@melihenesbakal, Lancool III, aynı koşullar sağlandığı takdirde kendinden küçük kasalarla aynı sıcaklık değerlerine sahip. Stok halde kötü olmasının sebebi genel olarak Lian Li'nin, kasalarına koymuş olduğu default fanların rezalet olmasından kaynaklı.
1755807002958.webp

Hocam bu fanlar nasıldır, yorumunuz var mı?
Hocam sıcaklık sorunu derken? İlginç sıcaklık sorunu yaşamanız ancak VELOX 300R çok çok daha iyidir çünkü Gungnir kasada 3 fan olması yanıltmasın bu kasalarda açıkçası 3 fan olayı bomboş bir şey. En alttaki fan boşu boşuna üflüyor, benim kasada da öyle. En alttaki fan boşluğa hava üflüyor ama merkezi 2 fan çok daha iyi soğutuyor. Keza NZXT H5 Flow ve ASUS ProArt PA602 modelleri yüksek soğutma performansını 2 adet merkezi fana borçlular, bu kasada benim aklıma gelen dahice bir fikir olan 160mm fanlar var diye biliyorum. VELOX 300R modelinde ve çap olarak çok güzel bir soğutma sağlayacaktır.

MSI ekosistem kullanan birisi için MSI biraz daha avantajlı olacaktır özellikle yazılım tarafında. Kasa bu yahu sıcaklığa ahım şahım bir etkisi yok kötü seçilmediği sürece özellikle CPU sıcaklığına etkisi zaten aşırı fazla değil sıvı soğutucuda. Velox 300r gayet mantıklı bu bağlamda.
Melih hocam çok sağ olun yorumunuz için. Dediğim gibi konuyu hatırlarsın 90 dereceleri falan görüyordum bir de sürekli git gel yaptık Vatan'a artık kasayı görmek istemiyorum diyebilirim.

MSI ekosistem kullanan birisi için MSI biraz daha avantajlı olacaktır özellikle yazılım tarafında. Kasa bu yahu sıcaklığa ahım şahım bir etkisi yok kötü seçilmediği sürece özellikle CPU sıcaklığına etkisi zaten aşırı fazla değil sıvı soğutucuda. Velox 300R gayet mantıklı bu bağlamda.
VELOX 300R ile Lancool III, birbirinin muadili olacak kasalar olmamasına karşın aynı fiyata satılıyorlar. Zaten problem burada. Yoksa VELOX 300R önerdim zaten ben de konudaki ikili arasından.

Bu arada Lancool III'e büyük deyip Prospect 700R önermenizi anlamlandıramadım. 700R dediğimiz kasa 80L hacminde bir kasa iken Lancool III ise 65L hacminde bir kasa. Arada neredeyse Mini ITX kasa kadar hacim farkı var.

Eki Görüntüle 176230

Hocam bu fanlar nasıldır, yorumunuz var mı?

Melih hocam çok sağ olun yorumunuz için. Dediğim gibi konuyu hatırlarsın 90 dereceleri falan görüyordum bir de sürekli git gel yaptık Vatan'a artık kasayı görmek istemiyorum diyebilirim.

Anlıyorum hocam, VELOX 300R alınır güzel bir kasa ancak ikinci el MEG Prospect 700R'a da bakabilirsiniz. Fiyatları ne alemde bilmiyorum ikinci elde; çünkü ben MEG Prospect 700R kasadan gayet memnunum sadece fiyatını abartı buluyorum sıfırda şu an dediğim gibi.

Velox 300r ile LANCOOL II'ı, birbirinin muadili olacak kasalar olmamasına karşın aynı fiyata satılıyorlar. Zaten problem burada. Yoksa velox 300r önerdim zaten ben de konudaki ikili arasından.

Bu arada lancool III'e büyük deyip prospect 700r önermenizi anlamlandıramadım. 700r dediğimiz kasa 80l hacminde bir kasa iken LANCOOL II'ı ise 65l hacminde bir kasa. Arada neredeyse mini ITX kasa kadar hacim farkı var.

Prospect 700r ve ASUS ProArt PA602 büyük kasalar içerisinde soğutma kapasitesi konusunda istisna olan modeller. Prospect 700r, radyatör havalandırması konusunda dehşet bir soğuk hava sağlıyor radyatöre ve %80 fan devrinde dahi sessiz. egzoz fanı anlamında da çok başarılı bir sıcak hava tahliyesi var prospect 700r'ın ve çok sessiz %80'de bile sessiz fanları.

