trucker

Çalışkan
Asus TUF RTX 5070 Ti kullanıyordum. Sistemi 2 hafta önce topladım. Sağ fanı aşırı yalpaladığından ve coil whine sesi olduğundan dolayı kartı iade ettim.

5070 Ti Super çıktığında onu almayı düşünüyordum fakat bu sırada Vatan’da MSI Gaming Trio serisinden 5070 Ti modeli çok uygun fiyata girince onu aldım. Kartı kasaya taktım. Önceki ekran kartı sadece yük altında, oyunlarda coil whine yapıyordu. Ancak bu kart boştayken bile, sık değil ama arada kesik kesik coil whine sesi çıkarıyor. En önemlisi, klavye veya mouse kullandığımda ses geliyor. Örneğin, bir tuşa basılı tuttuğumda cızırtı sesi basılı tuttuğum sürece devam ediyor, tuşu bıraktığımda ses kesiliyor. Aynı durum mouse için de geçerli. Coil whine için kesin bir çözüm olmadığını biliyorum fakat sistem boştayken bu sesin çıkmasını ve özellikle klavye-mouse kullanımında gelen sesi nasıl çözebilirim? Mouse ayarlarını denedim ama düzelmedi.

Yeni ekran kartında coil whine sorunu yaşıyorum. Özellikle giriş aygıtları kullanılırken gelen bu sesin çözümü konusunda destek arıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cw'sız ekran kartı var mı bilmiyorum gerçekten aldığım tüm kartlarda aynı sorun vardı. En son aldığım RX 6700 XT'de de seninle birebir aynı sorunu yaşıyordum, alışmayı öğrendim performansıma hiçbir etkisi olmadı. Zaten yük altında fan seslerinden duyulmuyordu bile.

Ama iade etmek istiyorsan et tabii.

Hocam uygun fiyata aldım. İade ile de uğraşmak istemiyorum. Vatan değişim yapar mı bu sebepten onu da bilmiyorum. Yükteyken ses gelsin sorun yok ama 4 gün ekran kartsız kullandım mouse klavye ile böyle bir ses duymamışken, neden ekran kartını taktıktan sonra coil whine sesi klavye mouse kullanırken geliyor? Bunu çözmek istiyorum açıkçası.

Cw boşta olmaz normalde klavyeden geliyor olabilirimi benim klavyede aynı sesten var tuşlara kulağımı dayadığım zaman duyabiliyorum çözüm yok galiba ama ekran kartı için güç girişlerini kontrol et bir keresinde ben arkadaşın sistemde böyle çözmüştüm kablo tam oturmamış.

Cw boşta olmaz normalde klavyeden geliyor olabilirimi benim klavyede aynı sesten var tuşlara kulağımı dayadığım zaman duyabiliyorum çözüm yok galiba ama ekran kartı için güç girişlerini kontrol et bir keresinde ben arkadaşın sistemde böyle çözmüştüm kablo tam oturmamış.
Yok hocam kesinlikle ekran kartından geliyor. Ekran kartının fanlarındaki jelatinleri sökmeyi unutmuştum. Taktıktan sonra aklıma geldi. Fanla dönmüyordü jelatinleri sökerken yanlışlıkla 600w gpu güç kablosuna elim hafif çarpttı. İlk cızırtıyı o an duydum kabloyu çıkarıp taksam fayda eder mi? Zor girip çıkan kablo söküp takmaya hiç bulaşmak dahi istemiyorum. Ama denenebilir.

Yok hocam kesinlikle ekran kartından geliyor. Ekran kartının fanlarındaki jelatinleri sökmeyi unutmuştum. Taktıktan sonra aklıma geldi. Fanla dönmüyordü jelatinleri sökerken yanlışlıkla 600W GPU güç kablosuna elim hafif çarpttı. İlk cızırtıyı o an duydum kabloyu çıkarıp taksam fayda eder mi? Zor girip çıkan kablo söküp takmaya hiç bulaşmak dahi istemiyorum. Ama denenebilir.

Ondan olabilir boşta oluyorsa kuvvetli ihtimalle ondandır ekran kartına zarar verir kabloyu dikkatlice takmayı dene jelatinleri sök bir de.

Yok hocam kesinlikle ekran kartından geliyor. Ekran kartının fanlarındaki jelatinleri sökmeyi unutmuştum. Taktıktan sonra aklıma geldi. Fanla dönmüyordü jelatinleri sökerken yanlışlıkla 600w gpu güç kablosuna elim hafif çarpttı. İlk cızırtıyı o an duydum kabloyu çıkarıp taksam fayda eder mi? Zor girip çıkan kablo söküp takmaya hiç bulaşmak dahi istemiyorum. Ama denenebilir.
Bu bi sorun değil, mouse oynatınca tıklayınca cızırtı sesi gelir, eski 3080 msi Gaming z triom vardı onda da aynı şekil de, ekran kartları artık çok güçlü, bu gibi ufak şeyler olabilir, kulaklığınızı takın, fps ve sıcaklığınız da sıkıntı var mı buna bakın yoksa devam 😊