MSI MPG X870E CARBON anakartındaki üçüncü 8-pin kablosu takılmak zorunda mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Liguori
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 94
  • Etiketler Etiketler
    x870e

Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Anakartım MSI MPG X870E CARBON. İşlemcim ise 9950X3D.

Anakartta üç tane EPS 8-pin girişi var. İki tanesi klasik yerinde, sol üst köşede ve işlemci için. Bir tane ekstra ise anakartın en alt kısmında, ekran kartı içinmiş. Ben şimdilik ikisini de taktım işlemci için ve öyle kullanıyorum.

Ekran kartını Sapphire Nitro+ RX 9070 XT olarak planladım. Direkt PSU'dan gelen 12VHPWR kablosu ile bağlayacağım. Buna rağmen bu ekstra 8-pin girişine kablo takmak zorunda mıyım? Takarsam faydası mı olur yoksa zararı mı veya hiçbir şey olmaz mı?

Eğer takarsam en azından 12VHPWR üzerinden yük düşer diye düşünüyorum ama bu gerçek mi bilmiyorum.

Ek 150W PCI-e güç hattı bir işinize yaramayaz hocam, takmanıza gerek yok. PCI-e hattı zaten 75W taşır, kablo olmadan onu takarsanız 225W taşır. Gereksiz ama isterseniz takın, fazladan PCI-e aygıtı takacaksanız gerçekten işine yarar.

Ekran kartı dışında başka PCI-e cihazı olmayacak. Olacaksa da en fazla 10W'lik SFP+ kartı takarım muhtemelen.

12VHPWR'de erime yanma gibi şeyler okuduğum için belki bunu da takarsam o ihtimali azaltırım diye düşündüm ama gerek yok galiba.

Gerek yok hocam Erime/yanma olayları genellikle soketin tam oturmaması yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…