Müslüman insanlar, yeni Müslümanlık yaratan internet ve skolastik düşünce

Müzik aletleri ve çalgı ulemanın çoğunluğuna göre haram kabul edilmiştir.
Ya allah aşkına kim neresinden uydurup sana müzik aletlerinin yasak olduğunu söyledi arkadaş.
Niye ki, sen Nintendo'yla oynuyorsun diye mi?
Adam oynayamaz mı? Ben Xbox’ta oyun oynuyorum, oynayamaz mıyım? Dediğin şeyle konu o kadar alakasız ki.

İfadeler: 199
Bu ulemanın çok küçük bir kısmının görüşü. Çoğunluğa göre haram.

Neden haram? Zararlı mı? Sebep ver yoksa inandırıcılığı kaçar. Domuz etinin haram olmasının sebebi parazit yuvası olduğu, alkol, içkinin yasak olma sebebi ise insanın aklını alıp olmadık işler yaptırmasıdır. Peki müzik dinlemenin zararı ne?

Dalga mı geçiyorsun?
Yılın 2024 olmasıyla senin söylediğin şeyin alakasını kurmaya çalışıyorum. Belki Nintendon olunca başka bir şeye ihtiyacın kalmadığını düşünmüş olabilirsin ne bileyim iste bağlantı arıyorum.

Adam oynayamaz mı? Ben Xbox’ta oyun oynuyorum, oynayamaz mıyım? Dediğin şeyle konu o kadar alakasız ki.
Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Oyna kardeşim banane.

İslamiyet bile bilimle çelişti. Evrim yüzünden. Bu yüzden dinin bir önemi kalmadı. Ben inanıyorum orası ayrı konu.

Nintendo oynarım oynamam seni ilgilendirmez.

İslamiyet bile bilimle çelişti. Evrim yüzünden. Bu yüzden dinin bir önemi kalmadı. Ben inanıyorum orası ayrı konu.

Nintendo oynarım oynamam seni ilgilendirmez.
Hala yanlış yere takılıyorsun Oyna oyna hakkaten beni ilgilendirmez. Ama milyarlarca insanın inancının da 2024'le bir alakası yok. Böyle bir yargıya vardığına göre daha kişisel bir konu olabilir diye düşündüm, belki Nintendon olunca tamam artık inanmayabilirim demiş bile olabilirsin Yani diyorum ki birbiriyle alakası olmayan şeyleri ilişkilendirme.

Evrimi kim ispatlamış, her şey kesinlesmis ki İslamla çelişsin? Saçma sapan şeyleri insanlara kesin diye yutturuyorlar. Dünyadaki tek din İslam değil, yaratıcının varlığına inananlar sadece müslümanlar değil. Batıda da doğuda da binlerce bilim adamı var çeşitli alanlarda ve yaratıcının varlığına ve herhangi bir dine inanıyorlar. Tabi inanmayan da var, bu da demek oluyor ki belirli bir yere kadar akıl yürütülebilir, ama sonrası inanç işi. Aksini söyleyen kesinlikle yalan söylüyordur. Belirli bir yaş aralığında inanmamak daha popüler oluyor ki zaten bu dünya çapında yapılan arastirmalarda da kanitlanmis bir gerçek, bence marjinal olmaya calismaktansa mantıklı olup objektif yaklasmak daha sağlıklı olur.

Yanlış ve doğru bilgiler karışmış Domuz etinin haram olmasının sebebi parazit marazit değil. Biri parazit olmadığını ispatlarsa veya parazitten arindirirsa (eğer varsa) o zaman haram olmaktan çıkar mi? Eğer haramligi parazite baglarsak çıkar, ancak gerçek öyle değil. Domuz eti haram çünkü yaratıcı onu haram kılıyor başka sebebi yok. Alkolün haram olması da aklı ortmesiyle alakalı, tek sebep bu. Bir insan ben alkol içince daha iyi bir insan oluyorum dese de haram haramdir, yani insanı kötülüğe sevketmesi doğrudan konuyla ilişkili değil.

Müzik dinlemeye gelince, burada doğrudan haramlik/helallik sözkonusu değil ki zaten. Gidip de Tanrı yerine sana tapıyorum gibi sacma sapan sözleri olan şarkılar dinlersen elbette bu haram oluyor, çünkü İslam'a göre şirk oluyor. Bunun gibi haramları övme ve özendirme varsa elbette haram, onun dışında insanı dinlendiren, huzur veren şeyleri dinlemek haramdir demek için elimizde hiçbir şey yok.

Son düzenleme:
Ya allah aşkına kim neresinden uydurup sana müzik aletlerinin yasak olduğunu söyledi arkadaş.
Yav daha dün gelenlerde bize bir şey öğretmesin bir zahmet güzel kardeşim, yıllardır okuyoruz, kütübü sitte dahil çoğu hadis kitaplarını okumuş, şerhlerini bitirmiş biriyim. Hayatınızda ilk defa müzik aletlerinin haram olduğunu mu duyuyorsunuz? Açarsın bakarsın, internet elinizin altında, eskisi gibi kitaplara binlerce lira vermek zorunda değilsiniz. Bana itiraz etmeden önce bir yaz bak, ön araştırma yap yahu. Hasbinallah.

Yıllardır okuyorsun ama hala geri kafalı kalmışsın. Müzik haram falan değil içinde uygunsuz içerik geçmediği sürece. Kaynak ver göster bakalım. 21. yüzyıldayız millet hala müzik haram diyor ya kafayı yiyeceğim.

Domuz etinin veya içkinin haram olmasının sebebi yok kardeşim, hikmetleri var. Başlıca sebebi Allah'ın haram kılmasıdır. İlla bir sebebi olmak zorunda değildir, haram dediyse haramdır. Zararlı olmasına gerek yok. Bunun sahih kaynaklarda yeri var, malum buradaki yetkililer izin vermiyor, açın internetten bakın.

Yıllardır okuyorsun ama hala geri kafalı kalmışsın. Müzik haram falan değil içinde uygunsuz içerik geçmediği sürece. Kaynak ver göster bakalım.
Ben de çeşitli azınlık görüşlere dayanarak helal müziğin olduğunu savunuyorum güzel kardeşim benim. Fakat bu realiteyi görmeme engel değil, ulemanın çoğu müziği haram olarak görmüştür. Hepsi demiyorum fark ettiysen, çünkü caiz olduğunu söyleyenlerde var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…