Son düzenleme:
Prospect 700R ve ASUS ProArt PA602 büyük kasalar içerisinde soğutma kapasitesi konusunda istisna olan modeller. Prospect 700R, radyatör havalandırması konusunda dehşet bir soğuk hava sağlıyor radyatöre ve %80 fan devrinde dahi sessiz. egzoz fanı anlamında da çok başarılı bir sıcak hava tahliyesi var prospect 700r'ın ve çok sessiz %80'de bile sessiz fanları.
Lancool III ile doğrudan sıcaklıkların kıyaslandığı bir video vs. olmadığı sürece bu dedikleriniz havada kalıyor. Hatta kendi mesajınızla çelişiyor. Bunun aksini ispatlayan bir kaynağınızın olması gerekiyor.

H6 Flow RGB önerebilirim ben bu fiyatta, ya da G500a.

Hocam güzel kasalar, H7 Flow da güzel H5 Flow bayağı iyi ancak H5'in radyator desteği sıkıntılı. MSI ekosistem kullanan bir arkadaş olduğu için MSI ağırlıklı tavsiye vermeye çalışıyorum ben de. VELOX 300R modeline şans verilebilir ama arkadaş o kasaya tasarım olarak çok niyetli ve soğutma anlamında çok iyi bir performans verecektir.

LANCOOL II'ı ile doğrudan sıcaklıkların kıyaslandığı bir video vs. olmadığı sürece bu dedikleriniz havada kalıyor. Hatta kendi mesajınızla çelişiyor. Bunun aksini ispatlayan bir kaynağınızın olması gerekiyor.

Tom's Hardware'in tablosunda görmüştüm o soğutma kapasitesini oradaki gördüğüm sonuca dayanarak ProArt ve MEG'i istisna koydum ki iki kasanın da ROG Helios'a oranla verdiği performansı canlı olarak gördüm diyebilirim o yüzden bunu söyleyebiliyorum. LANCOOL III bir arkadaşımda vardı sesli oldugunu da oraya göre söyledim.

@melihenesbakal, ROG Helios'un konuyla alakasını anlayamadım. Ben size Lancool III vs Prospect 700R ile alakalı bir argüman istediğimi belirttim. Sizin mantığınızla kasa iç hacmi küçüldükçe soğutma performansı artar, önceki mesajınızda bunu söylemişsiniz; lakin Prospect 700R ve ProArt için istisnai bir durum olduğunu belirtmişsiniz. Ben de diyorum ki, bu istisnai durumun Lancool III ile olan kıyaslamasını görmek istiyorum, bahsi geçen konu Lancool III'e büyük deyip ondan daha büyük bir kasa önerip soğutma bakımından istisna bir model olmasından ötürü Lancool III'ten soğuk bir kasa olacağını iddia etmeniz.

@melihenesbakal, ROG Helios'un konuyla alakasını anlayamadım. Ben size LANCOOL II'ı vs prospect 700r ile alakalı bir argüman istediğimi belirttim. Sizin mantığınızla kasa iç hacmi küçüldükçe soğutma performansı artar, önceki mesajınızda bunu söylemişsiniz; lakin prospect 700r ve ProArt için istisnai bir durum olduğunu belirtmişsiniz. Ben de diyorum ki, bu istisnai durumun LANCOOL II'ı ile olan kıyaslamasını görmek istiyorum, bahsi geçen konu lancool III'e büyük deyip ondan daha büyük bir kasa önerip soğutma bakımından istisna bir model olmasından ötürü lancool III'ten soğuk bir kasa olacağını iddia etmeniz.

Lancool III'ün o kasalarla soğutmada aynı ligde olacağını sanmıyorum çünkü. Eğer performansı o kasalar kadar iyi diyorsanız bir soğutma kapasitesi sunabilirsiniz. Orada söylediğim büyük kasa dezavantajlı başlar olayı Lancool III büyük olduğu içindi ve Helios'un konuyla alakası da büyük bir kasa olması. Helios'un soğutma performansı kötüydü ve genel olarak büyük kasaların soğutma performansı dezavantajlı ama Prospect 700R ve ProArt PA602 bu konuda istisna olabilmiş bunu söylüyorum. Lancool III ile ilgili bir soğutma kapasitesi veriniz varsa pekala sağlayabilirsiniz belki o da bir istisnadır eğer sonuç varsa bilgiye açığız. Lancool III modelinin sesli bir model olduğunu da belirttim. Kasalarda kıyaslama yapcaksak Lancool III ne kadar iyi olabilir kısmı bir konu olur ancak ses konusunda çok daha sesli çalışıyor, Prospect 700R'ın sessizliği ile o kasanın sesi bir tutulamaz, ki ProArt hepsinden sessiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lanccool III o kasalarla soğutmada aynı ligde olduğunu sanmıyorum çünkü eğer performansı o kasalar kadar iyi diyorsanız bir soğutma kapasitesi sunabilirsiniz.
Sunabilirim, havada bırakmam.

1755808166209.webp

Şimdi diyeceksin "Neden standardized fans testi attın?". Bu soruya peşinen cevap vereyim: Bu testin yapılma amacı, bütün kasalara aynı fanları takıp, fan etkeninin ortadan kaldırılmasıdır.

