Peki bu neden bizim sorunumuz? Ürdün tuttu zorla postaladı hepsini. Din kardeşleri, dil kardeşleri, ırk kardeşleri varken neden ipini koparan bize geliyor? Bu kafayla ülkeyi bırak ev geçindirmen zor söyleyeyim sana.

Ah Suri vah Suri ayaklarını bırak, önce mülteci gibi yaşayan kendi vatandaşını insan gibi yaşat sonra başkasına yardım edersin. Karın doyunca beslenmiş olmuyorsun. Beyaz ekmeği makarnayı şekeri bas, doysun olmuyor. Karnını doldur okula, işe yolla diye insan olunmuyor.
Sorunun cevabı çok basit. Çünkü savaş Hatayın 40 kilometre güneyinde kopuyor da ondan. Savaş Yemen'de değil, Arabistan'da değil, hemen yanında kopuyor. Ürdün tutmadı, Ürdün halkının %60'ı Filistinli mültecilerden oluşuyor zaten. Ayrıca onların postalaması kolay çünkü bize nazaran daha az göçmen geliyor. Ne yapmayı öneriyorsun mesela, sınırı kapatıp bizim tarafa geçenleri öldürüp herkesi ölüme mi terk edelim? Eğer vicdansızsanız bir şey diyemem tabi. Fakat merhametim buna müsaade etmiyor.
Esad savaşı kazandı, zorlamanın anlamı yok.
Savaş daha bitmedi, Katil Esad muhaliflerin elinde can verene kadar da bitmez. Ama yine de dediğini doğru kabul edelim, savaş bitmiş olsun. Sence Esad bizimle barışmak istiyor mu, Esad Suriyelileri ülkesine kabul etmek istiyor mu? Tabii ki de hayır. 10 sene önce kendisine silahlı direniş başlatan adamları ülkeye neden kabul etsin Esad? Adamın keyfi yerinde, sarayında yaşıyor. Halkı bir asgari ücretle 1 litre benzin bile alamıyor, ama umrunda değil. Diğer soruya geçelim, diyelim ki hadi %00.1 ihtimalle Esad da kabul etti barışmayı. Sence muhalifler bunu kabul edecek mi? Hayatı boyunca rejimi devirmek için yaşayan, gerek hafız esad ile de mücadeleye girişen bu insanlar tamam Türkiye barışmak istiyor konu kapansın hadi evlerimize dağılalım mı diyecekler?

Gayet de yapılır. Ne yapacağız? 2028'e kadar vatandaşlık verilen araplarla mı yaşayacağız?
Evet. Kim iktidara gelirse gelsin böyle olacak. İstesek de istemesek de, uluslararası kurallar ve avrupa insan hakları var. Yani birilerinin tabiriyle öyle mancınıkla karşı tarafa atamıyorsun.

Peki bu neden bizim sorunumuz? Ürdün tuttu zorla postaladı hepsini. Din kardeşleri, dil kardeşleri, ırk kardeşleri varken neden ipini koparan bize geliyor? Bu kafayla ülkeyi bırak ev geçindirmen zor söyleyeyim sana.

Ah Suri vah Suri ayaklarını bırak, önce mülteci gibi yaşayan kendi vatandaşını insan gibi yaşat sonra başkasına yardım edersin. Karın doyunca beslenmiş olmuyorsun. Beyaz ekmeği makarnayı şekeri bas, doysun olmuyor. Karnını doldur okula, işe yolla diye insan olunmuyor.
Dostum, aslında şu var ki; İpini koparan desen de, istesek de istemesek de Suriye, eski Osmanlı toprağıydı ve zamanında Osmanlı onlara hükmetmişti. Yani Afganları saymazsak, pek de uzak bir ırk değiller.

Köy enstitülerini kapatıp kendi köylülerini dahi eğitemeyen ülkenin, mülteci almasını desteklemiyorum çünkü eğitim seviyesi düşük ulus, sığınmacıları ülkeye adapte edemez.

Bu kadar açık ve net.

Çünkü savaş Hatayın 40 kilometre güneyinde kopuyor da ondan.
Hadi ordan. Kendi ırkdaşları bunlara tekmeyi bastı bunlar da Türkiye’ye geldi, bu kadar basit. Sen sanıyor musun BAE, Suudi, Kuveyt, Katar bunlari alsa Türkiye’ye gelirler?
Ne yapmayı öneriyorsun mesela, sınırı kapatıp bizim tarafa geçenleri öldürüp herkesi ölüme mi terk edelim?
Aynen birader hatta toplama kamplari kuralım fırınlarda sabun yapalım, çok iyi olmaz mı?

Saçma saçma konuşma lütfen ya. Evleri belli işleri belli, 1 ay içinde gidin diyeceksin, gitmeyeni tutacaksın sinir dışı edeceksin.
Eğer vicdansızsanız bir şey diyemem tabi. Fakat merhametim buna müsaade etmiyor.
Vicdan masturbasyonunu bırak. Duygu sömürüsü yapma. Ülken darbe girisimleriyle, terorle, ekonomik krizle mücadele ediyor. Sence 10 milyon mülteciye bakacak durumda mıyız? Senin halkın et zor yiyor et!

Madem bu kadar vicdanlisin Afrika’daki aç insanları da alalım. Hastaları da toplayalım tedavi edelim burada, umarım yeni salgınlar çıkarmazlar. Pakistan’ı toplayıp dolduralım ülkeye. Bütün Uygur Türkler’ini de alalım.

