21611

Becerikli
Az önce nabzıma baktım ve 59 çıktı. Bana düşük gibi geldi. Genelde 55 ile 65 arasında oluyor. 65'in üstüne normal bir zamanda genelde çıkmıyor. Bu sebeple hastaneye gitmeli miyim? Yoksa normal mi?

Duzenli spor yapiyorsan normal. Pro bisikletcilerin ya da yuzuculerin nabzi dinlenme aninda 50'nin altina kadar iniyormus ornegin.

Spor yapmadığın durumda kalp atış hızın böyleyse, kardiyolojiye görünmelisin. 3-4 aydır spora gidiyorum 60'ın altına kolay kolay düşemedim.

Yaklaşık 2 senedir düzenli kardio, fitness yapıyorum. 5-10 km koşular vs. Dinlenme anında kalp atış hızım 60-65 arasında seyreder. 50'leri çok görmem. Spor yapmıyorsan bu kadar düşük olması konusunda belki kardiyolojiye başvurabilirsin.

Normal. 50 altı bradikardi diye geçer ama onun için de tıbbi teşhis gereklidir. Ben de düzenli egzersiz yapıyorum orta şiddette ancak yıllardır. Yani 32 yaşındayım 7-8 yaşımdan beri egzersiz basketboll, masa tenisi yüzme ve fitness olarak hep hayatımda oldu. Ayrıca düzenli sauna kullanımım da var. Benim de 52-65 arası değişiyor dinlenirken kalp atış hızım.
IMG_5274.webp