Xoulth

Uzman
Merhaba,

Mevcut BIOS 7E49v1A50 sürümü. RAM timing ayarlamalarına geçmeden önce BIOS güncellemesi yapmayı planlıyorum ancak hangi sürüme güncellesem emin olamadım. Aklımda 7E49v1A70 sürümü var ancak sistem stabilitesi için bu anakartı kullanan arkadaşlardan da fikir almak isterim.

@Yakuza @LH44 hocalarım sizde de aynı kart vardı sanırım, hangi sürümlerdesiniz güncel olarak? Stabilite açısından sorun yaşadığınız oldu mu?

@Ayhan Dönmez hocam, sizin rehberdeki AGESA versiyonu tavsiyesine uygun hareket etmek istiyorum. Kartı az çok biliyorsunuzdur, fikriniz benim için değerli olacaktır.

Bilgi ve görüşlerini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
@MAH0A @LH44 bahsettiğiniz sürüm de aklımdaydı ancak Reddit'te birkaç şikayet gördükten sonra sorma gereği hissetmiştim. Doğru mu bilmiyorum ancak 0'la bitenler beta olmayan kapsamlı versiyonlarmış (A50, A70), stabilite açısından da A70'i beğenenleri okudum.

BIOS web sayfasında net bir AGESA sürümü yazmadığı için emin olamadım. @Ayhan Dönmez abi bilgin var mıdır?

Bahsettiğim konular:

Son düzenleyen: Moderatör:
@Xoulth, yani MSI'nin genel BIOS hataları harici bir sorun yaşamadım, üstteki Reddit bağlantısında olduğu gibi bir BIOS'a girememe durumu da yaşanmadı.
Genel hatadan kastım MISC voltajının BIOS ve masaüstünde farklı görünmesi gibi.

Hmm, ek olarak daha uğraşmadığım için kaynağından emin değilim ama bu BIOS sürümüne geçtiğimden beri her açılışta Windows PIN'i hata verip değiştirmemi istiyor. PNI'i kaldıracaktım zaten, bahanem olmuş oldu. 😊

Merhaba,

Mevcut BIOS 7E49v1A50 sürümü. RAM timing ayarlamalarına geçmeden önce BIOS güncellemesi yapmayı planlıyorum ancak hangi sürüme güncellesem emin olamadım. Aklımda 7E49v1A70 sürümü var ancak sistem stabilitesi için bu anakartı kullanan arkadaşlardan da fikir almak isterim.

@Yakuza @LH44 hocalarım sizde de aynı kart vardı sanırım, hangi sürümlerdesiniz güncel olarak? Stabilite açısından sorun yaşadığınız oldu mu?

@Ayhan Dönmez hocam, sizin rehberdeki AGESA versiyonu tavsiyesine uygun hareket etmek istiyorum. Kartı az çok biliyorsunuzdur, fikriniz benim için değerli olacaktır.

Bilgi ve görüşlerini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler!
1780295759695.webp

Bir sıkıntı yok, yeni işlemci almadığım müddet update etmeyi de düşünmüyorum ram ayarları yapılı çünkü.

Eki Görüntüle 254117
7E49v1A70 sürümüne güncelledim, eskiden 10-15 dakika beklerdik 2-3 dakikada yaptı maşallah teknoloji iyi gelişmiş. @Ayhan Dönmez abi yakında senin de kapını çalacağım tahminimce haftasonu olur, bayram telaşında rehberi unutmuşum tekrardan okuyayım :D

Teşekkürler @MAH0A @LH44 @Yakuza.

Sende 9950X varsa @LH44 gibi 8000 1:2 mod ayarla. Kendisi Carbon için ayarları iletir, beraber ilerlersiniz.

Sende 9950X varsa @LH44 gibi 8000 1:2 mod ayarla. Kendisi Carbon için ayarları iletir, beraber ilerlersiniz.
Yanlış bilmiyorsam kendisi fikrini 9950X’ten 9800X3D’ye değiştirmişti abi, sen de baya yoruluyorsun konulardaki sitemlerini de görüyorum ancak seninle ayarlarsak çok daha içime sinecektir… Ben hazır olduğum zaman konuyu açarım sen ne zaman müsait olursan, sağlıklı hissedersen o zaman bakarız abi. Zaten 8000 1:2 mod için bana ayar iletmiştin konuyu onun üzerine açarım müdahale gerekirse yardım edersin.

Yanlış bilmiyorsam kendisi fikrini 9950X’ten 9800X3D’ye değiştirmişti abi, sen de baya yoruluyorsun konulardaki sitemlerini de görüyorum ancak seninle ayarlarsak çok daha içime sinecektir 🥲 Ben hazır olduğum zaman konuyu açarım sen ne zaman müsait olursan, sağlıklı hissedersen o zaman bakarız abi. Zaten 8000 1:2 mod için bana ayar iletmiştin konuyu onun üzerine açarım müdahale gerekirse yardım edersin.

Bu konuyu takip sağla, LH'e iletmiştim ama kendisinden ses seda yok. En son stabil edebildi mi, bilmiyorum. Aynı yöntemle deneyeceksin, tüm ek ayarları paylaştım. Hiçbir türlü eğer stabil olmazsa sonrasında konu özelinde konuşuruz. Önce az biraz emek vermen lazım, hazıra konmak olmaz. :)