Belki yanlış uygulanmış olabilir eğer siz yapamayacağınızı düşünüyorsanız bilen birisine yaptırmak daha mantıklı olabilir. Diğer türlü kartı o sıcaklıkta kullanmamalısınız, muhtemelen herhangi bir oyuna girdiğinizde zaten PC kendini resetleyecektir sıcaklıktan dolayı.

Daha önce 3 bilgisayar için daha kendim macun değişimi yaptım. Herhangi bir oyuna girdiğimde sadece sıcaklıktan dolayı drop yiyorum. Sanırım hız kesiyorlar.

Bu şekilde ise ne almam gerekiyor kafam karıştı. Kartın yarı fiyatı kadar umarım termal pad için ücret ödemem. Saçmalık olur eğer öyle olursa.

Macunu fazla sürmüş olma ihtimalin var mı? İnce bir tabaka yetiyor.

Kartın ilk sahibi sen misin yoksa 2. el mi aldın?

İnce ve çok ince olmayan bir tabakaya spatula ile yaydım. Sürmeden önce eski macundan iz bırakmadım. Kapatırken termal padlerin kenarlarında ve üstünde tozlar vardı. Alabildiğim kadar aldım. Değiştirmek için ped olmadığı için geri kapattım.

Hocam bu görsele dayanarak az önce ki atmış olduğunuz termal pedi satın almak istedim ama satın alma seçeneklerinde hep 0 ve 50 ile biten kalınlıklar var. Yani 1.25 ve 2.75 gibi kalınlıklar yok.

Alsam onu nasıl halledebilirim?

Son düzenleme:
Bu şekilde ise ne almam gerekiyor kafam karıştı. Kartın yarı fiyatı kadar umarım termal pad için ücret ödemem. Saçmalık olur eğer öyle olursa.

İnternette gördüğüm 2mm kullananlar ancak 2mm koyduktan sonra GPU sıcaklığında problem yaşayıp 1, 5mm kullananlar var. Buna karşı 2mm tam temas etmiyor 2, 5mm iyi diyen de var.

Bugün thermal pad alayım desen 400 küsur ediyor, deneme yanılma olur birazcık açıkçası. Ben olsam 2, 5mm alıp denerim duruma göre 2Mm'ye düşerim.

İnternette gördüğüm 2mm kullananlar ancak 2mm koyduktan sonra GPU sıcaklığında problem yaşayıp 1, 5mm kullananlar var. Buna karşı 2mm tam temas etmiyor 2, 5mm iyi diyen de var.

Bugün thermal pad alayım desen 400 küsur ediyor, deneme yanılma olur birazcık açıkçası. Ben olsam 2, 5mm alıp denerim duruma göre 2Mm'ye düşerim.

Kartın seri numarasi ile sanırım tam olarak ne uyup uymadığını bulabiliyormuşuz ancak bunu da bulamadım. Bir kere alıp tam alsak daha mantıklı olmaz mı? Bir tane liste var. Ama içinden bulamadım. MSI forumu hazırlamış.

Kartımın seri numarası üstünde tam olarak " GeForce RTX 3060 Ti VENTUS 2X 8GD6X OC " yazıyor. Resimlere bakınca ama 1-2 tane yine farklı gözüken var.

Bellek sıcaklığının GPU çipi ile alakası yok, kartı kapatırken pad yerinden oynadıysa VRAM çıplak kalmış olabilir onun yarattığı dengesizlik soğutucu çip temasını bozar bu yüzden ısı düşmez, hotspot kaç derece, ben size hangi macunu önerdim?

@Dagster3532

Diğer konuda faz değişimli pad önermişim çok aceleniz varsa Pti alabilirsiniz demişim.

Macundan yana sıkıntı olmaz diğer konuda da VRAM sıcaklığı fazlaymış pad boyutlarına bakıp yenilemenin faydalı olacağını söylemişim, şu an 106 derece olması üstte bahsettiğim gibi montajda bir sıkıntı olduğunu gösteriyor.

Son düzenleme:
Bellek sıcaklığının GPU çipi ile alakası yok, kartı kapatırken pad yerinden oynadıysa VRAM çıplak kalmış olabilir onun yarattığı dengesizlik soğutucu çip temasını bozar bu yüzden ısı düşmez, hotspot kaç derece, ben size hangi macunu önerdim?

@Dagster3532

Diğer konuda faz değişimli pad önermişim çok aceleniz varsa Pti alabilirsiniz demişim.

Macundan yana sıkıntı olmaz diğer konuda da VRAM sıcaklığı fazlaymış pad boyutlarına bakıp yenilemenin faydalı olacağını söylemişim, şu an 106 derece olması üstte bahsettiğim gibi montajda bir sıkıntı olduğunu gösteriyor.

Evet hocam o konu da haklısınız gece belirtecektim internetim kesildi. Bütçem o zaman kısıtlıydı. Bende PTI aldım. Uygulayıp kapattıktan sonra kart 7-8 derece düşmüştü. Ama VRAM sıcaklıkları değişmedi çünkü onu yenileyemedim. Daha doğrusu kalınlıklarını ve hangi ürünü almam gerektiğini bilmiyorum. Konu açmıştım ancak cevap alamamıştım.

Evet hocam o konu da haklısınız gece belirtecektim internetim kesildi. Bütçem o zaman kısıtlıydı. Bende PTI aldım. Uygulayıp kapattıktan sonra kart 7-8 derece düşmüştü. Ama VRAM sıcaklıkları değişmedi çünkü onu yenileyemedim. Daha doğrusu kalınlıklarını ve hangi ürünü almam gerektiğini bilmiyorum. Konu açmıştım ancak cevap alamamıştım.

Konu içerisinde bir pad verisi paylaşılmış, doğruysa farklı kalınlıklarda pad almak gerekecek, maliyeti yüksek olur, pad yerine termal Putty kullanabilirsiniz, pad işlevi görür ezilebilen bir madde olduğu içinde kalınlık sorunu olmaz.

Putty 465TL, padleri bir araştırın uyguna bulabilirseniz pad alın bulamazsanız Putty kullanırsınız.

Son düzenleme:
Konu içerisinde bir pad verisi paylaşılmış, doğruysa farklı kalınlıklarda pad almak gerekecek, maliyeti yüksek olur, pad yerine termal PuTTY kullanabilirsiniz, pad işlevi görür ezilebilen bir madde olduğu içinde kalınlık sorunu olmaz.

PuTTY 465TL, padleri bir araştırın uyguna bulabilirseniz pad alın bulamazsanız PuTTY kullanırsınız.

PuTTY daha önce kullanmadım. Satın alabilirim sorun değil. Bunun sahtesi falan üretiliyorsa diye soruyorum. Alabileceğim güvenilir bir yer bulunuyor mu?

O cıvık bir madde değil padlerin geldiği noktalardan padi kaldırıp bir parça koyacaksınız, soğutucuyu kapattığınızda ezilecek, miktarı iyi ayarlayın çok fazla olmasın az da olmasın.

Sakız gibi bir madde yani bu.

Son düzenleme: