DRAM ve CPU ayarı çektikten sonra tekrar açılmadı. BIOS pilini söktüm, 20 dakika sonra tekrar denedim, olmadı. İşlemciyi çıkardım, yine olmadı. RAM'leri soket soket değiştirdim, yine olmadı. JBAT1 piniyle artık akraba olduk, yine bir etkisi olmadı.
Ama şunu belirtmem gerekir ki BIOS ayarı kaydedilmeden, hani DRAM ışığı yanar ya, ben 5 dakika bekledim, sistem açılmayınca komple kapattım. Şu anda CPU ışığı ile DRAM ışığı beraber yanıyor.
Baştan sona okumadım ama ayar sonrası olduğunu biliyorum, ben size bu LED'lerin yaygın yanma sebebini söylüyorum %100 sizde pin eğilmesi var demiyorum, sadece servis işlemci soketinde sorun var derse şaşırmayın.
Baştan sona okumadım ama ayar sonrası olduğunu biliyorum, ben size bu LED'lerin yaygın yanma sebebini söylüyorum %100 sizde pin eğilmesi var demiyorum, sadece servis işlemci soketinde sorun var derse şaşırmayın.
Hocam sizin gibi benim de aklıma geldi bu sebep ama BIOS'a girememe, BIOS'u sıfırlayamamak, bilgisyarın açılmaması başka bir sorun daha olduğunuz göstermez mi? Bu sebeple tenknik servise göndermesini istedim basit bir pin sorunu değil gibi.
Hocam sizin gibi benim de aklıma geldi bu sebep ama BIOS'a girememe, BIOS'u sıfırlayamamak, bilgisyarın açılmaması başka bir sorun daha olduğunuz göstermez mi?
Hocam sizin gibi benim de aklıma geldi bu sebep ama BIOS'a girememe, BIOS'u sıfırlayamamak, bilgisyarın açılmaması başka bir sorun daha olduğunuz göstermez mi? Bu sebeple tenknik servise göndermesini istedim basit bir pin sorunu değil.
Dediğim gibi ben tespit yapmadım söylediğim genel bir bilgi, tüm denemelere rağmen sonuç alınamadıysa servis en mantıklısı tabii ki, orada bir hata olduğunu düşünmedim.
Dediğim gibi ben tespit yapmadım söylediğim genel bir bilgi, tüm denemelere rağmen sonuç alınamadıysa servis en mantıklısı tabii ki, orada bir hata olduğunu düşünmedim.
Hocam ilk sayfadaki mesajımda demişim ki siz daha sisteminizi söylemeden AM5 yongası kullandığınızı söylemiş ve bunun yazılımsal bir sorun olduğunu söyleyip teknik servis gerekeceğini ama yine de yardım etmeye çalışacağımı söyledim, çalıştım da ama anakartınızda BIOS-Flasback yoksa tek çözüm teknik servistir.
Hocam büyük ihtimalle AM5 (AMD yongası) kullanıyorsunuz bu nedenle de büyük ihtimalle servis gerekecek. Herşeyden önce sistem bilginizi yazın, yardımcı olmaya çalışırım ama dediğim gibi servisin işi gibi gözüküyor şuanlık.