Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

truth

Becerikli
8x2 (16 GB) DDR4 RAM, MX330 2 GB VRAM, 11. Nesil Intel Core 2.4GHz işlemci, 512 GB SSD.

Windows 10, Laptop.

Assassin's Creed Odyssey oynarken FPS düşüklüğü yok fakat çok fazla anlık drop giriyor.

Driverlar güncel.
NVIDIA Denetim Masasında ayarlar varsayılan halde.

@Hasan Merkit

Son düzenleme:
Yapıldı hepsi. Başka bir yol var mı?
Yetersiz kalmış. İşlemci 98 dereceyi görüyorsa FPS drop çok doğal. Çünkü kendi performansını tamamen yanmamak için kısmak zorunda. Kendini frenliyor ve biz bu fren işlemine (İngilizcesi olan) "Throtte" diyoruz.

Kullandığınız macunun modeli nedir?

Çözüm
Yetersiz kalmış. İşlemci 98 dereceyi görüyorsa FPS düşmesi çok doğal. Çünkü kendi performansını tamamen yanmamak için kısmak zorunda. Kendini frenliyor ve biz bu fren işlemine (İngilizcesi olan) "Throtte" diyoruz.

Kullandığınız macunun modeli nedir?

Teknik servis yapmıştı onu. Fanda değiştirilmişti. Laptopun orijinal fanı değil de başka fan monte etmişti. Fan ile ilgili bir sorun mudur?

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000058479/graphics.html bu nedir?

Eğer cihaz sıcak havayı dışarıya atıyorsa sanmam. Fan deliklerini tamamen kapatmadan elinizle yoklayabilirsiniz. Ama Intel'in bu işlemcileri çok ısındığı hâlde bunun bilincinde olmayıp yüksek kalite macun kullanmayabiliyorlar.

Benim önerim, PTM7950 denemeniz.

Eğer cihaz sıcak havayı dışarıya atıyorsa sanmam. Fan deliklerini tamamen kapatmadan elinizle yoklayabilirsiniz. Ama Intel'in bu işlemcileri çok ısındığı hâlde bunun bilincinde olmayıp yüksek kalite macun kullanmayabiliyorlar.

Benim önerim, PTM7950 denemeniz.

Evet öneriyorlarmış bunu. İleride bakarım, nasıl olsa laptopun garantisi de bitti; garantisi varken dokunmaya çekiniyordum.

Attığım linke baktınız mı?

Teşekkür ederim dostum. Oyun içerisinde birkaç ayar yapsam işlemci yükü azalır mı yoksa donanımsal bir sorun mu bu?
Şimdiden teşekkür ederim, hayırlı geceler :)
Donanımsal sorun dersek biraz yanlış kaçabilir ama sanırım donanımsal diyebiliriz çünkü soğutma sistemi iyi durumda değil. Ama çözülemez de değil. :)

Donanımsal sorun dersek biraz yanlış kaçabilir ama sanırım donanımsal diyebiliriz çünkü soğutma sistemi iyi durumda değil. Ama çözülemez de değil. :)

Oyun içi ayarlarla oynamayı deneyim bakalım. Sonra tekrar sıcaklıklara bakayım, sayende bunu öğrendiğim iyi oldu.
İyi geceler sana dostum.