DRAM ve CPU ayarı çektikten sonra tekrar açılmadı. BIOS pilini söktüm, 20 dakika sonra tekrar denedim, olmadı. İşlemciyi çıkardım, yine olmadı. RAM'leri soket soket değiştirdim, yine olmadı. JBAT1 piniyle artık akraba olduk, yine bir etkisi olmadı.
Ama şunu belirtmem gerekir ki BIOS ayarı kaydedilmeden, hani DRAM ışığı yanar ya, ben 5 dakika bekledim, sistem açılmayınca komple kapattım. Şu anda CPU ışığı ile DRAM ışığı beraber yanıyor.
Üreticinin sitesinde usb'den bios nasıl atılır yazıyor ama kitapçıkta hangi usb port olduğu ve buton olup olmadığını yazmıyor. İnternette biraz arayınca biri bios için en alttaki kırmızı usblerden soldakini kullanılacağını yazan bir yazı gördüm. Şurdan okuyabilirsin: https://stew.au/musings/msi-pro-b650m-a-flash-bios-usb-location/
Yazıyı yazan kişi denediğini ve olduğunu söylüyor. Görsellere hangi portun olduğunu da göstermiş. Siz usb belleğe romu atarken doğru bir şekilde isimlendirdiğinize emin misiniz. Üretici sitesinde romun nasıl isimlendirilmesi gerektiği yazıyordu.
Yazıyı yazan kişi denediğini ve olduğunu söylüyor. Görsellere hangi portun olduğunu da göstermiş. Siz usb belleğe romu atarken doğru bir şekilde isimlendirdiğinize emin misiniz. Üretici sitesinde romun nasıl isimlendirilmesi gerektiği yazıyordu.
Hocam bilgisayarda önemli işiniz yoksa biraz ara verin ve Teknik Servise gönderin onlar çözecektir. BIOS Flash olmadığını en başta söyleseydiniz uğraşmazdık hocam. Teknik Servis hariç çözüm yok. Teşkkürler.