Hocam bir de laptop sizce güzel mi? ROG STRIX G16 alacaktım ama fiyatı 64 k idi. O yüzden macera aramayıp bunu alıp yanına monitörü aldım.

Laptop konusunda çok tecrübeli sayılmam, moralinizi de bozmak istemem ama Katana serisinin soğutma olarak kötü olduğunu duymuştum. Düzgün bakım yaparsanız sorun olmaz gibi. Laptop konusunda @mortem.dll bulunamadı bilgi sahibi daha çok.

Arkadaşlar merhaba. Gaming laptop olarak ROG STRIX G16 da karar kılmıştım. Ancak özelliklerin hemen hemen aynı olması, fiyat farkının çok olması nedeniyle bu kombinasyonu yapmakta karar kıldım. Sizce mantıklı olur mu? MSI katanada herhangi bir problem yaşar mıyım? Monitörü de CS2’de kullanmak için alacağım. Oyun içerisinde 360 FPS alırım diye düşünüyorum.

MSI KATANA 15 B13VGK-1874XTR Intel Core i7 13620H 16 GB 1TB SSD RTX4070 FreeDOS 15.6

Dell Alienware AW2724HF 27 inç 360Hz 0.5ms Full HD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör
Katana serisine çok alınabilir gözüyle bakmıyorum. Maksimum bütçeniz neydi?

Laptop konusunda çok tecrübeli sayılmam, moralinizi de bozmak istemem ama Katana serisinin soğutma olarak kötü olduğunu duymuştum. Düzgün bakım yaparsanız sorun olmaz gibi. Laptop konusunda @mortem.dll bulunamadı bilgi sahibi daha çok.
Anladım hocam umarım sorun yaşamam. Pc bakımından da pek anlamam ama bakacağız artık. Aslında victuslara da baktım ama fiyat farkı açılıyor du.

Katana serisine çok alınabilir gözüyle bakmıyorum. Maksimum bütçeniz neydi?
Hocam maximum 60-65 k ya kadar çıkabilirim.

Anladım hocam umarım sorun yaşamam. Pc bakımından da pek anlamam ama bakacağız artık. Aslında victuslara da baktım ama fiyat farkı açılıyor du.

Hocam maximum 60-65 k ya kadar çıkabilirim.
65K bantlarına çıkmasak da olur aslında. Bütçeyi aşağılarda tutup, güzel bir cihaz arıyorsak bunu alabiliriz:

Detaylı incelemesi de burada:

Alternatif olarak işlemciyi güçlü tutup, RAM'den kısabiliriz:

Bütçeyi sonuna kadar aşabilirsek bu model harikadır: (ekran ve panel olarak)

Burada sonuç istiyorsak bütçenizi tartmamız lazım. Bana soracak olursanız 2. attığım model, yani Predator makuldur. RAM isterseniz yükseltirsiniz, bütçeden artırıyoruz zaten.

65K bantlarına çıkmasak da olur aslında. Bütçeyi aşağılarda tutup, güzel bir cihaz arıyorsak bunu alabiliriz:

Detaylı incelemesi de burada:

Alternatif olarak işlemciyi güçlü tutup, RAM'den kısabiliriz:

Bütçeyi sonuna kadar aşabilirsek bu model harikadır:

Burada sonuç istiyorsak bütçenizi tartmamız lazım. Bana soracak olursanız 2. attığım model, yani Predator makuldur. RAM isterseniz yükseltirsiniz, bütçeden artırıyoruz zaten.

Hocam öneriler için çok teşekkür ederim. Öncelikle amd işlemciyi önceden hiç kullanmadım bilgisayar dan pek anlamam o yüzden intel alsam daha iyi olur. Predator u çok araştırdım hatta onu alacaktım ancak hakkında iyi yorum pek yok ısınma sorunu, servis ağı sorunları gibi o yüzden ondan da vazgeçtim. Katanayı alsam sizce çok mu problem yaşarım ?