Geç bu işleri. Dünyada hiçbir ülke almıyor da Avrupa sana para verip sen doldur diyor, üstüne karikatürler yapıyor “EU’nun bekçi kopegi” diye.

Evet. Kim iktidara gelirse gelsin böyle olacak. İstesek de istemesek de, uluslararası kurallar ve Avrupa insan hakları var. Yani birilerinin tabiriyle öyle mancınıkla karşı tarafa atamıyorsun.
Aynısını roboski için diyemeyenler lütfen sussun. Kendi vatandaşımızın canını önemsemeyen AKP'nin derdinin araplar olması normal. Sanırsın Erdoğan'ın insan hakları çok umurundaydı :D
Dostum, aslında şu var ki; ipini koparan desen de, istesek de istemesek de Suriye, eski Osmanlı toprağıydı ve zamanında Osmanlı onlara hükmetmişti. Yani Afgan'ları saymazsak, pek de uzak bir ırk değiller.
Eee? Almamız için bir bahane mi bu? Zamanında sırtımızdan bıçaklayanları neden ülkemize alıyoruz? Arapların bu dünyada ne değeri var bizim için de besliyoruz bunları?
Esad Suriyelileri ülkesine kabul etmek istiyor mu?

Yahu sen daha ne dediğini bilmiyorsun gelmişsin burada vicdan yapıyorsun.

Son düzenleme:
Saçma saçma konuşma lütfen ya. Evleri belli işleri belli, 1 ay içinde gidin diyeceksin, gitmeyeni tutacaksın sinir dışı edeceksin.
Çoluk çocuk işi sanıyorsunuz devlet işlerini herhalde :D Nereye yollayacaksın zeka küpü? Onu da söylesene. Nereye sınırdışı edeceksin? Kim alacak? Nereye gidecekler? Haritada Suriye'yi gösteremeyecek adamlar bana ahkam kesiyor burada.

Madem bu kadar vicdanlisin Afrika’daki aç insanları da alalım. Hastaları da toplayalım tedavi edelim burada, umarım yeni salgınlar çıkarmazlar. Pakistan’ı toplayıp dolduralım ülkeye. Bütün Uygur Türkler’ini de alalım.
Afrikalıların kafasına bomba düşmüyor kardeş. İki dakikanı ayır da Suriye'de neler olmuş bir bak. Kimyasal gaz ile öldürülenler mi dersin, kadınların çukurlara doldurup kafalarına makinalı tüfeklerle sıkılması mı dersin, çocukların derilerinin yüzülmesi mi dersin, daha sayayım mı?
Aynısını roboski için diyemeyenler lütfen sussun.
Ölen her masum insan için deriz.
Hayatında Suriye'ye dair hiçbir şey okumamış, belki haritada bile gösteremeyecek adamlar bana ahkam kesiyor. Kendi halkını çok seven Esad'a sor lütfen, neden geri dönme çağrısı yaptıktan sonra kendi halkını patlatıyor acaba :D Neden hala YPG'ye destek çıkıyor? Esadın geri dön çağrısını yapmasının sebebi onları öldürmekten başka bir şey değil. Kendisine karşı isyan eden ve silah kullanan insanları ülkesine alacak kadar aptal değil bu adam.
Allah Allah, rejim TSK üslerini vurmaya çalışmış. Halbuki çok barışcıllardı, bize gül çiçek dağıtıyorlardı, neden yapmışlar ki bunu?

Son düzenleme:

Şu habere inandıysan helal olsun. Zaten savaşın baş sebebi olan adam gelin, 2 şaka yaptık, hadi dönün artık mı diyecek? Daha 3-5 gün önce bir videoda gördüm, çukura ata ata kafalarına sıkıyorlardı. Kötü mülteci yoktur, denetimsiz mülteci vardır. Adam gibi adalet sistemin olursa, şikayetçi olmazsın.

Eee? Almamız için bir bahane mi bu? Zamanında sırtımızdan bıçaklayanları neden ülkemize alıyoruz? Arapların bu dünyada ne değeri var bizim için de besliyoruz bunları?

Türklerin, Avrupa'da ne değerin var? Neden bilmem kaç milyon Türk Avrupa'da? Türkler Avrupa'da sorun çıkartmıyor da ondan de, bende güleyim.

Dostum, aslında şu var ki; İpini koparan desen de, istesek de istemesek de Suriye, eski Osmanlı toprağıydı ve zamanında Osmanlı onlara hükmetmişti. Yani Afganları saymazsak, pek de uzak bir ırk değiller.
Değil mi? İngilizlerle bir olup arkamızdan iş çeviren hainlere kapımız açmalıyız ki yarın çogunluk oldukları yerde İngilize sarılsınlar. Tekrar isyan çıkartsınlar. İngilizler de zaten bir Ermeni veya Kürt devleti için can atıyor.

Tarih bilincinden yoksun bir yorum olmuş.

Dili, ırkı veya dini fark etmez. Benim vergimle asalak gibi yaşayan veya parayı basıp vatadaşlık alınca Türk'e köpek muamelesi yapan herkes gitsin. Umurumda değil. Yok orası eskiden vatan toğrağıydı, yok din kardeşimiz hiç umurumda değil.

Adamın ismi Platon ama Emevi ve mülteci sevici. Tarih bu şakacı olduğunu sanan torlleri de yazacak. Hem mültecileri savunuyor hem de CB gibi ögüt veriyor. Neyse makarnaya devam edin.

Son düzenleme: