Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
DRAM ve CPU ayarı çektikten sonra tekrar açılmadı. BIOS pilini söktüm, 20 dakika sonra tekrar denedim, olmadı. İşlemciyi çıkardım, yine olmadı. RAM'leri soket soket değiştirdim, yine olmadı. JBAT1 piniyle artık akraba olduk, yine bir etkisi olmadı.

Ama şunu belirtmem gerekir ki BIOS ayarı kaydedilmeden, hani DRAM ışığı yanar ya, ben 5 dakika bekledim, sistem açılmayınca komple kapattım. Şu anda CPU ışığı ile DRAM ışığı beraber yanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'un çöktüğünü düşünmüş olabilirler, MSI kartlarda yaşanmıyor değil, BIOS flashback önemli bir özellik, hayat kurtarabiliyor.

Maalesef BIOS flashback yok.

Bugün servise ulaştı.

Arkadaşlar anakart geldi. Şu an jbat1 PIN'i sorunsuz çalışıyor. Ama aynı ayarı yaptığım zaman yine DRAM'de takılı kalıyor. Ancak sorun çözüldü.
Üreticinin sitesinde usb'den bios nasıl atılır yazıyor ama kitapçıkta hangi usb port olduğu ve buton olup olmadığını yazmıyor. İnternette biraz arayınca biri bios için en alttaki kırmızı usblerden soldakini kullanılacağını yazan bir yazı gördüm. Şurdan okuyabilirsin: https://stew.au/musings/msi-pro-b650m-a-flash-bios-usb-location/
Hocam her USB portunu denedim ancak bir ışık yanması söz konusu değil.

Hocam her USB portunu denedim ancak bir ışık yanması söz konusu değil.
Yazıyı yazan kişi denediğini ve olduğunu söylüyor. Görsellere hangi portun olduğunu da göstermiş. Siz usb belleğe romu atarken doğru bir şekilde isimlendirdiğinize emin misiniz. Üretici sitesinde romun nasıl isimlendirilmesi gerektiği yazıyordu.

Yazıyı yazan kişi denediğini ve olduğunu söylüyor. Görsellere hangi portun olduğunu da göstermiş. Siz usb belleğe romu atarken doğru bir şekilde isimlendirdiğinize emin misiniz. Üretici sitesinde romun nasıl isimlendirilmesi gerektiği yazıyordu.
AT32 sürümlü USB belleğe BIOS'u atın
Benimde hatam var hocam " MSI.ROM " adı ile isimlendirmesi gerektiğini yazmadım. Bu şekilde isimlendiriseniz olacaktır.

Hocam kırmızı yada beyaz renkte bir giriş yok mu?
Fotoğraf atabilir misiniz kasanın arka tarafının?
MSI.ROM diye adlandırdım. Yalnızca gri ve mavi usb portları mevcut.

Dosya Ekleri

• 17537286139626620940638726821836.webp
    17537286139626620940638726821836.webp
    5,7 MB · Görüntüleme: 67