Gün ışığı almaları bu kuşlar için oldukça iyi. Dikkat edilmesi gereken kısım doğrudan güneşin önüne koymamak olacaktır. Siz ortamını ayarlamışsınız zaten, sıkıntı olmaz.
Yeni alınmış bir kuşa göre oldukça dost canlısı. Tebrikler, kendinize oldukça sevecen bir dost edindiniz.
Yemliği keşfedene kadar siz elden verin yemini falan. Aranızdaki dostluğu da pekiştirmiş olursunuz böylece. Suluk konusunda ise odada 7/24 oturmuyorsanız takibi oldukça zor. Suyun içildiği falanda öyle kolay anlaşılmaz. Yem değil sonuçta kırınca kabuğu kalsın.
Bak bu da iyi. Kendisini öyle tellere ters falan asarak savunmasız konuma sokması ortama güven duyduğunu gösterebilir.
Cezam vardı hocam, yazamadım. Teşekkür ederim değerli yorumların için. Birkaç gün gözlem yapacağım. Önemli bir gelişme olursa aktarırım
@Paper.C Hocam selam. Hem biraz durumdan bahsedeceğim hem de danışmam gereken bir iki konu olacak. Biraz uzun olabilir, kusura bakmayın.
Kuşu alalı 4 gün oldu. Normalde üst katta benim odamdaydı fakat 2. gününde, ben de dışarıdayken babam kuşu alt kata almış, salona. Ev ahalisinin yaşadığı odaya yani. Aynı gün içerisinde de kafesten salmış. Kuş biraz uçmuş falan, ardından babam tekrar kafese sokmak için yakalamaya çalışmış, o esnada kuyruğundan bir tüy kopartmış.
Dün de 3. gündü ve kafesten çıkarmadık akşama kadar. Sadece akşam vakti ben kafesiyle alakalı düzenleme yapıyordum ve o esnada salmak durumunda kaldım. Yine biraz uçtu. Sonra yakalayıp kafesine koyduk.
(Bu arada tüm bunlar yaşanıyor fakat kuş artık kafesine iyice alışmış diye gözlemledim ben. İlk günlere nazaran daha sık ötüyor, yemliğinden yem yiyor, suluğundan su içiyor, kafesteki oyuncaklar ile oynuyor, kuş sesi açtığımda karşılık veriyor ve kafesin içinde taklalar falan atıyor, kafes kapısının önüne geliyor beni çıkart dermişcesine)
Bugün ise 4. gündü ve ben sabah saatlerinde kuşumla ilgilenirken, mesela elimi kafesine soktuğumda falan, kaçtığını gözlemledim. Yine elime falan atlıyor, zıplıyor ama ilk günkü gibi değil. Biraz panikler gibiydi sanki, elimden yem de yemedi. Evden çıktım öğlen. Biraz önce (17.15) evi aradım ve durumu sordum. Salmışlar yine. Kuş uçmuş biraz, ardından kendi kendine kafesine girmiş ve yem yemiş, su içmiş.
Sizce bir problem var mı? Alışmaz diye çekiniyorum. Maksadım hazır yavruyken bize iyice ısınması.