Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

3miRun

Uzman
Cihaz
MSI Vector 16HX
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir klavyemin arka aydınlatmasıyla ilgili garip bir sorun yaşıyorum. Işıklar bir anda söndü, ben de manuel olarak tekrar açtım ama maksimum parlaklığı öncekinin %30'u kadar falan. Şu an o kadar loş ki gece bile neredeyse görünmüyor.

Sorunu çözmek için şunları denedim ama bir türlü düzelmedi:
  • SteelSeries GG yazılımını kaldırdım.
  • BIOS'u sıfırladım.
  • Windows kaynaklı olabilir diye düşünerek USB bellekten Linux'a boot edip denedim.
Ama ne yaparsam yapayım durum aynı. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı? Ne yapmam gerekiyor acaba?

Çözüm
Klavyeye Firmware Update gelmisse yap veya downgrade mumkunse onu da deneyebilirsin. Onun disinda EC reset bu tip islerde nadiren ise yarayabiliyor. Nasil yapildigini yapay zekaya falan sorabilirsin.
EC Reseti de denedim pek bir faydası olmadı ancak garip bir şekilde sorunum kendi kendine çözüldü. Film izlerken klavyenin ışıkları yine aynı şekilde gitti ancak bu sefer kendi yandı ve parlaklığı eski haline geldi. Garip ama en azından sorunum çözüldü :D

Servise götür format atmama rağmen düzelmedi diyorsun Bende MSI 16 HX laptop kullanıyorum
Çok isterdim hocam ama sıvı teması yaşandığı için ürün garanti dışı kaldı.
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir klavyemin arka aydınlatmasıyla ilgili garip bir sorun yaşıyorum. Işıklar bir anda söndü, ben de manuel olarak tekrar açtım ama maksimum parlaklığı öncekinin %30'u kadar falan. Şu an o kadar loş ki gece bile neredeyse görünmüyor.

Sorunu çözmek için şunları denedim ama bir türlü düzelmedi:
  • SteelSeries GG yazılımını kaldırdım.
  • BIOS'u sıfırladım.
  • Windows kaynaklı olabilir diye düşünerek USB bellekten Linux'a boot edip denedim.
Ama ne yaparsam yapayım durum aynı. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı? Ne yapmam gerekiyor acaba?
Kısıp artırmayı denedin mi?

Evet FN+F8 ile kısılıp açılıyor ancak en parlak modu eskisine kıyasla baya baya düşük. Önceden ışık altında bile tamamen ayırt edilebilecek parlaklıktayken şuanda loş bir odada bile adam akıllı görünmüyor.
Servise götür format atmama rağmen düzelmedi diyorsun Bende MSI 16 HX laptop kullanıyorum

Evet FN+F8 ile kısılıp açılıyor ancak en parlak modu eskisine kıyasla bayağı bayağı düşük. Önceden ışık altında bile tamamen ayırt edilebilecek parlaklıktayken şu anda loş bir odada bile adamakıllı görünmüyor.

Klavyeye Firmware Update gelmisse yap veya downgrade mumkunse onu da deneyebilirsin. Onun disinda EC reset bu tip islerde nadiren ise yarayabiliyor. Nasil yapildigini yapay zekaya falan sorabilirsin.

EC Reseti de denedim pek bir faydası olmadı ancak garip bir şekilde sorunum kendi kendine çözüldü. Film izlerken klavyenin ışıkları yine aynı şekilde gitti ancak bu sefer kendi yandı ve parlaklığı eski haline geldi. Garip ama en azından sorunum çözüldü :D

Çok isterdim hocam ama sıvı teması yaşandığı için ürün garanti dışı kaldı.

Çözüm