DRAM ve CPU ayarı çektikten sonra tekrar açılmadı. BIOS pilini söktüm, 20 dakika sonra tekrar denedim, olmadı. İşlemciyi çıkardım, yine olmadı. RAM'leri soket soket değiştirdim, yine olmadı. JBAT1 piniyle artık akraba olduk, yine bir etkisi olmadı.
Ama şunu belirtmem gerekir ki BIOS ayarı kaydedilmeden, hani DRAM ışığı yanar ya, ben 5 dakika bekledim, sistem açılmayınca komple kapattım. Şu anda CPU ışığı ile DRAM ışığı beraber yanıyor.
DRAM ve CPU ayarı çektikten sonra tekrar açılmadı. BIOS pilini söktüm, 20 dakika sonra tekrar denedim, olmadı. İşlemciyi çıkardım, yine olmadı. RAM'leri soket soket değiştirdim, yine olmadı. JBAT1 piniyle artık akraba olduk, yine bir etkisi olmadı.
Ama şunu belirtmem gerekir ki BIOS ayarı kaydedilmeden, hani DRAM ışığı yanar ya, ben 5 dakika bekledim, sistem açılmayınca komple kapattım. Şu anda CPU ışığı ile DRAM ışığı beraber yanıyor.
Hocam büyük ihtimalle AM5 (AMD yongası) kullanıyorsunuz bu nedenle de büyük ihtimalle servis gerekecek. Herşeyden önce sistem bilginizi yazın, yardımcı olmaya çalışırım ama dediğim gibi servisin işi gibi gözüküyor şuanlık.
Edit: Herşey nasıl yazılır bilmiyorum Her şey yada Herşey.
Hocam büyük ihtimalle AM5 (AMD yongası) kullanıyorsunuz bu nedenle de büyük ihtimalle servis gerekecek. Her şeyden önce sistem bilginizi yazın, yardımcı olmaya çalışırım ama dediğim gibi servisin işi gibi gözüküyor şu anlık.
CLR_CMOS denedik, CMOS pilini de söküp 15 dakika bekledik fakat sonuç aynı diyor arkadaş. @Recep Baltaş hocam ilk defa böyle bir durum gördüm, sadece BIOS ayarı yüzüne böyle bir sey olabilir mi?
Hocam voltaj ayarı ile alaklı bir durum değil bu, bende benzer bir sorun yaşadım başta CMOS çalışmadı birkaç tekrarda anca çalıştı çalışana kadar bende "firmware corrupt" dediğimiz BIOS yazılım hatası sandım ama CMOS Reset birkaç tekrar sonunda çalıştı. Siz yazacağım adımları yapın bende ne olur ne olmaz diye @Recep Baltaş hocamı etiketleyeyim.
Edit: @DarthGorsoy hocam etiketlemiş ama internetim kötü olduğu için geç yüklendi görmedim.
Hocam voltaj ayarı ile alaklı bir durum değil bu, bende benzer bir sorun yaşadım başta CMOS çalışmadı birkaç tekrarda anca çalıştı çalışana kadar bende "firmware corrupt" dediğimiz BIOS yazılım hatası sandım ama CMOS Reset birkaç tekrar sonunda çalıştı. Siz yazacağım adımları yapın bende ne olur ne olmaz diye @Recep Baltaş hocamı etiketleyeyim.
CMOS-Reset işe yaramıyorsa firmware corrupt sorunudur bu da teknik servis işi hocam. Altyapı bakımı falan var mış mobilden bağlandım internete o yüzden her şey çok geç yükleniyor etiket atıldığını görmedim.
CMOS-Reset işe yaramıyorsa firmware corrupt sorunudur bu da teknik servis işi hocam. Altyapı bakımı falan var mış mobilden bağlandım internete o yüzden her şey çok geç yükleniyor etiket atıldığını görmedim.
Firmware Corrupt nedir ondan bahsedeyim kafanızda soru işareti kalmasın, BIOS (CMOS) yazılımı bir çipin içinde bazı durumlarda bu çipin içinde tutulan bellek verileri ve konfigürasyonlar (kütüphane) bozulabiliyor. Bu da çipin tekrar yazılması demek. AM5 çipinde görülmesi daha olasıdır ve bu sorun görüldüğünde genellikle, CPU + DRAM LED’i birlikte yanıyor, birlikte yanma sebebi de BIOS daha CPU’yu bile başlatamadan takılı kalıyor bu da BIOS'a girilmesine ve sistemin başlatılmasına engel oluyor.
Mesajlarım geç geliyorsa kusura bakmayın mesajımı en son mesjaımın hemen ardından gönderdim.
Sorun eğer BIOS yazılımında değilse işe yarar ama sorun BIOS yazılımında ise yaramaz. Siz yine de deneyin hocam amacınız zaten sıfırlamak bu işlem de sıfırlar, işe yaramazsa kesin olarak emin oluruz sorunun ne olduğundan. Ben anlatacağım nasıl yapacağınızı yinede yaparken ihtiyacaınız olursa diye video da bırakıyorum.
Üreticinin sitesinde usb'den bios nasıl atılır yazıyor ama kitapçıkta hangi usb port olduğu ve buton olup olmadığını yazmıyor. İnternette biraz arayınca biri bios için en alttaki kırmızı usblerden soldakini kullanılacağını yazan bir yazı gördüm. Şurdan okuyabilirsin: https://stew.au/musings/msi-pro-b650m-a-flash-bios-usb-location/