ASRock çoğu modeli Türkiye'de bulamadığımdan kıyaslamaya dahil etmedim ama sistem toplama açısından ara ara düşündüğüm bir marka. Fiyat-performans açısından uygun fiyata bir çok özelliği sunuyor. Fakat arızalanır mı? Bunu bilmiyorum. Geçmişte DDR2 sistemli yine ASRock anakartlı bir sisteme sahiptim. Sorunlarım oluyordu. Dayanıklılık konusunda deneyimleriniz var mı? Garanti ve teknik servisi nasıl?
Garanti servisi TR'de bulunan çoğu firma gibi kötü. Boğaziçi Bilgisayar garantilere bakıyor bu arada. Ayrıca şu anda sistemimde ASRock B550 Pro4 mevcut. Kendisinde tek yaşadığım sorun XPG marka RAMlerimi görmemesiydi. Onların yerine G.SKILL aldım. Şu anda onu kullanıyorum.

O da sanırım Asus’un yan sanayisiydi.
Evet öyle bir şey hatırlıyor gibiyim bende.
Garanti servisi TR'de bulunan çoğu firma gibi kötü. Boğaziçi Bilgisayar garantilere bakıyor bu arada. Ayrıca şu anda sistemimde ASRock B550 Pro4 mevcut. Kendisinde tek yaşadığım sorun XPG marka RAMlerimi görmemesiydi. Onların yerine G.SKILL aldım. Şu anda onu kullanıyorum.

Uyumluluk sorununu da bir kriter olarak değerlendirmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Donanım kalitesi olarak hepsi iyi. Sıralama yapmayı doğru bulmuyorum.
Fanboyluk demiyelimde tercih etsen hemen hemen aynı fiyatlarda olsa illaki birini sistem toplarken tercih edersin. Mesela ben yılların verdiği güven, uyumluluk, dayanıklılık, teknoloji ve fiyat konusunda MSI tercih ediyorum. Örneğin anakart, ekran kartı, psu ve kasa mı MSI marka olarak set yapmayı daha çok tercih ederim. Sen hangisini tercih ederdin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet öyle bir şey hatırlıyor gibiyim bende.

Uyumluluk sorununu da bir kriter olarak değerlendirmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Fanboyluk demiyelimde tercih etsen hemen hemen aynı fiyatlarda olsa illaki birini sistem toplarken tercih edersin. Mesela ben yılların verdiği güven, uyumluluk, dayanıklılık, teknoloji ve fiyat konusunda MSI tercih ediyorum. Örneğin anakart, ekran kartı, PSU ve kasa mı MSI marka olarak set yapmayı daha çok tercih ederim. Sen hangisini tercih ederdin?

Ben ASUS set yapmak isterdim. Ama diğer markalarda iyi.

Anakart konusunda deneyimlerime göre Asus Rog Strix yazılımıyla ve stabilitesiyle en başarılısıdır. Gigabyte'ı ekran kartı sektöründeki başarısını ve fiyat performans açıdan konumunu taktir etmek lazım.
Evet Gigabyte çok fazla tercih ediliyor ekran kartında. Ben ekran kartında ASUS Dual 6700XT deneyimlemiştim. Gayet başarılı ve soğutması iyiydi. Ama en iyi soğutan dersen, PowerColor. Soğutması aşırı iyiydi hiç ısınmıyordu. Hatta ikinci el olarak satarken test yapıyordu alıcı, alıcıya bu ekran kartı 63 dereceyi geçerse bedava al götür demiştim okadar güvenmiştim o karta. 61 sabit durmuştu kart.

Bu konu, özellikle sistem toplarken en çok merak edilen ve sıklıkla sorulan sorulardan biri. İlk bakışta basit gibi görünse de, bilgisayar bileşenleri konusunda doğru kararı vermek için insanların bu konuda bir tatmin yaşaması gerektiğini düşünüyorum.

Tabii ki, bu soruya "Hangi model?" gibi cevaplar gelebilir. Ancak ben soruyu markalar bazında ele alıyorum. Yani, giriş seviyesi, orta seviye ve üst seviye anakart, ekran kartı, PSU, kasa gibi birçok bilgisayar bileşenini üç marka (MSI, ASUS ve Gigabyte) üzerinden karşılaştırmanızı istiyorum. Model odaklı değil, her markanın farklı seviye ürünleri arasında genel bir kıyaslama yapalım.

Kendi deneyimlerime dayanarak, ASUS’un başarılı ürünler sunduğunu kabul etsem de Türkiye'deki garanti ve teknik servis hizmetlerinin yetersiz olduğunu düşünüyorum. MSI'dan ise oldukça memnun kaldım. Gigabyte ise geçmişte DDR2 tabanlı sistemlerde kullandığım, sağlamlığıyla dikkat çeken bir marka olarak aklımda kalmış.

Bileşen kalitesi, dayanıklılık, teknoloji ve fiyat-performans açısından kişisel sıralamam şu şekilde olurdu:

MSI > ASUS >= Gigabyte.

Sizin yorumlarınız nelerdir?
MSI, Intel (eskis gibi intel anakartlar yok ama olsun :)) ve asRock Taichi en krallari. Asus Giga vs. heyecandir.

Modelden modele değişiyor. Ama dizüstülerde gözlemlediğim kadarıyla:

MSI > ASUS.
Dediğim gibi model yerine genel olarak giriş seviyesi, orta seviye ve üst seviye sistemleri genel marka anlamında karşılaştırıyoruz. Dizüstünde kesinlikle katılıyorum. MSI > ASUS.

MSI, Intel (eskis gibi intel anakartlar yok ama olsun :)) ve asRock Taichi en krallari. Asus Giga vs. heyecandir.
Intel anakart DDR2 sistem olarak eskiden bende de vardı. Açıkçası taş gibi duruyordu haklısın :) Bu konuda da ayrıca ASRock anakartların çok övüldüğüne şahit oluyorum. Evet geçmişte ufakta olsa bir deneyimim var. Sanırım eğer yeni bir sistem toplarsam kesinlikle MSI ya da ASRock alacağım gibi.