Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayatımda hiç kullanmadım ancak görüntüsü çok hoşuma gidiyor. Üşengeç bir insan olmasam şimdi geçerdim. Genellikle yazılım işleri ile uğraşanlar kullanıyor diye biliyorum. Ben açıkçası o tarz kod işlerini becerebileceğimi düşünmüyorum. Buradan hepsine kolay gelsin diyorum.🫡

Ha birde Linux bildiğim kadarıyla Windows işletim sistemlerine nazaran daha az veri kullanıyor. Linux gibi bir işletim sistemini sevmemde etkili olan bir diğer faktör ise bu.

Nasıl yani hocam? Anlamadım da rica etsem biraz daha detay verebilir misiniz?

2021 falandı sanırım, 8.1'den 10 a yükseltme yapabiliyordum. Yaptım, bilgisayar 20 yıl yaşlandı, her şey çok yavaş çok kötüydü. CS1.6'nın ana ekranına bile helememiştim birkaç dakika beklemememe rağmen, ama 8.1 yağ gibi akıyordu.

Sonra aynı gün 8.1'e geri çevirmiştim.

Son düzenleme:
  • Üzgün
İfadeler: 792
Eki Görüntüle 64708
Linux nasıl kullanıyorum? Üstteki anime görselleri ile kullanıyorum. Mspaint'i desteklemiyor demişsin de ondan daha iyileri var bunda. GIMP'i ve LibreOffice'ı fena karalamışsın. Ben bile bu kadar saçmalamadım be. İki yazılımın yapılış amacı farklı. Windows'un programlarına tapmayı bırakırsan dediğimi daha iyi anlayacaksın ama sanmıyorum bile.

Windows 10 kullandım 1 ay. O hantallığa nasıl katlanabiliyorsunuz? Devamını sonra yazacağım.

Debian mı?

Ya benim asıl takıldığım nokta, MSPaint'i nereden bulup da çıkardın, nereden indirdin standalone olarak?

Linux'u nasıl mı kullanıyorum, Wİndows kullanır gibi kullanıyorum valla. Yüklüyorum içinde GNOME olan herhangi bir dağıtımı, kuruyorum VPNimi, kod editörlerimi, Steam ve Bottles ile oyunlarımı sonrasında keyfime bakıyorum. Sİstem güncellemeleri bütün yazılımlarımı güncelliyor, driverlarımı kuruyor (ki o kadar iyi ki 95 senesinden kalma yazıcım Linuxda daha iyi çalışıyor (bir çok şeyin daha iyi çalıştığı gibi lol :D)), yaptığım hiç bir şeye karışmıyor ve istediğim gibi kullanabiliyorum.

Malum işletim sisteminden kat kat daha az kaynak tükettiği için batarya ömrüm artıyor, DXVK sayesinde oyunlarım daha hızlı çalışıyor, arkaplanda çok iş çalıştırmadığı için cihaz genel olarak daha sessiz, her kurduğum şeye ay bu virüslü demiyor, dandik bi hosts dosyasını editlediğimde cihazın yaneyoooo aneyyyy diye bağırmıyor.

Her şey çalışması gerektiği gibi çalışıyor ve 30 kat da daha hızlı çalışıyor. Neresi berbat şahsen çözemiyorum.

WIN10+Zorin OS gibi kelalaka olan iki işletim sistemini dual boot olarak kullanıyorum. Arch'ı kurmayı beceremedim(Gece 4.30'da ve 2 günde sadece 5 saatlik uyku ile kurmaya çalışmıştım:rofl::rofl:)
W10'un RAM Usage'ini azaltmak için hem RekOS kullanıyorum hem de RekOS'a Debloat yaptım ve sonuç 1.5GB. Zorin OS 33.5GB ayırmıştım ve Zorin'de boşta 0.9GB kullanıyor. Bilgisayarım W10 geçince ciyak ciyak ötüyor. Zorin'e geçince bilgisayarımın sesi soluğu kesiliyor. Ayrıca Zorin'de cayır cayır çalışan Bluetooth'um W10'da çalışmıyor.
İnternetim azıcık hızlı olsa Zorin'e gidip atıcam FM16'yı devam edicem de işte...

Eki Görüntüle 64708
Linux nasıl kullanıyorum? Üstteki anime görselleri ile kullanıyorum. Mspaint'i desteklemiyor demişsin de ondan daha iyileri var bunda. GIMP'i ve LibreOffice'ı fena karalamışsın. Ben bile bu kadar saçmalamadım be. İki yazılımın yapılış amacı farklı. Windows'un programlarına tapmayı bırakırsan dediğimi daha iyi anlayacaksın ama sanmıyorum bile.

Windows 10 kullandım 1 ay. O hantallığa nasıl katlanabiliyorsunuz? Devamını sonra yazacağım.

Mspaint örnek için verdim. Paint.net kullanıyorum mesela onu bile kullanamıyorum. GIMP zaten rezalet. LibreOffice daha da beter. Windows 10 değil Windows 11 kullanıyorum Linux Mint kullandığım dönemden kat kat daha iyi.

@tereyagburak hocam, fiyasko değil. Ne amaçla kullanmak istediğine bağlı.

Üstteki yazıma devam ediyorum.

Windows 10 kullandım 1 ay. O hantallığa nasıl katlanabiliyorsunuz? Hantal ya, 4 program açıyorum 8 GB doluyor hemen. Linux'ta aynı şekilde açıyorum tık yok. Bunun dışında, Windows zamanla sistemi sömürmeye daha çok başlıyorken, Linux ilk günkü gibi sistemi sevmeye devam ediyor. Windows'ta uygulama yüklemek için internete girip adını yazarken, Linux'te mağazalar var. Windows mağazaları berbat maalesef canım benim. Windows'un tek artısı oyun. O da bende geçersiz. Zira oyunları hiç sevmiyorum artık. Onun dışında bir artısı yok.

