İslamiyet bile bilimle çelişti. Evrim yüzünden. Bu yüzden dinin bir önemi kalmadı. Ben inanıyorum orası ayrı konu.
Nintendo oynarım oynamam seni ilgilendirmez.
Hala yanlış yere takılıyorsun
Oyna oyna hakkaten beni ilgilendirmez. Ama milyarlarca insanın inancının da 2024'le bir alakası yok. Böyle bir yargıya vardığına göre daha kişisel bir konu olabilir diye düşündüm, belki Nintendon olunca tamam artık inanmayabilirim demiş bile olabilirsin
Yani diyorum ki birbiriyle alakası olmayan şeyleri ilişkilendirme.
Evrimi kim ispatlamış, her şey kesinlesmis ki İslamla çelişsin? Saçma sapan şeyleri insanlara kesin diye yutturuyorlar. Dünyadaki tek din İslam değil, yaratıcının varlığına inananlar sadece müslümanlar değil. Batıda da doğuda da binlerce bilim adamı var çeşitli alanlarda ve yaratıcının varlığına ve herhangi bir dine inanıyorlar. Tabi inanmayan da var, bu da demek oluyor ki belirli bir yere kadar akıl yürütülebilir, ama sonrası inanç işi. Aksini söyleyen kesinlikle yalan söylüyordur. Belirli bir yaş aralığında inanmamak daha popüler oluyor ki zaten bu dünya çapında yapılan arastirmalarda da kanitlanmis bir gerçek, bence marjinal olmaya calismaktansa mantıklı olup objektif yaklasmak daha sağlıklı olur.
Neden haram? Zararlı mı? Sebep ver yoksa inandırıcılığı kaçar. Domuz etinin haram olmasının sebebi parazit yuvası olduğu, alkol, içkinin yasak olma sebebi ise insanın aklını alıp olmadık işler yaptırmasıdır. Peki müzik dinlemenin zararı ne?
Yanlış ve doğru bilgiler karışmış
Domuz etinin haram olmasının sebebi parazit marazit değil. Biri parazit olmadığını ispatlarsa veya parazitten arindirirsa (eğer varsa) o zaman haram olmaktan çıkar mi? Eğer haramligi parazite baglarsak çıkar, ancak gerçek öyle değil. Domuz eti haram çünkü yaratıcı onu haram kılıyor başka sebebi yok. Alkolün haram olması da aklı ortmesiyle alakalı, tek sebep bu. Bir insan ben alkol içince daha iyi bir insan oluyorum dese de haram haramdir, yani insanı kötülüğe sevketmesi doğrudan konuyla ilişkili değil.
Müzik dinlemeye gelince, burada doğrudan haramlik/helallik sözkonusu değil ki zaten. Gidip de Tanrı yerine sana tapıyorum gibi sacma sapan sözleri olan şarkılar dinlersen elbette bu haram oluyor, çünkü İslam'a göre şirk oluyor. Bunun gibi haramları övme ve özendirme varsa elbette haram, onun dışında insanı dinlendiren, huzur veren şeyleri dinlemek haramdir demek için elimizde hiçbir şey yok.