Mahmut Sami

Uzman
Yer
Ankara
Merhaba,

ASUS Marka 2K 27 inç Monitörden MSI MAG 274UPF 27" geçtim keşke hiç yapmasaydım resmen pişmanlık. Beyaz beyaz değil siyahlar siyah değil.
Renk resmen bozuk hadi laptop dediler ASUS ROG STRIX G16 aldım değişen bir şey olmadı. En son 8 kattan aşağı atacağım resmen sizce ne yaparım ASUS gibi doğru renkleri yakalamak için? Lütfen MSI kullananlar fikir verirse çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer çok yeni ise garantiye verin.

Merhaba,

ASUS Marka 2K 27 inç Monitörden MSI MAG 274UPF 27" geçtim keşke hiç yapmasaydım resmen pişmanlık. Beyaz beyaz değil siyahlar siyah değil.
Renk resmen bozuk hadi laptop dediler ASUS ROG STRIX G16 aldım değişen bir şey olmadı. En son 8 kattan aşağı atacağım resmen sizce ne yaparım ASUS gibi doğru renkleri yakalamak için? Lütfen MSI kullananlar fikir verirse çok sevinirim.

@Mahmut Sami Monitorun butun menulerinin fotografini cekip atar misin? Yaptigin ayarlamalarda yanlislik olabilir.
Screenshot_1.webp

Bu şekilde şu anda anca eco alıp biraz ince ayarlar ile yapınca idare etti ama ama o asus gibi canlı renkler yok.

@Mahmut Sami Bunu bos ver, direkt monitorun tuslu menusunden gir, ayar soyluyorum.

Professional
  • Pro Mode > User
  • HDCR > Off
  • MPRT > Off
  • Image Enhancement > Off
Game
  • Night Vision > Off
  • Game Mode > User

Parlaklik ve kontrasti kendine gore ayarla.

Image
  • Color Temperature > Customization > (Eger beyazin tonu mavimsi ise R G B ayarindan B yani maviyi dusur, sarimsi ise R ve G'yi yani kirmizi ve yesili dusur.)

@Mahmut Sami Bunu bos ver, direkt monitorun tuslu menusunden gir, ayar soyluyorum.

Profesyonel
  • Pro Modu > Kullanıcı
  • HDCR > Kapalı
  • MPRT > Kapalı
  • Görüntü Geliştirme > Kapalı
Oyun
  • Gece Görüşü > Kapalı
  • Oyun Modu > Kullanıcı

Parlaklik ve kontrasti kendine gore ayarla.

Resim
  • Color Temperature > Customization > (Eger beyazin tonu mavimsi ise R G B ayarindan B yani maviyi dusur, sarimsi ise R ve G'yi yani kirmizi ve yesili dusur.)
Hepsi denedim lakin bulanık ve beyaz çok beyaz kayması sorunu gideremedim :)
servis iletişime geçerim en iyisi.