Gördüğün gibi, Lancool III bu listede yer alan pek çok airflow odaklı kendinden küçük kasadan daha iyi sıcaklık performansı sunmakta.

Tabii ben Prospect 700R'dan daha soğuk çalışacağına veya sıcak çalışacağına dair bir iddiada bulunmadım, bu iddiada siz bulunduğunuz için ikisinin de kıyaslandığı bir testi atma yükümlülüğü sizde.

Helios'un konuyla alakası da büyük bir kasa olması. Helios'un soğutma performansı kötüydü ve genel olarak büyük kasaların soğutma performansı dezavantajlı.
Helios'un soğutma performansının kötü olma sebebi büyük bir kasa olması değil, ön panelinin kapalı olup hava akışı odaklı bir kasa olmaması. Helios'u ASUS'a sorsan o bile zaten ısınacağını söyler. Tamamen şov amaçlı tasarlanan bir kasayı, Lancool III gibi airflow odaklı bir kasayla sırf boyut büyüklüğünden ötürü benzetip kıyaslamanız son derece yanlış.
Lancool III modelinin sesli bir model olduğunu da belirttim.
Bunu ben de belirttim. Fanları iyi olmuyor Lian Li'nin, fakat kasaların soğutma performans kapasitesi değerlendirilirken, kıyaslanılan ürünlerin hepsine eşit şartlarda ve aynı model fan modeli takılır.
Prospect 700R'ın sessizliği ile o kasanın sesi bir tutulamaz, ki ProArt hepsinden sessiz.
Konu sahibinin ana konu mesajında, "Sessiz bir kasa istiyorum." gibi bir şey dediği kısmı göremedim.

Sunabilirim, havada bırakmam.

Eki Görüntüle 176239

Şimdi diyeceksin "Neden standardized fans testi attın?". Bu soruya peşinen cevap vereyim: Bu testin yapılma amacı, bütün kasalara aynı fanları takıp, fan etkeninin ortadan kaldırılmasıdır.

Gördüğün gibi, Lancool III bu listede yer alan pek çok airflow odaklı kendinden küçük kasadan daha iyi sıcaklık performansı sunmakta.

Tabii ben Prospect 700R'dan daha soğuk çalışacağına veya sıcak çalışacağına dair bir iddiada bulunmadım, bu iddiada siz bulunduğunuz için ikisinin de kıyaslandığı bir testi atma yükümlülüğü sizde.

Helios'un soğutma performansının kötü olma sebebi büyük bir kasa olması değil, ön panelinin kapalı olup hava akışı odaklı bir kasa olmaması. Helios'u ASUS'a sorsan o bile zaten ısınacağını söyler. Tamamen şov amaçlı tasarlanan bir kasayı, Lancool III gibi airflow odaklı bir kasayla sırf boyut büyüklüğünden ötürü benzetip kıyaslamanız son derece yanlış.

Bunu ben de belirttim. Fanları iyi olmuyor Lian Li'nin, fakat kasaların soğutma performans kapasitesi değerlendirilirken, kıyaslanılan ürünlerin hepsine eşit şartlarda ve aynı model fan modeli takılır.

Konu sahibinin ana konu mesajında, "Sessiz bir kasa istiyorum." gibi bir şey dediği kısmı göremedim.
Konu sahibinin sessiz bir kasa istiyorum demediği doğru ancak Lancool III'ün sesli olması onun bir eksi özelliğidir bu da gizlenemez, ki o zaman fan da önerebilirsiniz şu fan ile birlikte bu kasa diyerek, ki o zaman fiyat da değişecektir. Veri için teşekkür ederim tablodaki konumuna bakarsak MEG Prospect 700R ve ASUS ProArt PA602 ile benzer soğutma performansında yer alıyor. Gerçekten bu kasanın da soğutması başarılıymış. Airflow odaklı ve belli ki soğutma kapasitesi de başarılı. Helios konusu kesinlikle doğru. Tamamen şov bir kasa, ki çok güzel gözüküyor, Prospect 700R ile lian li karşılaştırması atma yükümlülüğü bende evet. Bunun için bir veri sağlayamıyorum birebir olarak ancak attığınız referansta H7 Flow var bu bir nokta olabilir, Prospect 700R'ın performansı H7 Flow'dan iyi idi Tom's hardware'in tablosunda. H5 Flow biraz daha iyi kalıyor soğutma konusunda. ASUS ProArt PA602 ise MEG Prospect 700R'a göre zaten açık ara bir tık daha fark sunuyor 200mm fanları sayesinde. Bu arada Tom's Hardware'ın tablosunu istiyorsanız birazcık uğraşıp o tabloyu direkt olarak bulabilirim :)

Son düzenleyen: Moderatör: