Çözüldü MSI Pro B650M-B anakart BIOS resetlenmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Darth AMD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 39
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    bios
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
DRAM ve CPU ayarı çektikten sonra tekrar açılmadı. BIOS pilini söktüm, 20 dakika sonra tekrar denedim, olmadı. İşlemciyi çıkardım, yine olmadı. RAM'leri soket soket değiştirdim, yine olmadı. JBAT1 piniyle artık akraba olduk, yine bir etkisi olmadı.

Ama şunu belirtmem gerekir ki BIOS ayarı kaydedilmeden, hani DRAM ışığı yanar ya, ben 5 dakika bekledim, sistem açılmayınca komple kapattım. Şu anda CPU ışığı ile DRAM ışığı beraber yanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'un çöktüğünü düşünmüş olabilirler, MSI kartlarda yaşanmıyor değil, BIOS flashback önemli bir özellik, hayat kurtarabiliyor.

Maalesef BIOS flashback yok.

Bugün servise ulaştı.

Arkadaşlar anakart geldi. Şu an jbat1 PIN'i sorunsuz çalışıyor. Ama aynı ayarı yaptığım zaman yine DRAM'de takılı kalıyor. Ancak sorun çözüldü.
Servisle iletişime nasıl geçebilirim?

Sistemde kaç RAM takılı?
BIOS sıfırlarken PSU elektrik kablosunu çıkarıyor musunuz?
Bu ayarlamalar öncesinde CPU soğutucusunu söküp yaktınız mı?

@Darth AMD

Sistemde kaç RAM takılı?
BIOS sıfırlarken PSU elektrik kablosunu çıkarıyor musunuz?
Bu ayarlamalar öncesinde CPU soğutucusunu söküp yaktınız mı?

@Darth AMD
Sistemde normalde çift slot ram takılı. Ancak sıfırlama için her iki slotu da denedim. PSU kablosunu çıkarıp güç düğmesi ile statik elektriği de attım. En son denemede işlemciyi bile çıkarıp taktım. Belki reset atar "donanım ayarlarınız değişti" diye ancak nafile.

NOT : Anakart İstanbul'a doğru yola çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…