Nasıl arkadaş edinebilirim?

Astro.PR

Çalışkan
Merhaba, Uzun zamandır arkadaşım yok ve arkadaş da edinemiyorum. Ayda yılda bir internetten arkadaş edindiğim oldu, ancak onların da pek uzun sürdüğü söylenemez. Açıkçası arkadaşımın olmamasından çok bıktım. Dışarıda arkadaşlarıyla vakit geçiren insanları gördükçe onlara çok imreniyorum. Daha dün denize gittiğimde voleybol oynayan kızlı erkekli bir arkadaş grubunu gördüm. İlk başta onlara katılmayı düşündüm, ancak yanlış anlaşılmaktan korktuğum için katılmadım. Bunun dışında da voleybol örneğinde olduğu gibi kafelerde veya başka yerlerde arkadaşlarıyla gezen insanları görüyorum. Fakat hem iletişim becerilerimin çok iyi olmaması hem de sosyal anksiyete ve paranoyaklık yaşamam nedeniyle insanlarla konuşmakta zorlanıyorum. Ayrıca nasıl konu açacağımı ve sohbeti nasıl sürdüreceğimi de bilemediğim için birine selam bile veremiyorum. Artık internetten arkadaş edinmek istemiyorum. Her seferinde aklıma birine selam vermek geliyor, ancak yanlış anlaşılmaktan, özellikle de sapık olarak görülmekten korkuyorum. "Ailemle vakit geçireyim." desem, annem ve babam hayatta olmalarına rağmen yaklaşık 10 yıldır bana gerçek anlamda bir aile olamadıkları için günlerimi dört duvar arasında çürüyerek geçirmeye çalışıyorum. İlk başlarda yalnızlığa alışmaya çalıştım, ancak alışamayınca geriye tek seçenek olarak arkadaş edinmeye çalışmak kaldı. Ek olarak 17 yaşındayım. Kısacası, bu durumda nasıl arkadaş edinebilirim? Teşekkür ederim.

Okul okuyor musunuz?

Evet okuyorım yaz tatilinden sonra 11. sınıfa geçeceğim en baştada okuldan arkadaş edinmeyi düşünmüştüm ama ben şu anki okuduğum okula 10.sınıfın 2 dönenimde gectin o yüzden herkes lisenin başından beri birbirini tanıdığı icin arkadaşlık kuramiyorum ve dışlanıyorum.

Ben de 12.sınıfa geçtim, emin ol 11.sınıf lisenin 2.sezonu gibi bir şey. Çünkü alan seçiyorsun ve sınıflar karıştırılıyor, çok iyi bir fırsat.

Ayrıca voleybol oynayanlara katılmaman iyi olmuş, ayıp bir şey değil tabii ki ama günümüzde yanlış anlaşılabilir.

Anladım hocam peki 11.sınıfta gectiğimde konu nasıl acabilirim normalde erkeklerle bir şekilde bilgisayar ya da arabalar gibi şeylerden konu acabiliyorum ama kızlarla daha iyi anlaşmama rağmen kızlarla anlaşamiyorum hadi bir şekilde erkeklerle anlaştım desemde oda selam vermekten ötesine gecmiyor bunun dışındada okul ya da kurs dışında nereden arkadaş edinebilirim. Ya da kursu ve okul dışında arkadaş edinmek dışında başka bir secenek yoksa kursdanda arkadaş edinmek olabilir.

Bu soruyu sormayı bırakarak başlayabilirsin, arkadaşlıklar tesadüfen kurulur. Planla programlı olacak birşey değil. Sadece zamanını bekle.

İfadeler: MEQ
Ben 11.sınıfa geçtiğimde atılgan biri değildim, durduk yere aralarına aldılar beni. Mesela futbol oynuyorlardı, sen niye oturuyorsun gel oyna dediler. Tabii bu biraz şans işi, ilk etapta bir süre bekleyin belki onlar seni aralarına alırlar, baktın kimse konuşmuyor sınıfın komik çocuğu olmayı dene. Şaklabanlık yap demiyorum ama bol bol espri yap, sınıfı güldürmeye çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…