Sendeki mevzu biraz farklı aslında, umarım soğutucu kaynaklıdır. Başka ihtimaller de olabilir. O soğutucu ile o dereceler mantıklı değil. Sana anlattığım üzere olası bir instabilite senaryosu bu tarz şeyler yapabiliyor, bellek kontrolcü çok zorlanırsa instabilite ile zıplatır çipi sonra normale döner, bu döngü devam eder paso.
Ben de ondan şaşırdım zaten. 9800x3D oyunlarda 90 dereceyi görecek bir çip değil düzgün PBO ayarlarından sonra. Ben arkadaşa Thermalright Pearless Assasin önerecektim Noctua ile 90 derece görüyorum deyince şok oldum, kasasını bile o yüzden sordum.

@DracheN @Ayhan Dönmez Konuya açıklık getirmek lazım. Öncelikle Ayhan'ın fikirlerine saygım var ve kendisi teknik konularda dinlemeden geçmeyeceğim birisi fakat Arctic işi bana biraz saçma geldi. Yıllardır başarılı bir şekilde soğutma üreten firma ve bahsettiği konuların hiçbirisini ben daha yurtdışındaki forumlarda veya YouTube kanallarında göremedim. Pro serisi yeni çıktı belki yeni batchlerde düzelmiştir bizim eski stoklar hala sorunludur orasını bilemeyiz, denemeden kimse bilemez fakat Arctic'e ben şahsen güvenirim ve kendi sistemimde alır kullanırım. Ek olarak MSI pompa kısmında çok problemli, güven vermiyor. ASUS Rog serisi desen bir OLED ekran yüzünden 8000-9000TL fazla veriyorsun. Ben şahsen Arctic III Pro'yu alır denerdim. İlla ki MSI isteniyorsa MEG S360 2-3 yıldır piyasada olan bir soğutucu, kötü olsa üretilmeye devam edilmezdi diye düşünüyorum. Alternatif olarak LT720, Frozen Vision v2, Lian Li Galahad gibi birçok ürün var ve hepsi de başarılı ürünler tamamen bütçeye göre hepsi tercih edilebilir.
Günün sonunda benim için LT720 almakla Ryujin almak arasında hiçbir fark yok çünkü sistemde yapacağım en ağır iş online oyun oynamak.
Ben de Arctic denerdim, ama kendi satıcısından almazsa problem, iade de edemez. O diğer firma iade edilmiş/sorunlu ürün yollama ihtimali de var. Kendisi hiçbir şekilde sorun istemediği için riske atmamak adına kendi satıcısından alıp denesin, şanslıysa problem olmaz zaten. Bence de dediğin gibi ilk üretimlerde, bazı serilerde problem oldu. Montaj hatası olmaksızın performans gösterememesi bu soğutucunun çok saçma çünkü, forumlara konu açıldı, az ararsan bulursun. Kısaca olmaması gerekli böyle bir olayın en başından beri ama var. Belli ki üretim kusuru mevcut. İade edip başka soğutucu geçenler problemini çözdü çünkü.

Hocam ben de anlamadım neyi yanlış yaptığımı anlayamadım. Düzgünce montajı yapıldı fanlar doğru takıldı. NT-H2 kullanıldı. BIOS'ta 55-57 derece bu normal mi?
Değil, BIOS'ta benim 35 şu anda, boşta 40-45.

Ben de ondan şaşırdım zaten. 9800x3D oyunlarda 90 dereceyi görecek bir çip değil düzgün PBO ayarlarından sonra. Ben arkadaşa Thermalright Pearless Assasin önerecektim Noctua ile 90 derece görüyorum deyince şok oldum, kasasını bile o yüzden sordum.
Hocam fotoğrafları paylaşsam hata var mı montajda bakabilir misiniz?

Ben de Arctic denerdim, ama kendi satıcısından almazsa problem, iade de edemez. O diğer firma iade edilmiş/sorunlu ürün yollama ihtimali de var. Kendisi hiçbir şekilde sorun istemediği için riske atmamak adına kendi satıcısından alıp denesin, şanslıysa problem olmaz zaten. Bence de dediğin gibi ilk üretimlerde, bazı serilerde problem oldu. Montaj hatası olmaksızın performans gösterememesi bu soğutucunun çok saçma çünkü, forumlara konu açıldı, az ararsan bulursun. Kısaca olmaması gerekli böyle bir olayın en başından beri ama var. Belli ki üretim kusuru mevcut. İade edip başka soğutucu geçenler problemini çözdü çünkü.

Değil, BIOS'ta benim 30 şu anda, boşta 40-45.
Ne yanlış olabilir hocam? Fotoğraf paylaşsam yardımcı olabilir misin?

Hocam fotoğrafları paylaşsam hata var mı montajda bakabilir misiniz?

Ne yanlış olabilir hocam? Fotoğraf paylaşsam yardımcı olabilir misin?
Bir yanlış yapacağına çok ihtimal vermiyorum, atarsan bakarız tabi. Hava soğutucuda montaj hatası çok da kolay değil, vidaları sırası ile sıkıyorsun zaten, ilk bir tarafı tamamen sıkarsan temas sorunundan dolayı olur en bariz ya da altındaki kısmı sökeceksin. Bunlar basit şeyler zaten.

Sistemin fotoğrafını paylaşın hocam, fanların hava akış yönünü de gösterin mümkünse.
Bir yanlış yapacağına çok ihtimal vermiyorum, atarsan bakarız tabi. Hava soğutucuda montaj hatası çok da kolay değil, vidaları sırası ile sıkıyorsun zaten, ilk bir tarafı tamamen sıkarsan temas sorunundan dolayı olur en bariz ya da altındaki kısmı sökeceksin. Bunlar basit şeyler zaten.
Buyrun hocam

Dosya Ekleri

• 20250816_025751.webp
    20250816_025751.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 55
  • 20250816_025708.webp
    20250816_025708.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 53