Servis bakım zamanı geldiği için böyle oluyor demişti ama her 6-7 ayda bu tarz oyun oynarken kapanmalar yaşıyorum. Fanlar en düşükteyken normal kullanımda bile birkaç saat sonra kapanmalar oluyor. Sizce normal mi? Laptop MSI Vector 16 HX i7-13700HX + 4080'li model.
Detaylar
Kim cevapladı?talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Fanlar neden en düşükte? Devamlı yüksek performansta kullanırken cihazın soğuması gerekiyor. İşlemci de durduk yere çok watt çekiyor zaten. Büyük ihtimalle sorun fan RPM değerlerinizden kaynaklı, cihazın ısınmasında diye düşünüyorum. Oyun oynuyorken kaç derecelere çıkıyor?Servis bakım zamanı geldiği için böyle oluyor demişti ama her 6-7 ayda bu tarz oyun oynarken kapanmalar yaşıyorum. Fanlar en düşükteyken normal kullanımda bile birkaç saat sonra kapanmalar oluyor. Sizce normal mi? Laptop MSI Vector 16 hx i7-13700hx + 4080'li model.
Fanlar normal kullanımda düşüğe almıştım. Oyun esnasında en yüksekte. Fanlar 7700 RPM'e kadar çıkıyor. Sıcaklıklara nasıl bakabilirim?Fanlar neden en düşükte? Devamlı yüksek performansta kullanırken cihazın soğuması gerekiyor. İşlemci de durduk yere çok watt çekiyor zaten. Büyük ihtimalle sorun fan RPM değerlerinizden kaynaklı, cihazın ısınmasında diye düşünüyorum. Oyun oynuyorken kaç derecelere çıkıyor?
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Fanlar normal kullanımda düşüğe almıştım. Oyun esnasında en yüksekte. Fanlar 7700 RPM'e kadar çıkıyor. Sıcaklıklara nasıl bakabilirim?
Bu rehber yardımcı olacaktır.
Batarya veya adaptörde sorun olabilir. En iyisi garantisi varken garantiye göndermek gerek cunku bu tur seyler birçok ciddi arizaya isaret eder.
En son bakımı ne zaman yapıldı? 1 yildan uzunda sicakliklarin asiri artmasi sonucu olabilir evet.Fanlar normal kullanımda düşüğe almıştım. Oyun esnasında en yüksekte. Fanlar 7700 RPM'e kadar çıkıyor. Sıcaklıklara nasıl bakabilirim?
Son düzenleme:
En son bakım Temmuz-Ağustos gibi yapılmıştı servis tarafından.Batarya veya adaptörde sorun olabilir. En iyisi garantisi varken garantiye göndermek gerek cunku bu tur seyler birçok ciddi arizaya isaret eder.
En son bakımı ne zaman yapıldı? 1 yildan uzunda sicakliklarin asiri artmasi sonucu olabilir evet.
Tamam o halde isinmayla alakasinin olacagini sanmiyorum. Dedigim gibi garantiye gonderin vakit kaybetmeden. Pahali cihaz cunku.En son bakım Temmuz-Ağustos gibi yapılmıştı servis tarafından.
Değişim talep edebilir miyim peki? Çünkü bu aynı sorun için 3. gönderişim olacak.Tamam o halde isinmayla alakasinin olacagini sanmiyorum. Dedigim gibi garantiye gonderin vakit kaybetmeden. Pahali cihaz cunku.
CliqueDOS
Uzman
- Makaleler
- 1
Bms ve EC sinyal sorunu. Muhtemelen bms çipi EC'ye yanlış raporlama verip cihazı panik durumuna sokuyor ve kapanıyor. MSI kasa bir GameGaraj cihazda başımıza gelmişti, ondan sonra 3 ay bataryayı görmedi cihaz. Sonra kendi kendine geri geldi.
Bizim için de garip bir andı.
Check Engine
Becerikli
- Makaleler
- 1
Bencede dediğiniz gibi sinyal kaynaklı bir sorun, ısınmadan kapanmasını fazla beklemiyorum.Bms ve EC sinyal sorunu. Muhtemelen bms çipi EC'ye yanlış raporlama verip cihazı panik durumuna sokuyor ve kapanıyor. MSI kasa bir GameGaraj cihazda başımıza gelmişti, ondan sonra 3 ay bataryayı görmedi cihaz. Sonra kendi kendine geri geldi.