Konu Başlıkları Gizle
Selam dostlar,
Malum biliyorsunuz, yeni nesil dizellerin hepsi Adblue sistemine sahiptir. Bende uzun yıllardır (2020) yılından beri bu şekilde kullanıyorum. Düzenli olarak her sene ortalama 10-15 litre arası eklerim aracıma. Hafif bir anlatım yapacağım sizlere, umarım beğenirsiniz.
Malum biliyorsunuz, yeni nesil dizellerin hepsi Adblue sistemine sahiptir. Bende uzun yıllardır (2020) yılından beri bu şekilde kullanıyorum. Düzenli olarak her sene ortalama 10-15 litre arası eklerim aracıma. Hafif bir anlatım yapacağım sizlere, umarım beğenirsiniz.
BİDON VE HUNİ YÖNTEMİ İLE DOLDURMAK
BİDON VE HUNİ YÖNTEMİ İLE DOLDURMAKBu benim uzun yıllardır kullandığım yöntemdir. Bidon şeklinde Opet markasını tercih ediyorum. Bir de yan markası var, o da olabilir Opet istasyonlarında satılan. Sadece Opet marka olmak zorunda değil tabi. Shell marka AdBlue onu da alabilirsiniz, oda iyi kalitedir. Bidon ile alıyorum, huni ile kendim dolduruyorum. 10 dakika mı almıyor bu işlem. Yaklaşık 5 senedir hiç sorun yaşamadım.
POMPA ŞEKLİNDE ADBLUE DOLUMU
POMPA ŞEKLİNDE ADBLUE DOLUMUBu AdBlue benim çok tavsiye etmediğim bir yöntemdir. Çünkü basınç yapmak ihtimali var sisteme. AdBlue sistemi hassastır. Bugün bir AdBlue arızası ortalama 60-70K civarını bulabiliyor masrafları. Ama fiyatı, bidon şeklinde satılanlardan daha uygundur. O yüzden tercih eden hala çok. Pratik bir yöntemdir, yakıt gibi doldurabilirsiniz. Eğer aracınızda AdBlue arızası oluşursa, yetkili servisin ilk sorduğu soru bu olacaktır. Aracınızı hangi yöntem ile dolduruyorsunuz?
PÜF NOKTALAR
PÜF NOKTALAREğer bidon şeklinde alıyorsanız, üretim tarihi mümkünse yeni alın. Adblue güneş görmemesi gerekiyor direkt, iyi bir şey değil bu. Yine bidon ile dolum yaparken, taşırmamalısınız. Taşarsa iz yapıyor, temizlemek zorunda kalırsınız. Bilinmeyen markalardan uzak durmanızı öneririm. Adblue ekledikten sonra, bir süre daha ışık sönmeyebilir. Bu durumda panik yapmayın, kısa süre sonra sönecektir o ışık kullandıkça aracınızı. Eğer uzun süre sönmez ise, serviste gitmelisiniz önlem amaçlı. Bu uyarıyı alınca sakın beklemeyin fazla, tamamen biterse araç çalışmaz. Işık yandığı gibi dolum yapınız.