Detaylar
Kim cevapladı?Leviodas
Yetkin
İleri düzey matematik görmek iş hayatında belirli bir oranda kullanılıyor veya kullanılmıyor. Peki gerçekten de bir kazanım katıyor mu?
Bende merak ediyorum bunu. Bilgisayar mühendisliğinde öğretilen matematik hayatımda ne kadar işe yarar ?
Bronzen
Başarılı
Yapay zeka alanında gerekli diye biliyorum.Bende merak ediyorum bunu. Bilgisayar mühendisliğinde öğretilen matematik hayatımda ne kadar işe yarar ?
Leviodas
Yetkin
Matematik konusunda pek iyi olduğum söylenemez o yüzden biraz korkuyorum geriliyorum. Ama istediğim meslek olduğundan vazgeçmekte istemiyorum.
- Makaleler
- 23
Problem cozme yetenegi katar basite indirgemek gerekirse.
Hayaliniz programcılık mı yoksa mühendislik mi? Onu iyi tartıp anlayın derim. Fiziği ve matematiği sevmiyorsanız hatta nefret ediyorsanız mühendislik okumak asla size göre olmayacaktır.Matematik konusunda pek iyi olduğum söylenemez o yüzden biraz korkuyorum geriliyorum. Ama istediğim meslek olduğundan vazgeçmekte istemiyorum.
Hayaliniz programcılıksa iki yıllık bilgisayar programcılığı bölümleri mevcut. Kaliteleri haklında bilgiye ise sahip değilim.
Max Verstappen
Yetkin
Matematik derken neyi kastettiginize bagli. Yani, is hayatinda cok muhtemelen polinomlarda derece islemlerini kullanmayacaksiniz ama mesela ayrik matematik (discrete mathematics), formel mantik (formal logic) ogrenmede isinize yarayacak. Dogru ogretilmese de baslangicini lisedeki mantik (p q konusu olan) olarak dusunebilirsiniz. Formel mantiktan formel diller, automata theory, oradan Prolog gibi bildirimsel programlama (declarative programming) ivir zivirini daha rahat kavramanin onu acilacak.
Bilgisayar bilimleri icin konusuyorum. Bina yapiminda gorev alacak muhendisin universitede daha cok matematiksel ve formul bazli islemlere maruz kalmasi normal.
Bilgisayar bilimleri icin konusuyorum. Bina yapiminda gorev alacak muhendisin universitede daha cok matematiksel ve formul bazli islemlere maruz kalmasi normal.
Günlük hayatta basit matematik işlemleri yapmak gerekebilir, iş kurarsın kâr zarar oranlarını kendin hesaplarsın vs. matematik her alanda kullanılır. Hesap gerektiren her şeyde yani.
Ama eğri oturup doğru konuşalım, ileri düzey matematiğin hayatınıza katacağı öyle önemli bir şey yok. Kaçınız ileri düzey matematik biliyorsunuz veya nerelerde bunu uyguluyorsunuz? Akademik anlamda sadece.
Ha işiniz yazılımdır, fiziktir veya matematiğin kökeni olduğu yerlerdendir o ayrı.
Ama eğri oturup doğru konuşalım, ileri düzey matematiğin hayatınıza katacağı öyle önemli bir şey yok. Kaçınız ileri düzey matematik biliyorsunuz veya nerelerde bunu uyguluyorsunuz? Akademik anlamda sadece.
Ha işiniz yazılımdır, fiziktir veya matematiğin kökeni olduğu yerlerdendir o ayrı.