Mükemmellik, eksiksiz ve kusursuz olma durumunu ifade eden bir kavramdır.
Fakat bu evrende hiç bir şey mükemmel değildir bu bilimsel olarak bilinen bir gerçektir.
Buna rağmen semavi dinler Tanrının, evreni mükemmel ve kusursuz yarattığını iddia eder.
Semavi dinlere göre her şeye gücü yeten tek varlık Tanrıdır. Bu durumda ben bir kedinin mükemmel olduğunu iddia ederim ve onun kusursuz sonsuz güce sahip olduğunu ve her şeye gücü yettiğini söylerim üstelik kedi dünyamızda bulunan bir hayvandır. Fakat kediye hayali bir kuvvet eklemiş olurum, ben böyle düşünebildiğime göre her şeye gücü yeten kediyi düşünebildiğime ve kelimeye dökebildiğime göre bu öyle bir kedinin var olduğu anlamını mı taşır? hayır.
Bu durumda semavi dinlerin mantığına göre kedi varsa ki “kedi” var ve her şeye gücü yettiğini söylüyorsam öyle bir kedi olmak zorundadır çünkü var olmasaydı ben bunu bilemezdim, öyle bir kedi var ve kendini bize tanıtmak istiyor bu yüzdende her şeye kuvveti yetmeyen kedileri yaratmış diyebiliriz. Ama hiç bir şey kanıtlamış olamayız.
Tıpkı Süperman hikayesi gibi, böyle bir hikaye var ve ben bundan bahsediyorum ama bu Süperman’e inandığımı açıklamaz.
Ben tanrının gücü her şeye yeter diye bir iddiada bulunmuyorum semavi dinler bulunuyor ama eğer böyle bir varlık olsaydı da o omnipotent bir varlık olsaydı, onun varlığını bilemezdim ve ona inanmamda gerekmezdi, net bir kanıt olmadığı sürece ki zaten kanıtlanamazdı.
Her şeye gücü yetmek paradoksal bir kavramdır. En büyük çelişkilerden birisi budur.