O sıkıntılar DDR2 de değil miydi usta? 2GB AMD uyumlu RAM takmıştım 1GB gözüküyordu daha sayamadığım çok sıkıntılar çektirdi yıllar önce ama DDR3'te o yok diye biliyordum bu Dual Rank olayını ilk defa duyuyorum. Mesela Kingston'un HypeX Fury RAM'leri var baya iyi sağlam onlardan 4GB 1600MHz olanlarından 2 tane bu anakarta taksam çalışır mı?
DDR2'de AMD'ye özel RAM vardı evet.
Aynı olay, DDR3'lerin ilk nesil anakartlarında da var. G41 çipset gibi. Mesela o dediğin HyperX'ler çalışmayabilir. Benim anakartta çalışmadı ben de HyperX almıştım, Vatan PC'den almıştım, elden aldığım için iade de almadılar zaten, RAM'i kendi makinelerine taktılar çalıştı. Benim anakart çalıştırmamıştı. Elimde kaldı, elden satamadım da, baktım olmuyor, Dual Rank RAM buldum, kafa kafaya takasladım mecbur ne yapayım?
Benim yaşadığım bir tecrübe, sana da bilgi olsun işte. Kesin çalışmaz demiyorum ama çalışmama ihtimali var diyorum.
Elimden çok kasa geçti farklı marka mhz kombinasyonunu DDR3'te çok denedim ama ne zaman CL farklı oldu, o zaman sıkıntı çıkardı

Lakin yine de haklısınız elden geldiğince Dual Kit yapmak lazım.
1333 MHz OC yoluyla elde edebileceğin hız. Eğer kit almazsan, muhtemelen 1066'da takılı kalacaksın.
Ayrıca G41 çipsetli anakartlarda IMC yani bellek kontrolcüsü anakartta bulunuyor. FSB eşiği konusu da var. Dikkatli seçmek lazım.
Mümkün mertebe almak istediğin RAM 1333 MHz üzerine çıkmasın. Ben Hi-Level bulmuştum zar zor mecburiyetten, 1333 OC yazıyordu, yani aslında RAM 1066 MHz. Marka her ne kadar kötü olsa da Xeon X5460+750TI ikilisi beni bayağı idare etmişti.