NAS vs Dropbox

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Serj
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 97
  • Etiketler Etiketler
    dropbox nas

Serj

Uzman
Yer
İstanbul
Merhaba, içerik prodüksiyon işi için Google Drive kullanıyoruz. Fakat videoları açıp oynatmak olsun, dizin taraması olsun, video thumbnail'larının yüklenmesi olsun, hepsinde çok yavaş. NAS mı kursam yoksa Dropbox'a mı geçsem diye kararsızım. Dropbox maliyeti çok yüksek ona vereceğim parayla rahatça NAS kurabilirim.

Merak ettiğim şey 1000/50mbps fiber hat ile Dropbox'tan daha iyi ve hızlı çalışır mı bir NAS sunucusu ? Yerel Ağ'da kullanmıyoruz Cloud gibi kullanacağız (Google Drive, Dropbox gibi).

Deneyimi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
50 upload dosyalarınızın çoğunun yüksek boyutlu olduğunu düşününce oldukça yetersiz. Ne kadar depolama alanına ihtiyacınız var?

50 upload dosyalarınızın çoğunun yüksek boyutlu olduğunu düşününce oldukça yetersiz. Ne kadar depolama alanına ihtiyacınız var?
2 yılda şimdilik 2TB’a yakın görüntü birikti. Bu hızla her sene 2 tb alana ihtiyaç olacak gibi. Drive’da alan konusunda sıkıntım yok 32 tb civarı alanımız var.

Zaten Nas’tan vazgeçtim şimdilik her elemanın bilgisayara 2 tb ssd alıp taktım ve ortak drive klasörünü ç.dışı moda aldım. O diskler doldukça eski görüntüleri only-cloud olan arşiv klasörüne taşıyarak diskte yer açıyorum. Bu çözüm şimdilik iyi ve işimizi görüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…