Detaylar
Kim cevapladı?Gencim ama sporu öyle çok yapmıyorum. Aylar önce başka bir sebepten EKO çektirmiştik, pompa gücü olması gerekenden hafif yüksek çıkmıştı (EF: Yüzde 71). Bu sebeple olabilir mi?Gençsen veya spor yapıyorsan, 50-60 arası olması normal.
Astrea Virgo
Yetkin
Spor yapmadığın durumda kalp atış hızın böyleyse, kardiyolojiye görünmelisin. 3-4 aydır spora gidiyorum 60'ın altına kolay kolay düşemedim.
seeraddar
Yetkin
Gayet iyi. Benimki otururken bile 100 civarı. Koşmaya kalksam 150 üstünü görüyor. Kalpten gideceğim bu gidişle az kaldı.
Voleybol oynarken 180 oluyordu benim. Koşmuyordum bir de.
Elma ısıran
Üstün
Yaklaşık 2 senedir düzenli kardio, fitness yapıyorum. 5-10 km koşular vs. Dinlenme anında kalp atış hızım 60-65 arasında seyreder. 50'leri çok görmem. Spor yapmıyorsan bu kadar düşük olması konusunda belki kardiyolojiye başvurabilirsin.
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Normal. 50 altı bradikardi diye geçer ama onun için de tıbbi teşhis gereklidir. Ben de düzenli egzersiz yapıyorum orta şiddette ancak yıllardır. Yani 32 yaşındayım 7-8 yaşımdan beri egzersiz basketboll, masa tenisi yüzme ve fitness olarak hep hayatımda oldu. Ayrıca düzenli sauna kullanımım da var. Benim de 52-65 arası değişiyor dinlenirken kalp atış hızım.