Hocam öneriler için çok teşekkür ederim. Öncelikle amd işlemciyi önceden hiç kullanmadım bilgisayar dan pek anlamam o yüzden intel alsam daha iyi olur. Predator u çok araştırdım hatta onu alacaktım ancak hakkında iyi yorum pek yok ısınma sorunu, servis ağı sorunları gibi o yüzden ondan da vazgeçtim. Katanayı alsam sizce çok mu problem yaşarım ?
Bahsettiğiniz Katana hangisi bu arada, konunun ilk mesajında linke girince karşıma sonuç çıkmıyor. Link atabilir misiniz?

MSI KATANA 15 B13VGK-1874XTR Intel Core i7 13620H 16GB 1TB SSD RTX4070 Freedos 15.6" FHD 144Hz Taşınabilir Bilgisayar
Katana almanızı pek önermiyorum. Üstüne 3K daha koyup ilk attığım Victus'u almanız daha mantıklı.

İşlemcinin AMD olmasını kafanıza takmayın bu arada, sorun yaşamazsınız. Ama illa Intel olsun derseniz Predator en mantıklı seçim. Zira elektronik aletler biraz da şans işi. Kimi kullanıcı Predator'u kullanırken sorun yaşadı diye kesin siz de yaşayacaksınız diye bir kaide yok bence. Ha doğruya doğru, Predator'un fan sesi biraz uçak gibi, o konuda hakkını yiyemem. Ama genel bağlamda bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Detaylı incelemesine bi' göz atın isterseniz:

Katana almanızı pek önermiyorum. Üstüne 3K daha koyup ilk attığım Victus'u almanız daha mantıklı.

İşlemcinin AMD olmasını kafanıza takmayın bu arada, sorun yaşamazsınız. Ama illa Intel olsun derseniz Predator en mantıklı seçim. Zira elektronik aletler biraz da şans işi. Kimi kullanıcı Predator'u kullanırken sorun yaşadı diye kesin siz de yaşayacaksınız diye bir kaide yok bence. Ha doğruya doğru, Predator'un fan sesi biraz uçak gibi, o konuda hakkını yiyemem. Ama genel bağlamda bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Detaylı incelemesine bi' göz atın isterseniz:

Hocam önerileriniz için çok teşekkür ederim. Gönlüm aslında Predator'u almak istiyor ama kullanıcı yorumlarından dolayı almaya gerçekten çok çekiniyorum. Victus'u alsam sizce CS2 de problem yaşar mıyım, ısınma sorunu vs. bir de HPlerin ekran kartı gücünü tam kullanmadığı hakkında bir yorum görmüştüm.

Hocam önerileriniz için çok teşekkür ederim. Gönlüm aslında Predator'u almak istiyor ama kullanıcı yorumlarından dolayı almaya gerçekten çok çekiniyorum. Victus'u alsam sizce CS2 de problem yaşar mıyım, ısınma sorunu vs. bir de HPlerin ekran kartı gücünü tam kullanmadığı hakkında bir yorum görmüştüm.
Predator'da ayrıca kötü uygulanmış sıvı metale denk gelme ihtimaliniz var, bunu söylemeyi unutmuşum. Dediğim gibi, biraz şans işi, eğer size sağlıklı bir model denk gelirse gerçekten iyi bir cihaz ama bu riske girmenin kararı size bağlı.

Victus'a gelirsek, genel olarak laptoplar ısınan aletlerdir zaten ama felaket bir sıcaklık değerlerine ulaşacağınızı sanmıyorum. Zaten 7840HS verimli çalışan bir işlemci. Victus'un bir artısı da 2x16 olan RAM'ı. CS 2, Valorant gibi multiplayer odaklı oyunlarda işlemci ne kadar önemli ise RAM da bir o kadar önem taşıyor aslında. Bu arada ekran kartı 120 watt. Zaten RTX 4000 serisinde 100 watt sonrası kullanılmıyor, limitli diye biliyorum eğer çok spesifik bir işlem yapmayacaksanız ki siz de sanırım yapmayacaksınız zaten. Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Predator ile ilgili kafanız karışıksa Victus'u alabilirsiniz.