Dagster3532

Uzman
Termal pad için konu açmıştım, kimse cevap vermedi. Kart için macun değişimi yapmış olmama rağmen ve kasamda 4 giriş, 2 çıkış fan olmasına rağmen çekirdek 80-85 derece, bellekler ise 106 derece oluyor. Kartım MSI Ventus 2X RTX 3060 Ti GDDR6X.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir videoya göre 1, 5mm padler oturuyor.

Thermopad Extreme vb. iyi denebilecek bir 1, 5mm termal pad alıp termal padleri değiştirin.

Güzelde bir macunla bakımını yapın. Yurtdışındaan PTM7950 falan alabilirseni daha iyi olabilir uzun ömürlülük açısından.

Belleklerin denk geldigi kisima termal pedler olmasi lazim sanirim sogutma bloguna temasi yok. Boyle kullanmaya devam edersen bozulur.
Ne yapmam gerek?

Bir videoya göre 1, 5mm padler oturuyor.

Thermopad Extreme vb. iyi denebilecek bir 1, 5mm termal pad alıp termal padleri değiştirin.

Güzelde bir macunla bakımını yapın. Yurtdışındaan PTM7950 falan alabilirseni daha iyi olabilir uzun ömürlülük açısından.

Hepsi 1.5 mm değil diyorlar.

AMD sıcak çalışır ama onun için bile 105 derece fazla, NVİDİA tarafında durumu siz düşünün. Kaldı ki çekirdekte çok fazla, acilen tekrar bakım yapılması lazım o karta. Muhtemelen macunla ilgili bir problem oldu bu konularda @20424 hocam iyidir. Görünce cevap verir muhtemelen.

Kötü macun ya da hatalı montaj yapmış olma ihtimalin var mı? Bakım sonrası o kadar olmamalı.

'MSI RTX 3060 Ti Ventus 2X ekran kartının orijinal BIOS dosyası nereden bulunur?' konusundaki mesaj https://techolay.net/sosyal/konu/ms...s-dosyasi-nereden-bulunur.128003/post-1187147

Bu konu da olan macunu alıp uyguladım. Termal pedler için herhangi bir şey kullanamadım. Elimde hiçbir şey yoktu.

AMD sıcak çalışır ama onun için bile 105 derece fazla, NVIDIA tarafında durumu siz düşünün. Kaldı ki çekirdekte çok fazla, acilen tekrar bakım yapılması lazım o karta. Muhtemelen macunla ilgili bir problem oldu bu konularda @20424 hocam iyidir. Görünce cevap verir muhtemelen.

Macunu o önermişti zaten hocam. Üste mesajı bıraktım. O macun ile çalışıyor şu an kart. Keşke kartın içinin fotoğrafını çekseydim.

'MSI RTX 3060 Ti Ventus 2X ekran kartının orijinal BIOS dosyası nereden bulunur?' konusundaki mesaj https://techolay.net/sosyal/konu/ms...s-dosyasi-nereden-bulunur.128003/post-1187147

Bu konu da olan macunu alıp uyguladım. Termal pedler için herhangi bir şey kullanamadım. Elimde hiçbir şey yoktu.

Macunu o önermişti zaten hocam. Üste mesajı bıraktım. O macun ile çalışıyor şu an kart. Keşke kartın içinin fotoğrafını çekseydim.
Belki yanlış uygulanmış olabilir eğer siz yapamayacağınızı düşünüyorsanız bilen birisine yaptırmak daha mantıklı olabilir. Diğer türlü kartı o sıcaklıkta kullanmamalısınız, muhtemelen herhangi bir oyuna girdiğinizde zaten PC kendini resetleyecektir sıcaklıktan dolayı.

1754952421382.webp

Bazı kaynaklara göre bu şekilde.

Macunu fazla sürmüş olma ihtimalin var mı? İnce bir tabaka yetiyor.

Kartın ilk sahibi sen misin yoksa 2. el mi aldın?