıda da dediğim gibi, 8 GB VRAM hala daha yeterli. Nasıl masaüstü kullanıcılarına FPS oyuncusuysa 8 GB VRAM önerebiliyorlar, aynı şekilde laptoplarda da kullanım senaryosuna göre değişiyor.

Öneri için teşekkürler Talon. Fakat dediğim gibi MSI veya ASUS düşünüyorum. Acer mesela benim gözümde Casper gibi bir şey. Kullanmadım ama güven vermiyor bana açıkçası.

Tabii ki, başka bir model önerebilirim. Yaptığınız işlemlere göre işlemciyi Ryzen 9/Ultra 9 yapar, GPU'dan kısarız. Söylemeniz yeterli.

Normal 9955HX olsa iyi, 3D versiyonda Tongfang kasa soğutamıyor pek. 93-94 derecelerde çalıştığı oluyor. Akılda bulundurularak alınması gerekli, bilgi geçeyim dedim.

İlk atılan mesajda bahsedilen konu masaüstü sistemlerde VRAM yetersizliği. Laptoplarda 8 GB VRAM hala daha iş yapar. O yüzden fark etmez gibi bir durum yok. Yargısız infaz da yapmadım, bu da benim üzerime zaten düşmez.

Aslında yukarıda da dediğim gibi, 8 GB VRAM hala daha yeterli. Nasıl masaüstü kullanıcılarına FPS oyuncusuysa 8 GB VRAM önerebiliyorlar, aynı şekilde laptoplarda da kullanım senaryosuna göre değişiyor.
Laptoplar da masaüstü sistemlerin gücüne eşit ve masaüstüne yüksek ekran kartlarına 8 GB VRAM yetmediği gibi laptoplara da yetmiyor.
İki seçenek var; ya ultrada oynayamayacak bazı oyunları ya da ultrada oynayamayacağı düşük bir ekran kartı alacak.
Bu laptoplar oyun kategorisinde eğer oyun oynamayacak ise bunlardan birini alabilir.
Notebook dediğimiz tarzdan.

Mobile GPU'daki 8 GB VRAM ile desktop GPU'daki 8 GB VRAM'in farkını açıklar mısın?