MSI vs ASUS vs Gigabyte: Hangisi Daha İyi?

Garanti servisi TR'de bulunan çoğu firma gibi kötü. Boğaziçi Bilgisayar garantilere bakıyor bu arada. Ayrıca şu anda sistemimde ASRock B550 Pro4 mevcut. Kendisinde tek yaşadığım sorun XPG marka RAMlerimi görmemesiydi. Onların yerine G.SKILL aldım. Şu anda onu kullanıyorum.

O da sanırım Asus’un yan sanayisiydi.
Evet öyle bir şey hatırlıyor gibiyim bende.
Uyumluluk sorununu da bir kriter olarak değerlendirmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Donanım kalitesi olarak hepsi iyi. Sıralama yapmayı doğru bulmuyorum.
Fanboyluk demiyelimde tercih etsen hemen hemen aynı fiyatlarda olsa illaki birini sistem toplarken tercih edersin. Mesela ben yılların verdiği güven, uyumluluk, dayanıklılık, teknoloji ve fiyat konusunda MSI tercih ediyorum. Örneğin anakart, ekran kartı, psu ve kasa mı MSI marka olarak set yapmayı daha çok tercih ederim. Sen hangisini tercih ederdin?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben ASUS set yapmak isterdim. Ama diğer markalarda iyi.

Anakart konusunda deneyimlerime göre Asus Rog Strix yazılımıyla ve stabilitesiyle en başarılısıdır. Gigabyte'ı ekran kartı sektöründeki başarısını ve fiyat performans açıdan konumunu taktir etmek lazım.

Evet Gigabyte çok fazla tercih ediliyor ekran kartında. Ben ekran kartında ASUS Dual 6700XT deneyimlemiştim. Gayet başarılı ve soğutması iyiydi. Ama en iyi soğutan dersen, PowerColor. Soğutması aşırı iyiydi hiç ısınmıyordu. Hatta ikinci el olarak satarken test yapıyordu alıcı, alıcıya bu ekran kartı 63 dereceyi geçerse bedava al götür demiştim okadar güvenmiştim o karta. 61 sabit durmuştu kart.

MSI, Intel (eskis gibi intel anakartlar yok ama olsun ) ve asRock Taichi en krallari. Asus Giga vs. heyecandir.

Modelden modele değişiyor. Ama dizüstülerde gözlemlediğim kadarıyla:

MSI > ASUS.
Dediğim gibi model yerine genel olarak giriş seviyesi, orta seviye ve üst seviye sistemleri genel marka anlamında karşılaştırıyoruz. Dizüstünde kesinlikle katılıyorum. MSI > ASUS.

MSI, Intel (eskis gibi intel anakartlar yok ama olsun ) ve asRock Taichi en krallari. Asus Giga vs. heyecandir.
Intel anakart DDR2 sistem olarak eskiden bende de vardı. Açıkçası taş gibi duruyordu haklısın Bu konuda da ayrıca ASRock anakartların çok övüldüğüne şahit oluyorum. Evet geçmişte ufakta olsa bir deneyimim var. Sanırım eğer yeni bir sistem toplarsam kesinlikle MSI ya da ASRock alacağım gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…