İki şekilde de görüntü gelmiyormuş anladığım kadarı ile. Sorunun BIOS olduğuna emin miyiz? Çünkü sizin güncellediğiniz sürümden öncesinde de 14. nesil işlemciler için destek mevcut. Belirttiğim sürüme kadar işte.

Belki kablo bağlantılarında bir eksik, hata veya belleklerde bir problem olabilir. Şu an sorun biraz belirsiz gibi.

Bellekleri tek tek takıp farklı slotnlarda deneyelim bakalım önce. Bir de pil çıkarmak yerine CMOS reset yapın.

Hocam her şeyi yaptım bileşenler de sorun yok diğer anakart da her şey çalışıyor. BIOS güncellemesi yaparken beta BIOS olduğunu fark etmedim bu sorun BIOS güncellemesinden sonra oldu.
Böyle durumlarda "detay" vermek çok iyi olur. "Bütün bileşenleri yeni aldım" demek, hazır sistem almadığınızı bile net olarak ortaya koyar. Yani sistemi siz topladınız vs. Muhtemelen başka sorunlar var.
Hayır başka bir sorun yok bütün bileşenler diğer anakart da çalışıyor sadece anakart da bu hata meydana geldi bios güncellemesinden sonra.

Hocam her şeyi yaptım bileşenler de sorun yok diğer anakart da her şey çalışıyor. BIOS güncellemesi yaparken beta BIOS olduğunu fark etmedim bu sorun BIOS güncellemesinden sonra oldu.

Hayır başka bir sorun yok bütün bileşenler diğer anakart da çalışıyor sadece anakart da bu hata meydana geldi bios güncellemesinden sonra.

Güncelleme esnasında brick olmamıştır umarım. CMOS Reset yapın pil çıkarmak yerine, diğer sürümleri flashladıktan sonra yine olmuyorsa, çip brick olmuştur. Yolunuz servise...

Özellikle BIOS gibi sakatlık çıkarma ihtimali yüksek olan low-level yazılımları da körü körüne güncellememeyi öğrenmiş oldunuz artık. Elbette sorun eğer BIOS ise.

Güncelleme esnasında brick olmamıştır umarım. CMOS reset yapın pil çıkarmak yerine, diğer sürümleri flashladıktan sonra yine olmuyorsa, çip brick olmuştur. Yolunuz servise...

Özellikle BIOS gibi sakatlık çıkarma ihtimali yüksek olan Low-level yazılımları da körü körüne güncellememeyi öğrenmiş oldunuz artık. Elbette sorun eğer BIOS ise.

Sorun umarım biosdadir çünkü farklı bir durum yapmadım i7 14700K yı görmedi USB ile güncelleme yapayım dedim beta BIOS olduğunu fark etmedim dosyayı flash a attım taktım flash butona bastım bu sorun meydana geldi. Anakart da fabrikasyon bir sorun olabilir mi?

Sorun umarım biosdadir çünkü farklı bir durum yapmadım i7 14700K yı görmedi USB ile güncelleme yapayım dedim beta BIOS olduğunu fark etmedim dosyayı flash a attım taktım flash butona bastım bu sorun meydana geldi. Anakart da fabrikasyon bir sorun olabilir mi?

Yani BIOS güncelleme esnasında bir aksilik meydana geldiyse yolunuz servise düşmek zorunda. Diğer anakartta her şey sorunsuz çalışıyor demişsiniz.

Fabrikasyon, elbette olabilir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-04-27 175544.webp
    Ekran görüntüsü 2024-04-27 175544.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 100