Siz önce kartın soğutucusu düzgün oturmuş mu onu kontrol edin, VRAM ısınmıyordu mutlaka bir terslik oldu.

Siz önce kartın soğutucusu düzgün oturmuş mu onu kontrol edin, VRAM ısınmıyordu mutlaka bir terslik oldu.

1755357207608.webp

Güncel hali böyle hocam.

5 dakika için fena değil, yine bir gün bekleyelim blok otursun tekrar bakalım.

Daha hızlı ve sağlıklı oturmasını sağlamak için bir öneriniz var mı? Mesela kart belli bir yük ve sıcaklığa mı maruz kalmalı? Yoksa mümkün olduğunca az mı kullanılmalı? Bilgisayar kapalı vaziyette şu an.

O baskıyla oturacak kullanabilirsiniz sistemi.

Oturmasını beklerken konusunu gördüğüm için aklıma geldi. Bana geçmişte bir tane termal pad göndermiştiniz. Eğer ki acele ise PTI alabilirsiniz demiştiniz. Helios bir termal pad vardı yukarıda. Şu an amazona gelmiş ama fiyatı bir tık pahalı gibi yazanlar olmuş konuya. Sizce alıp kullanmaya değer mi? Thermalright TFX ve Zalman ZM-STC10 gibi macun önerenler olmuş. Pad alırsam bence benim gibi acemi birisine uygulaması daha kolay olur hem. Bu arada düşük ihtimal ancak şunu belirtmem lazım. Normalde ekran kartını sökerken macunun bloğa yapışmasından dolayı çekerken zorlanırsınız. Ben bunu ilk 3-4 kez açarken yaşamıştım. Son 2 sefer yaşamadım. Acaba macun tamamen özelliğini kaybetmiş olabilir mi? Tekrar uygulamadım çünkü spatula ile ortaya yayarken cıvık konumunu koruyordu.

Macun çok yeni olduğu için kopmayabilir.

Heilos 300 TL ise alınır, uygulaması biraz zor.

Başka macuna gerek yok, şu an VRAM sıcaklığını çözmek lazım, macunu tekrar yenilersiniz gerekirse.

Macun çok yeni olduğu için kopmayabilir.

Heilos 300 TL ise alınır, uygulaması biraz zor.

Başka macuna gerek yok, şu an VRAM sıcaklığını çözmek lazım, macunu tekrar yenilersiniz gerekirse.

Helios 600 TL'ye amazona koymuşlar hocam. İçimden iki seçenek geçiyor. Ya termal pad veya sıcaklıklar bozulmadan bu kartı 3070 ile bulursam takaslamak istiyorum. Karttan memnunum ama sıcaklıkları bir türlü düşüremedim. Biraz kasam ile alakalı olabilir. Çünkü kasayı hala değiştirmedim. Zamanında aşağıya bıraktığım kasayı bilgisizce almıştım. Mesh olmadığı için yan ve ön camı söktüm. Üstte de bir tane içeri hava veren fan takılı. Şu an o şekilde çalışıyor sistem.