Chrome'dan indirmek daha iyi bence. En ufak oyunu bile açamadım zaten.

Kar amacı gütmeyen geliştiriciler tarafından yapılan uygulamalarla trilyon dolarlık şirketlerin geliştirdiği uygulamaları bir tutman bile üst düzey bir cahil olduğunu kanıtlıyor. :)

Üşengeçliğimden Windows kullanıyorum. Onun dışında telemetri sevdalısı değilseniz Windows kullanmazsınız, dalga geçer gibi Windows için nimet demiş. 😘

Kullanıcı düşmanı Microsoft'un yaptığı işletim sistemini asıl siz neden kullanıyorsunuz? Attıkları her adım kullanıcıların aleyhine iken Windows'u bu kadar savunmak bayağı garip.

Tüm telemetriler aktif zaten veriyorum bilgileri. Bir tek recall açmayacağım. Microsoft gayet de iyi davranıyor kullanıcılarına.

Birincisi kernelin kötülüğüyle alakası yok Wine'ın mspaint ile çalışmamasının. Wine'ın cidden her şeyi açabileceğini mi düşündün? Yazık sana. Özellikle krita, GIMP gibi altetnatifler varken Mspaint'e bağlı kalmak nasıl kafa?

İkincisi ise hangi dağıtımları nasıl berbat? Kötü dağıtımlar illa olabilir ama açıklamanız lazım. Arch, Pop!_OS gibi dağıtımlar bencr güzel.

Üçüncüsü ise LibreOffice'in ms Office'in yanına, GIMP'in de Adobe programlarının yanına yaklaşamaması. Burada da şunu söyleyeyim: Birisi gönüllülerin, diğeri de milyar dolarlık büyük şirketlerin uygulamaları. Kusursuz bir deneyim sunamaması elbette normal.

Son olarak da bu "illetin" bende Windows'tan daha iyi çalışması şaşırtıcı bir gerçek olmasa gerek. Camtasia açınca bilgisayar ağlıyor yahu. Ben de özelleştirmeye önem vermiyorum pek ama GNOME'un normal Windows'tan daha iyi bir arayüz sunduğunu söylemem gerek.

@341 ve @001 de gayet güzelce açıklamışlar durumu. Stereo out.

Mspaint örnek için verdim. Normalde paint.net kullanıyorum onu bile açamadı. Benim bilgisayarımda Linux Mint'te daha doğru düzgün boot edemiyordu hızlıca windowsda hemen boot ediyordu. Windows'un arayüzü çok daha iyi her türlü masaüstü ortamından.

Windows katlananda peygamber sabrı olması lazım ben bile Ubuntu'ya geçtim yağ gibi.

Mspaint örnek için verdim. Paint.net kullanıyorum mesela onu bile kullanamıyorum. GIMP zaten rezalet. LibreOffice daha da beter. Windows 10 değil Windows 11 kullanıyorum Linux Mint kullandığım dönemden kat kat daha iyi.

Chrome'dan indirmek daha iyi bence. En ufak oyunu bile açamadım zaten.

Tüm telemetriler aktif zaten veriyorum bilgileri. Bir tek recall açmayacağım. Microsoft gayet de iyi davranıyor kullanıcılarına.

Mspaint örnek için verdim. Normalde paint.net kullanıyorum onu bile açamadı. Benim bilgisayarımda Linux Mint'te daha doğru düzgün boot edemiyordu hızlıca windowsda hemen boot ediyordu. Windows'un arayüzü çok daha iyi her türlü masaüstü ortamından.

Tam tersini görmüş olabilir misin çünkü Ubuntu'da yeniden başlattığım anda açılıyor ve 2 buçuk saniye sürdü Windows'ta ise 10 saniye bekliyorum donanımdan değil işlemcim bayağı yeni SSD de var ve Windows hantallar kralı resmen.

Ya benim asıl takıldığım nokta, Mspaint'i nereden bulup da çıkardın, nereden indirdin standalone olarak?

Linux'u nasıl mı kullanıyorum, Windows kullanır gibi kullanıyorum vallahi. Yüklüyorum içinde GNOME olan herhangi bir dağıtımı, kuruyorum VPN'imi, kod editörlerimi, Steam ve bottles ile oyunlarımı sonrasında keyfime bakıyorum. Sistem güncellemeleri bütün yazılımlarımı güncelliyor, driverlarımı kuruyor (ki o kadar iyi ki 95 senesinden kalma yazıcım Linux'da daha iyi çalışıyor (birçok şeyin daha iyi çalıştığı gibi LoL :D)), yaptığım hiçbir şeye karışmıyor ve istediğim gibi kullanabiliyorum.

Malum işletim sisteminden kat kat daha az kaynak tükettiği için batarya ömrüm artıyor, DXVK sayesinde oyunlarım daha hızlı çalışıyor, arka planda çok iş çalıştırmadığı için cihaz genel olarak daha sessiz, her kurduğum şeye ay bu virüslü demiyor, dandik bir hosts dosyasını editlediğimde cihazın yaneyoooo aneyyyy diye bağırmıyor.

Her şey çalışması gerektiği gibi çalışıyor ve 30 kat da daha hızlı çalışıyor. Neresi berbat şahsen çözemiyorum.

Mspaint, qtwine denilen bir programı denerken bulmuştum. Zaten örnek için söyledim daha çok şey oynayamadım. Örnek verelim, Roblox, Fall Guys, CS2, tarayıcı oyunu (gerçekten açamadı ama windowsda açıldı.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.