Normal 9955HX olsa iyi, 3D versiyonda Tongfang kasa soğutamıyor pek. 93-94 derecelerde çalıştığı oluyor. Akılda bulundurularak alınması gerekli, bilgi geçeyim dedim.
Masaüstünde daha az bütçe ile daha yüksek VRAM'li GPU alınabiliyor. Laptoplar mühendislik gereği daha pahalı olduğu için bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor. Bu da öyle bir durum. O anki öncelik neyse oraya bütçe ayrılır. Mesela, 50K bütçede 16 GB VRAM'li bir masaüstü sistem toplanabiliyorsa, aynı bütçede 8 GB VRAM ile bir laptop anca alınabiliyor. Bunu tamamen bütçe ve durum belirliyor.
Masaüstünde daha az bütçe ile daha yüksek VRAM'li GPU alınabiliyor. Laptoplar mühendislik gereği daha pahalı olduğu için bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor. Bu da öyle bir durum. O anki öncelik neyse oraya bütçe ayrılır. Mesela, 50K bütçede 16 GB VRAM'li bir masaüstü sistem toplanabiliyorsa, aynı bütçede 8 GB VRAM ile bir laptop anca alınabiliyor. Bunu tamamen bütçe ve durum belirliyor.
Sizin önceki mesajlarınız bu açıklamaya yönelik değil. Önceki mesajlarınız laptoplardaki 8 GB VRAM ile desktop 8 GB VRAM'in kullanım biçiminin farklı olduğuna yönelikti. Eksik cümle kurmak, anlam karmaşası yaratabiliyor. Yoksa dediğiniz doğru, laptoplarda yüksek VRAM'e erişmek, desktopa nazaran çok zor.
Masaüstünde daha az bütçe ile daha yüksek VRAM'li GPU alınabiliyor. Laptoplar mühendislik gereği daha pahalı olduğu için bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor. Bu da öyle bir durum. O anki öncelik neyse oraya bütçe ayrılır. Mesela, 50k bütçede 16 GB VRAM'li bir masaüstü sistem toplanabiliyorsa, aynı bütçede 8 GB VRAM ile bir laptop anca alınabiliyor. Bunu tamamen bütçe ve durum belirliyor.
Zaten 50 bin bütçe ile 8 GB VRAM alabilir sorun yok ama 100 bin bütçe ile ekran kartı çok güçlü bir hale geliyor ve VRAM'ı o güce göre yetmiyor ilk attığım gönderideki gibi sorunlar oluyor bazı oyunlarda ve geleceğe yönelik bir laptop asla olamaz bu oyun VRAM açlığından dolayı.
Zaten 50 bin bütçe ile 8 GB VRAM alabilir sorun yok ama 100 bin bütçe ile ekran kartı çok güçlü bir hale geliyor ve VRAM'ı o güce göre yetmiyor ilk attığım gönderideki gibi sorunlar oluyor.
Doğru, attığımız 5070 Ti ve 5080 laptoplar da dediğinize yönelik zaten. Attığınız konu 100k bütçe laptop konusuna olduğu için garipsedim. Yoksa 60k bütçede 5070M vs önerilse hiç bir problem yoktu.
Mevcutta 17” kullanıyorum. 16 çok fark eder mi ? Bu paralara çok iyi masaüstü sistem toplanabilir sanırım. Bilgisayarımı çok sağa sola taşımıyorum aslında ama alıştım biraz. Eskiden masaüstü kullanıyordum. Şimdi düşününce biraz kalabalık geliyor gözüme. Birde dediğim gibi çevremde de anlayan birileri olmadığı için biraz daha zorlayacağını düşünüyorum o toplama süreci yorucu olur diye. O muydu , bu muydu , nasıldı derken. Eyvallah.
Teşekkür ederim. Sanırım biraz daha düşünmem gerekecek bu konu. 50 çeşit bilgisayar çıkarmışlar adamlar. Birisine tam iyi diyorsun istediğin bir şeyin seviyesi düşük. Başka birisi hoşuna gidiyor bu sefer başka bir şey düşük. Saçma sapan politikalar. Bir de özel mesaj gönderebiliyor muyuz üyelere ben bulamadım da?
Bu bütçede kendini kanıtlamış markalara bakın zaten sizde demişsiniz MSI ve ASUS dışında bir şey almayacağım. Örneğin GameGaraj almayın 100 bin lira para veriyorsunuz sorun çıksa uğraş dur geçenlerde ekranda parlama sorunu olan kullanıcı vardı ilgilenmemişlerdi.
MSI'da Vector serisine bakabilirsiniz bütçenize uygun bir şey tercih edebilirsiniz.