Çıkış yılı 2023 olan bir model. Yüksek ihtimalle Windows 10 için sürücü desteği yoktur. Hoparlör ve dokunmatik konusunda yüksek ihtimalle sorun yaşarsınız. Bunun haricinde 8 GB RAM için tabii ki 10 daha mantıklı.

Aksilikler nedeniyle 4GB RAM'im varken 11 23H2 kullaniyordum ve ona ragmen sorun yasatmamisti OS, ustune Cyberpunk bile oynamistim birkac gorev. Kernel ayni kernel, hatta 11 stok haliyle 10'a kiyasla daha az bloatla geliyordu en son gozlemledigimde. ''8 GB RAM ile 11 olmaz'' kaidesi bence gecerli bir kaide degil. 1005G1 islemcili, 4GB RAM'li laptop da var elimde. Internet sorfunde rahatca is goruyor, iGPU RAM'i yemesine ragmen ustelik.

SSD varsa bu durumda 10 da rahatca kurulur, 11 de. Size kalmis bir tercih ama ''11 olmaz'' kaidesi bence sacma bu makinede. Kaldi ki 12450H hibrit bir islemci. Daha 11'de bile core parking sorunlariyla bogusabilirken, 10'da dusunmek bile istemiyorum.

8 GB RAM ile 11 olmaz'' kaidesi bence gecerli bir kaide degil. 1005G1 islemcili, 4GB RAM'li laptop da var elimde. Internet sorfunde rahatca is goruyor, iGPU RAM'i yemesine ragmen ustelik.
Hep şu aklımı kurcalıyor. Zira zamanında 8 GB RAM'li laptop ile Windows 11 kullandığımda pek memnun kalmamış ve 10'a geri dönmüştüm. Ha bunun sebebi sadece RAM olamaz, muhtemelen i5-9300H işlemcinin de etkisi vardı. 11'de daha az Bloat olması durumuna katılıyorum tabii. Ama aklımı asıl kurcalayansa, 4 GB RAM ile 11'i nasıl kullandığın. Evet, kernel aynı kernel. Su götürmez bir gerçek bu. Ama düşününce de bana garip geliyor. "4 GB RAM ile Windows 11 kullanmak?" diyorum sürekli. İşlemci ile birlikte rahat kullanmana da şaşırıyorum doğrusu.