İnsanlar ciddi şekilde günah ve sevaplarına takmış durumda
Neden bilmiyorum ama herkes yaptığı şeylerde günah mı yoksa sevap mı diye dikkat ediyorlar. Bence insan bir işi yaparken o iş bana yakışıyor mu yakışmıyor mu diye bakması gerek. Çünkü insan günah sevap işlerine takılırsa hayatını yaşayamaz. Hata yapmadan doğru öğrenilmez bu hayatın gerçeği.
Birde her şeye internetten o günah mı şu günah mı diye bakanlar var. Ben bunu şahsen tamamen yanlış buluyorum. Neden mi? Çünkü internet kendine göre Müslümanlık dinini oluşturmuş. Elimde örneğim de var.
Artık İnternetin yarattığı Müslümanlık demek istiyorum çünkü bu Müslümanlık değil.
Bir İnternet sayfası, kitapta müzik dinlemenin ve müzik aleti çalmanın günah olduğunu, bunun da hadislerde açık açık belirtildiğini söylemiş.
Gerçekten çok komik. En başta bahsettiğim her şeye günah mı sevap mı diye bakan, skolastik düşünceye sahip, cahil bir insan buna direkt inanır ve müzikten soğur.
Bende bir ara kaşımı çizdiriyorum diye kâfir damgası yedim ve şu anda hala da bana kâfir diyorlar. Bu durumdan deli gibi rahatsız oluyorum, bunu da hep belirtiyorum fakat bunu yapan şahıslar (şahıs demeye bin şahit ister) anlamıyorlar. Cahilliklerine bağışlıyorum.
Yaşıtlarına göre olgun olmanın verdiği kötü bir yan. Ama ileride kazanan ben olacağım için bu saatten sonra keyfimi bozmuyor, tam gaz devam ediyorum.